Vaccination

Imorses fick jag en akuttid på vårdcentralen för att ta vaccinationsspruta mot fästingbett. Ska ju vistas i högriskområdet hela sommaren... Ojoj vad de var röriga. Det är flera sprutor som ingår i behandlingen. Enligt sköterskan jag var hos skulle jag få göra snabbvaccination dvs en spruta idag, en om 7 dagar, en 21 dagar efter det och en om 12-18 månader. I och med att jag ska vara ute på västkusten skulle jag då behöva ta nästkommande sprutor därute så jag ringde sköterskan där för att boka tid. Då sa hon att de minsann inte tog snabbvaccin - utan bara den vanliga som ínnebär en spruta idag, en om en månad och en om 12-18 månader. Jaha, sa jag och fick ringa tillbaka till vårdcentralen jag precis kommit ifrån. Tydligen gör inte de heller snabbvaccin utan det verkade vara ett undantag sköterskan hade tänkt göra.. Hmm, men nu så får jag helt enkelt gå den vanliga vägen och ta spruta igen om en månad så först om sex veckor är jag fullt immun. Två veckor innan jag slutar jobba! Bättre än inget!

Shoppandet på stan gick heller inget vidare. Klackade i och för sig om skorna, bytte batteri i min klocka och köpte en ansiktskräm men fick varken tag på bikini eller skor.

Imorgon ska jag till frissan kl 7.15 och de är så vänliga och bjuder mig på frukost! Känns riktigt lyxigt! Sedan vid 13.30 beger jag mig till västkusten!

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Sommar, sommar, sommar....

Nu är jag äntligen hemma i Alingsås. Efter nattåget fylldes gårdagen av dels spelande nere i Nolhaga för att fira nationaldagen. Det var jättekul att spela igen och att marschera! Sedan åkte vi till kusinerna. Vi hade en överraskningsexamensfest. Det blev jättelyckat och både Erik och Markus blev mycket överraskade.

Jag skulle egentligen till Stockholm idag, men vi bestämde att Björn skulle åka till Sundsvall istället och flyttpacka så stannar jag här. Är barnvakt för min lilla brorson. Just nu ligger han och sover så passar på att skriva en liten stund.

Imorgon ska jag nog tillbringa lite tid nere på stan. Finns en hel del jag måste göra. Klacka om ett par skor, hitta en bikini, hitta ett par fina klackskor, köpa en ansiktskräm m.m.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll!

Snart så, snart så....

Nu tror jag att allt är klart. Jag har packat tentaväskorna - bara matsäcken kvar som jag får göra imorgon. Sedan tror jag att jag packat ner allting inför resan till Alingsås. Oh, vad härligt det ska bli att äntligen komma hem! Denna terminen har verkligen varit hemsk! Hoppas bara att jag klarar tentan, men så stressigt det varit denna terminen att jag inte ens hunnit läsa böckerna så ska det mycket tur till om jag ska klara den... Men hittills har det ju gått bra!

Det är så mysko blandningar man får äta när man ska äta upp alla rester man har i frysen. Idag blev det den märkliga kombinationen av spenatsoppa och klyftpotatis i ugn. Hm, mysko. Imorgon blir det köttfärspirog med klyftpotatis. Haha, tur att man inte äter lika knäppt året om!

Ha en fortsatt trevlig kväll och önska mig lycka till inför imorgon! Kl 08.00 kommer taxin och hämtar mig och fyra andra. Sedan skrivs tentan 9-15.

Dagen innan...

Ja, imorgon smäller det. Först skrivandet av den förhoppningsvis sista 30 hp-tentan. Sedan blir det nattåg för hela slanten! Härliga timmar att spendera på ett tåg! Jag vågar inte använda de plåstren läkaren ville prova på mig igen. Sist mådde jag så fruktansvärt pyton och i och med att jag måste ta på plåstren ett dygn innan resan skulle det innebära att plåstren skulle sitta på under tentan - inget jag vågar riskera. Det får bli tabletterna istället, men de funkar inte så bra - även om de påstår att de är de starkaste åksjuketabletterna (eller med finare ord tabletter mot rörelsesjuka - haha).

Jag håller på att tvätta för fullt. Annars jag har packat det mesta och ska bara damma av lite, dammsuga och ställa växterna i vattenbad, sedan är jag klar för hemfärden.

Annars idag ska jag fortsätta att plugga så mycket jag hinner. Köpa lite matsäck inför imorgon, både tentan och resan, sedan ska jag och Sara eventuellt gå en liten promenad och rensa huvudena också.

Tänk, om en vecka har jag redan börjat jobba. Ojoj...

Ha en fortsatt trevlig dag!
En dag kvar...


Till Amerikat

Det faktum att två av mina systrar åker till USA idag, en till Seattle och den andra till New York gör mig inte alls avundsjuk. Inte alls. Jag trivs att sitta här uppe i norr i mitt lilla studentrum och tentaplugga. Till råge på allt ska det visst bli hela 5 grader här på fredag eftermiddag. Det är ju synd att man behöver åka härifrån och söderut när det är som varmast och härligast!

Nog med ironi,
idag ska jag fortsätta med tentapluggandet. Sedan ska jag ner till stan och lämna tillbaka ljudböckerna. Efter det så ska jag eventuellt träna och även storstäda rummet. Det får nog nästan bli en kombination av packning och städning.

Björn tar examen idag! Tjohoo vad kul! Synd att jag inte kan vara med men jag får komma och kolla på utställningen i Stockholm istället på söndag. För att se lite vad han gjort kan ni dels gå in på hans blogg http://bjornshippablogg.blogg.se och till hans klass hemsida inför utställningen www.whatisswedish.com

Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

4 dagar kvar...

Idag ska jag dels ägna mig åt tentaplugg, sedan ska jag även till skolan och prata med studievägledaren. Vi ska diskutera min Englandsresa. Hittills har jag inte fattat någonting av universitetets hemsida så jag ska försöka få lite hjälp! Måste välja kurser nu innan jag åker söderut!

Jag ska även ner till förrådet och börja leta väskor att packa i! Älskar att packa för att resa hem! Synd bara att man har begränsat antal armar att bära med! Jag brukar få lite problem med antalet väskor. Hm, undrar vad det beror på!?

Igår var jag nere på biblioteket och lånade tre ljudböcker jag ska ha med mig hem. Det blev dels andra delen i Johanne Hildenbrandts triologi om Valhalla, Idun. Sedan blev det en Henning Mankell, Steget efter och en Liza Marklund, Nobels testamente.

Ha en fortsatt trevlig dag så ska jag dyka ner i boken Svensk internationell privat- och processrätt. Tjohoo

2 juni

Behöver man säga mer, Björn? Tack!

Plugg

Förmiddagen har ägnats åt att först åka till skolan och lämna ett häfte om offentlighet och sekretess till Maria. Sedan skulle jag försöka hitta vår terminsansvarige för att få lite papper jag saknade, men han var inte där. Men fick syn på barnrättsläraren som i alla fall kunde berätta att det jag och Monika kompletterat var godkänt! Det var ju bra!

Annars har jag varit nere på stan och lånat ljudböcker jag ska lyssna på på alla resor som jag ska göra. Först tåg till Alingsås, sedan tåg till Stockholm och tillbaka igen till Alingsås. Sedan tåg till Tanum. Tur att jag inte är åksjuk i alla fall, eller hur var det nu? Haha, mina tabletter kommer ta slut!

Var även på apoteket och köpte en smart liten tom schampooflaska så jag kan ta med lite av silverschampoot. Slipper man släpa på den stora flaskan.

Ha en fortsatt trevlig dag!

RSS 2.0