Sol, sol, sol

Har suttit ute i dag igen i solen och läst lite. Gick även en långpromenad och lyssnade samtidigt på en ljudbok. Med en riktigt bra bok känns det som om man kan hålla på och gå i evigheter!

Härligt med sommarvärme! Längtar hem, längtar till västkusten, båten, havet som slår mot klipporna... Det jag inte ser fram emot är de galna fiskmåsarna som brukar attackera mig och Björn när vi är ute och går! Men, sommaren är ändå härlig!

Ha en fortsatt trevlig dag!
5 dagar kvar...

Dagen efter...

Vaknade lite smått i panik i morses. Det senaste jag mindes i går var att Björn var kvar i skolan och skulle gå hem någon gång mitt i natten när han var klar, och då skulle han ringa mig. Men han hade inte ringt! Så jag kollade på telefonen och det visade sig att vid halv åtta, bara några minuter innan jag vaknade, hade han skickat ett sms och skrivit att han först kommit hem då! Vad duktigt att vara kvar i skolan hela natten! Otroligt ambitiöst! Jag hade nog mått pyton!

Jag gick ner till förrådet precis som ligger två hus längre bort. Jag hade inte förväntat mig se något av gårdagens vilda fest men oj så fel jag hade. Trapphuset var nerkissat, usch vilken stank och ja, det låg sönderslängda tv-apparater m.m. bara på den korta sträckan.

Anledningen egentligen till varför jag gick till förrådet var för att hämta min fleecefilt. Köpt på Sportshopen - såklart! Tänkte att när solen hunnit komma till min sida av huset ska jag lägga mig på gräsmattan och läsa. Jag ser likblek ut. Har ju suttit inne i princip hela den korta vår vi hittills haft. Men dagen bådar gott. Vid åtta i morses var det redan 17 grader. Skönt!

Ha en fortsatt trevlig och solig dag!

Tentaplugg och brännbollsyra

Ja, nu är Brännbollsyran i Umeå igång för fullt! Så en hel del brännbollsspelande och festande denna helg. Speciellt här där jag bor brukar det vara helt kaotiskt med tv apparater slängda ur fönstren, sängar som är isärsågade på gatorna och mycket mycket mer. Själv kommer jag tyvärr tillbringa största delen av helgen inomhus för att plugga.

Idag har jag suttit i bibblan ett tag och läst lite. Sedan gick jag på ett Pilates-pass på engelska - väldigt bra! Och nu är jag här hemma och fortsätter tentaplugga.

En bild på hur kaotiskt det ser ut när alla papper ska fram och allt ska dubbelkollas och ja... ni kanske förstår kaoset själva.


Och för att jag riktigt ska kunna koncentrera mig och fokusera på pluggandet har han som bor vägg i vägg med mig bestämt sig för att ta brännbollsyrefestandet på allvar så vi får se hur mycket jag kan få gjort. Det är ju ändå relativt lyhört här!

Ni får ha en fortsatt trevlig lördag så ska jag fortsätta dyka ner i pappren!
7 dagar kvar... Om en vecka och 20 minuter - Halleluja!

Torsdag

Har suttit i bibblan hela dagen och läst. Men nu har jag läst igenom alla föreläsningar, övningar och seminarium. Skönt!

Det är jättefint väder här idag men det blåser fortfarande - och kallt dessutom...

Om en vecka och en dag är det över! Så otroligt skönt! Jag kan knappt vänta!


Och för alla er som har vägarna förbi Stockholm 6-14 juni gå till J&L Gallery vet jag! Där har Björn och hans klass deras examensutställning. Ni kan även gå in på www.whatisswedish.com för mer information!



Blåsigt

Ojoj vilket blåsväder det är ute idag. När jag cyklade hem från skolan stod man nästan still vissa parter pga att vinden var så hård.

Och lycka - barnrätten är nu över! Skönt! Det gick jättebra på både att opponera och bli opponerad på vilket var väldigt skönt! Det var en väldigt bra grupp och läraren inflikade med bra konstruktiv kritik! Det var nog det bästa opponeringsseminariet jag varit på faktiskt! 
 
Nu är det fullt ös in i det sista med tentaplugget! Ska försöka få läst klart alla anteckningar. Sedan måste jag uppdatera en hel del lagtext och göra lite olika smått och gott-saker. Om jag sedan hinner ska jag försöka läsa litegrann i någon av böckerna.

Jag väntar fortfarande på svar från England ang. vilka kurser jag har att välja mellan inför utlandsstudierna. Jag borde ha fått dem vid det här laget. Jag hade ett inbokat möte med syo:n imorgon men har fått skjuta upp det tills jag vet mer!

Ha en fortsatt bra dag!
9 dagar kvar... Suck.


Barnrätt och EU-val

Jag tror jag är klar med allt förberedande inför barnrätten nu. Jag har gjort min muntliga presentation klar. Jag fick godkännande från lärare att det var okej att prata om manligt och kvinnligt som barn! Sedan har jag även skrivit klart opponeringen på en uppsats som heter Barnets bästa utifrån 6:2a§ Föräldrabalken. Imorgon klockan fyra har jag ingen mer barnrätt! Skönt! Då kan jag äntligen fokusera på tentan som är nästa fredag. Hujedamej.

Igårkväll var jag och fikade hemma hos en i kören. Nästan alla var där och det var jättemysigt. Vi tittade på bilder från konserten och lyssnade på alla låtarna. Sedan planerade vi lite inför hösten, jag hoppas det blir bra!

Påväg hem gick min växelvajer av - igen! Jag var och bytte den för en månad sedan! Det är så typiskt. Jag har egentligen inte alls tid att gå ner med cykeln till stan för reparation. Jag vet inte om det är mitt vilda (hm?) cyklande som gör att den går av eller om den inte var ordentligt ditsatt.

Idag innan skolan ska jag bege mig till sjukhuset för att förhandsrösta i EU-valet. På själva valdagen kommer jag troligen befinna mig hos Björn i Stockholm, annars är jag hemma i Alingsås! Skönt! Jag hoppas i alla fall att alla gör sin plikt och går och röstar! Nu när man faktiskt känner sig ännu mer insatt i EU efter all EU-rätt vi läst så förstår man änu mer hur viktigt det är att vi faktiskt har ordentliga representater! Som pushar för "rätt" sorts frågor och som vet när Sverige ska backa. Enligt min mening så är Sverige idag allt för lättvindiga med att godkänna i princip allt EU lägger fram som förslag!

Ha en bra dag!
11 dagar kvar...

Ros

Jag måste bara visa den underbara ros jag fick för att ha varit ledare för den barngrupp jag har hand om! Det var förra söndagen, men det är fortfarande en av rosorna som fortfarande håller sig! Tänk vad en ros kan pigga upp ett studentrum! Om jag någon gång blir otroligt rik, då ska jag ha färska blommor varje vecka!


I tentaplugget och kaosets värld

Jag sitter nu i bibblan på universitetet. Tänkte sitta här ett tag idag för att läsa lite seminarier. Förhoppningsvis kan jag läsa klart alla seminarier idag. Sedan måste jag försöka få svar på om jag får använda mig av den muntliga presentation jag skrivit. Sitter även mitt i allt ihop och försöker hitta kurser jag skulle vilja läsa i England. Väntar på svar från deras universitet om exakt vilka kurser jag kan välja mellan! Efter detta måste jag förbereda inför den opponering jag ska ha på onsdag i barnrätten. Suck, det är väl typiskt att allting ska vara på en gång?

Efter den lyckade konserten igår ska vi ikväll bli bjudna på fika hemma hos en i kören. Det ska bli mysigt, hoppas bara att jag hinner gå! Och sedan var det det här med träningen.... Suck, det får nog bli en annan dag.

Snart är det förhoppningsvis över, snart......
12 dagar kvar....

Ha en jättebra dag!

Från konserten

Här kommer en bild från konserten när vi ska sjunga Hemma


Hanna, jag, Maria och Maria


Musikalkonsert m.m.

Snart är det dags för musikalkonserten. Samtidigt har det som jag anat hänt. De senaste dagarna har det kliat otroligt i min hals - sådär så man bara vill stoppa ner en gaffel i halsen och klia. I morse när jag vaknade kliade det inte fullt lika mycket utan det har nu övergått till att bli helt slemmigt och tjockt. Jag hoppas verkligen att rösten klarar hela konserten! Det var visst fler som var sjuka, så jag hoppas vi blir tillräckligt många kvar i alla fall!

Vad ska jag annars göra idag? Jag ska öva lite till inför konserten, sedan ska jag försöka hinna få lite pluggat. Jag har suttit och spånat på ett ämne att tala om inför det muntliga framförandet i Barnrätten jag har på tisdag. Jag har funderingar på att prata om manligt och kvinnligt som barn. Rosa eller blått, klänningar och pojkar, bilar och dockhus m.m. och hur samhället ser på det. Hur tufft det kan vara för barnet. Det är bara det att jag inte vet om jag får prata om det, för det är inte något juridiskt, men det är ur ett barnperspektiv! Har mailat läraren men har inte fått något svar, men jag hoppas på klartecken så jag slipper försöka komma på ett nytt ämne. Om ni kommer på något reservämne får ni gärna säga till! Rubriken är "min syn på..." och så ska det ha med barn att göra och då något juridiskt. Jag är öppen för alla förslag!

Om jag hittar någon som kan ta kort så får ni senare se lite bilder från kvällens konsert!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Honey, I'm home!

Kul att höra att så många vill att jag ska uppdatera bloggen! Vårterminen har bestått av ett enda stort kaos och tiden har inte riktigt räckt till! Inte inspirationen heller då hjärnan fått arbeta på dubbelspeed för att försöka hinna med i skolan. Men, jag ska inte klaga. Jag har bara mig själv att skylla. Bestämmer man sig för att läsa 150 % så får man nog skylla sig själv!

Jag hoppas direkt in i vad som händer i min vardag just nu. Det är full rulle med dels tentaplugg (knappt två veckor kvar - hjälp!) och dels opponering och muntligt framförande i barnrätten. För tillfället sitter jag och stirrar ner i ett seminarium som handlar om EU och förvaltningsrätten.

Jag ska snart iväg hem till en tjej i kören och öva inför ett kvartettstycke vi ska sjunga på vår musikalkonsert imorgon. Det kommer bli en härligt mix med allt från fina visor från Sound of Music till häftiga nummer från West Side Story. Min insats, förutom körsjungandet, kommer väl bestå av kvartetten. Vi är fyra tjejer som ska sjunga Hemma från musikalen Kristina från Duvemåla. Sedan ska jag även kompa på pianot till en tjej som ska sjunga I gott bevar, också den från Kristina från Duvemåla. Tyvärr har jag inte hunnit lagt ner den tid jag hade velat med att öva.

Glöm inte kika in på vår hemsida för mer information! www.umevok.se



 
Lillasyster sjunger karaoke på Ninas möhippa



Jag, storasyster och Ninas kompis sjunger för fullt



Sedan måste jag ju passa på att skryta om hur duktig jag var igårkväll. Jag var ute och powerwalkade med stavar (det är faktiskt inte så tantigt folk tror, eller?) i 1 timma och 40 minuter. Oavsett är det faktiskt väldigt stor skillnad med och utan stavar! Kände mig riktigt duktig!

Nu ska jag försöka att inte dröja med nästa inlägg allt för länge! Ha en fortsatt trevlig lördag och kommentera gärna!


RSS 2.0