Adventskonsert

Nu har min barnkör precis deltagit i en adventkonsert. Det var jättemysigt och man känner att julen är på gång när man får se alla de fina ljusen och höra alla klassiska adventssånger. Som tack fick jag en julblomma, så nu är mitt fönster mer julpyntat än någonsin!


Annars idag har jag och Sara varit på gympa 2. Sedan har jag varit och storhandlat inför det kommande kalaset jag ska ha på måndag.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

Kampen...

Ja, ikväll är det kampen om tvn. På ena kanalen är det Idol. Jag tycker väl sådär om idol just nu faktiskt. Att Johan (nej han är inte min släkting!!!) fortfarande är kvar ser jag som ett skämt. Men ikväll är det gospeltema. Jag äääälskar gospel! Grymt! Men jag vet faktiskt inte om jag förväntar mig så mycket bra från idolerna. Kevin har ju en grym röst och han skulle säkert klara gospeln bra. Alice har också bra röst, men däremot har hon blivit sämre och sämre för varje vecka, beroende mycket på låtval och så. Men vi får se.

Jaha, motståndaren då... På spåret. Kul att det är tillbaka igen. Älskar frågesport. Och i och med att jag är så fruktansvärt värdelös på geografi kan man ju faktiskt lära sig någonting på en fredagkväll.

Jaa, svårt val, men det blir kanske en kombination av dem båda. Vi får se....

Nu är det lite förberedning som gäller inför den adventskonsert min barngrupp medverka i imorgon. Hoppas det blir lyckat!

Ha det finfint!

Nu har det äntligen hänt!

Jag har änligen plockat fram min adventsljusstake och mina julvärmeljus! Här har ni ett litet smakprov!

                                      

Idag har jag och Monika varit jätteduktiga och suttit sedan strax efter åtta med att renskriva alla gamla seminarier och övningar. Nu är vi i princip klara, så det är väldigt skönt! Jag skulle egentligen gått och tränat på gymmet idag med Sara, men i och med att renskrivningen tog betydligt längre tid än jag trott, och sedan har jag fortfarande massor kvar att göra så bestämde vi oss för att skippa träningen idag. Vi ska ändå träna imorgon förmiddag.

Igår var en fruktansvärt jobbig dag. Först gick jag till tandläkaren. Jag hade tid redan klockan 8 på morgonen så det var att stiga upp med tuppen även denna morgon. Jag skulle haft en tandläkarstudent som tog mina röntgenbilder, men han/hon var sjuk så den "riktiga" tandläkaren tog bilderna istället. Jag sparade massor med tid på det och dessutom fick jag ändå studentrabatten, väldigt bra! Sedan gick jag till skolan och satte mig och renskrev ett seminarium innan vi träffades med basgruppen vid 10. Då satt vi med en övningsuppgift Bolags och ägarbeskattning. Sedan kl 15-17 hade vi övningsgenomgång. Vi var otroligt trötta allihop. Efter det satt jag kvar i skolan innan jag skulle träffa Sara på IKSU vid 18. Vi gick på ett aerobic-bas pass. Det var väldigt kul faktiskt, även om man var helt slut i huvudet så både jag och Sara flög åt olika håll ibland. Man glömde lätt koreografin. När klockan var efter halv åtta någon gång kom jag äntligen hem. Då var jag så otroligt trött att jag knappt orkade göra någonting alls.

Ni får ha en fortsatt trevlig fredagkväll!



En lång skoldag

Idag har vi suttit och gjort en övningsuppgift med basgruppen från kl 8 i morses. Det har tagit hela dagen och vi är fortfarande inte klara, så det är lite frusterande. Men det är svårt och det blir noggrannt gjort, så det är ju bra!

Annars idag har jag varit och tränat Pilates. Det känns faktiskt bättre och bättre för varje gång, så det är ju kul! Jag har även varit duktig och diskat och donat lite här. Snart är det nog dags för mitt enda julpynt att komma fram - min röda adventljusstake.

Ha en fortsatt trevlig kväll och glöm inte Grey's ikväll!

Det snurrar runt

Dansen igår gick väl helt okej. Synd bara att det var snurr-träning, och jag som redan har överkänsligt balanssinne, jag är otroligt åksjuk, klarade väl kanske inte riktigt av snurrarna. Det går ju bra i början. Men det hjälper inte hur mycket jag än fokuserar på en punkt, spänner kroppen - balanssinnet kommer ändå i obalans. Inte nog med det var det inte bara vanliga snurrar vi skulle träna på, utan vi skulle lära oss att spinn-snurra. Det är när man snurrar dubbelt så fort än vad man brukar. De som inte redan mådde dåligt, mådde från och med då dåligt! Så hela den fortsatta kvällen igår var det kaos i mitt huvud. Jag mådde illa och hade svårt med bedömning av avstånd. Jag och Emma tog och promenerade från dansen in till stan efteråt, så efter det mådde vi båda lite bättre, så resterande bussresa klarade vi i alla fall av.

Annars idag har jag haft föreläsning mellan 8 och 12. Det var om beskattning av aktiebolaget och dess ägare. Otroligt komplicerat. Alldeles mör i huvudet, men ska sätta mig nu med lite övningsuppgifter så förhoppningsvis klarnar det snart!

Ni får ha en fortsatt trevlig dag ute i den underbara snön!

Snö

Idag har det snöat massor hela dagen. I morses när jag kom till skolan såg jag hemsk ut i och med att mascaran hade kletats ut runt ögonen! Menmen, tursamt nog gick jag direkt in på toaletten och tvättade bort det.

Annars idag har jag haft ett seminarium om låneförbud i aktiebolag. Det var ett ganska lugnt seminarium, så det var ju skönt.

Ikväll ska jag iväg och dansa bugg med Emma. Det är bara ett fåtal gånger kvar, sedan har vi gått alla kurser som finns inom buggen här. Men jag känner mig inte fullärd! Känner mig fortfarande stel som en pinne!

Ha en fortsatt bra dag!

Massor att göra och att ändra en besvikelse

Idag har jag och Monika suttit i flera timmar och pluggat. Vi har dels gjort seminariet vi ska ha imorgon, hjälp till med juridisk rådgivning och sedan har vi suttit och renskrivit gamla seminarier. Vi konstaterade att det är synd man inte renskriver direkt efter seminariet. Det är ganska svårt att tolka sina korta, snabbt nedkladdade meningar man skrev under seminariets gång. Speciellt nu när det kan ha gått över en månad sedan vi hade seminariet. Jaja, men nu är vi i alla fall igång! Vi är inne på början av november nu, så det är ju inte så dåligt!

Annars har jag fått mitt preliminära antagningsbesked inför nästa termin. Platsgaranti till Förvaltningsrätt och International Law - det var ju skönt. Däremot har den kursen jag tänkt läsa utöver den vanliga kursplanen - barnrätt - inte behandlats klart ännu. Vi är några i klassen som tyckte det lät intressant och tänkte vara extra duktiga nästa termin så istället för de ordinarie 30 hp man läser per termin så ska vi läsa 45 hp istället! Det kommer bli fullt upp, men förhoppningsvis otroligt kul!

Ikväll annars tänkte jag se DaVinci koden. Jag har sett den förut, men det var väldigt länge sedan. I övrigt tänkte jag även se de sista 10 minutrarna på Wallanders "luftslottet". Jag och Emma såg den för några veckor sedan på datorn. Det var bara det att när det var 10 minuter kvar blev det något krångel med datorn och således missade vi alltså slutet! Vi fick ju inte se om de tog fast mördaren eller inte! Vi blev väldigt besvikna, men ikväll ska det bli ändring på det!

Ni får ha en fortsatt trevlig avslutning på helgen!

En duktig dag

Idag känner jag mig faktiskt riktigt duktig! Jag har tillbringat hela dagen fram till kl 17, då det stängde, på biblioteket och pluggat. Hann faktiskt läsa ganska mycket! Efter det gick jag till IKSU och tränade. Sprang först i 20 minuter och sedan rodde jag. Nu håller jag på och lagar mat. Det blir pasta med tomatsås, vitlök och bönor.

Ikväll annars är väl mina planer att ta det lugnt. Spara på krafterna inför imorgon då jag och Monika ska tillbringa hela dagen med att renskriva seminarier.

Ha det fint!

Fredag

Nu har jag varit i skolan. Vi fick se en film som spelades in på oss i onsdags när vi hade en bolagsstämma. Det var kul att se!

Idag hade jag helst tänt lite värmeljus och tittat på en riktigt bra film. Kanske blir det tid över till det ikväll, tyvärr måste jag annars ägna dagen åt städning och att plugga.

Ha en fortsatt trevlig fredag!

Quantum of solace

Jag och Emma har precis varit och sett nya Bond-filmen. Den var helt okej faktiskt! Synd bara att årets Bondlåt var så trist. Förra filmens låt var betydligt bättre!

Innan bion gick vi och letade skor. Jag är i desperat behov av ett par till stövlar, denna gång utan klack. Wedins hade utförsäljning av alla sina skor, till väldigt bra priser. Jag hittade ett par som jag har köpt två stycken exemplar av tidigare år. Tyvärr har de bara hållt ca en säsong var innan dragkedjan gått sönder, så detta år ska jag försöka hitta ett par nya och bättre. Synd bara att jag har så svårt att hitta skor jag är nöjd med.  Emma lyckades dock bättre i sitt letande. Köpte ett par nya, jättefina ballerinaskor med klack. Till väldigt bra pris dessutom!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Äntligen tillbaka igen!

Det var över ett år sedan jag sist skrev, men efter påtryckningar från flera olika håll ska jag nu börja skriva igen. Kul att det verkar vara så många som läser! Ni får gärna kommentera också!

Jag vet inte alls vad jag ska skriva. Det är så otroligt mycket som har hänt sedan förra gången! Men den största händelsen är väl att jag och Björn har förlovat oss! Men det är snart ett år sedan, så det är ingen färsk nyhet.


Annars det som senast skett är att jag och Monika ansökt om studier utomlands inför vårterminen 2010. Det är väldigt svårt att få plats och vi slåss med hela universitetet om vissa platser. Men de universitet vi sökt ligger i alla fall i USA och Kanada. Till våren ska vi även söka platser inom Europa. Som det känns nu lutar det mest åt att då söka till Storbritannien.

I somras var jag och den mest underbare på Gran Canaria. Närmare bestämt Puerto Rico. Det var jätteskönt! Här är lite smakprov av bilder vi tog.

 

Vi hade det väldigt kul i alla fall!


Nej, nu ska jag förbereda mig inför det seminarium vi ska sätta oss med imorgon med basgruppen.

Ha det fint!

RSS 2.0