Frustration!

Det här dök upp i min brevlåda idag:



Det kom tillsammans med ett tomt kuvert. No kidding - det är klart det är skadat! Kuvertet är ju tomt! Dessvärre var att det var ett handsfree till min telefon som skickats! Så nu har jag suttit och skällt på Posten! De ska höra av sig om de hittar det! Vad snällt... Suck.

Tillbaka -igen...

Ja, nu sitter jag här i bibblan igen. Sitter och läser igenom föreläsningar och seminarier inför hemtentan på torsdag. Ikväll ska jag ägna mig åt att städa tänkte jag inför att mina föräldrar kommer hit! Ska bli jättekul!

Glömde nog säga att fångarna på fortet med alla barnen i lördags blev jättelyckat! Men jag var kanske lite för snäll. Jag hade hand om en gren där det fanns ett visst antal vattenfyllda flaskor. Med hjälp av dessa skulle de blåsa Blinka lilla stjärna. Några grupper hade lite svårt så jag hjälpte dem, kanske lite väl mycket...I princip sa att "men om ni testar att börja med den flaskan, vad händer om ni sedan fortsätter med den då, och den..." Ja, ni förstår. Haha, men det viktigaste var ju att de hade det kul!

Nu tillbaka till Ius commune och Europeisk medeltid... Tjohoo...

Ha en fortsatt trevlig dag!

Återigen en ny vecka

Tiden går verkligen snabbt! Nu är jag inne på sista veckan i kursen Allmän rättslära och rättshistoria. Veckan kommer nog till mesta delen mest bestå av plugg inför hemtentan på torsdag-fredag. Onsdag blir det som vanligt julrep med kören. På torsdag kommer mamma hit! Jippie! Och på fredag kommer även pappa hit! Ska bli jättekul! Kanske hinns det med lite träning i veckan också.

Nu sitter jag i alla fall i bibblan för att plugga lite. Det är bara så svårt att veta hur man ska plugga inför denna tenta. Den liknar ju ingen vi haft tidigare!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Äntligen julmys

Äntligen har tiden på året kommit då man kan börja sätta igång och lyssna på julmusik, sjunga och spela julsånger och ha en massa levande ljus! Jag gillar att starta tidigt! Då hinner man komma i rätt stämning och jullåtar är välidgt bra faktiskt! Vilket slöseri på bra musik det skulle vara om man bara skulle lyssna på de ett antal veckor varje år istället för några månader per år! För att ytterligare höja julstämningen när man närmar sig jul börjar man pynta vid första advent! Supermysigt!


Jaaaaa!

Både Date och Black Ingvars är vidare!

Glömde ju säga att Nisse, min gamla musiklärare är ju trummis i Black Ingvars! Hoppas nu att båda banden går hela vägen!!

Tjohoo!

Date ikväll!

Ni glömmer väl inte mina kära vänner att rösta på Date ikväll i Dansbandskampen? Numret ni ska ringa är 099-220 03!


Fredag

Sitter i bibblan i skolan igen. Idag tänkte jag fortsätta gå igenom och komplettera lite seminarieanteckningar. Det tar så grymt lång tid bara, men vore skönt att få klart!

Senare i eftermiddag ska jag och Sara gå på Gympa. Det var längesedan jag körde något pass med kondition, men jag hoppas det går bra ändå!

Ikväll blir det kanske träff med Danielle. Matlagning och film! Mysigt!

Glöm inte att rösta på Date imorgon i Dansbandskampen! Både Emil Esborn (trummor) och Björn Headlam (keyboard) i min förra klass är nya medlemmar där! Glöm inte!

Ha en fortsatt trevlig dag!

En produktiv dag!

Känns som om jag haft en riktigt bra dag! Började i skolan där vi hade enskilt möte med läraren där vi gick igenom den uppsats/uppgift vi skrivit inför vårt eventuella examensarbete. Fick mycket positiv respons på det ämne jag valt och att det absolut är ett aktuellt och viktigt ämne att diskutera! Kunde även ställa en hel del frågor som jag brukar få när jag ska skriva uppsats, så just nu känns det väldigt bra och är sugen på att sätta igång och skriva!

Efter det satt jag, Sara och Johan i skolan och gick igenom rättsläran(filosofin). Det kändes faktiskt helt okej. Vissa saker kände jag att jag förstod och Johan fick det att säga klick i mitt huvud! Grymt!

Har även varit och träffat Amigosledarna inför lördagens fångarna på fortet. Ska bli jättekul! Alla är jättepeppade. Vi blev även bjudna på en Magnum Temptation glass. Otroligt god! Björn kommer älska den!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Ruggigt höstväder

Idag är det precis en sådan dag där man helst av allt hade velat ligga kvar i sängen och titta på någon bra film och äta något gott! Men ack nej.

Jag har tillbringat större delen av förmiddagen till att laga hemmalagade köttbullar med örtsås, lök och fullkornscouscous. Blir riktigt gott! Sedan har jag varit nere på stan med Danielle. Dels lämnade jag tillbaka ljudboken Saga från Valhalla som jag lyssnat på de senaste kvällarna. Tyvärr var det hack i flera av skivorna vilket bl.a. gjorde att jag inte kunde höra slutet! Värdelöst! Jaja, annars var den riktigt bra! Efter det gick vi till banken och lämnade in ett papper inför mitt stipendium. Sedan gick vi in i en liten mysig ljusbutik som hade 50% på allt pga nedläggning! Verkligen tråkigt för det är en supermysig affär!

Nu ska jag snart iväg och sjunga! Ikväll börjas det öva julsånger!

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Det blev lite flytljus

 

 

 


Alldeles mör!

Har varit på yoga nu med Danielle. Jag är verkligen ovig! Avslappningen var helt klart det skönaste! Men nu är jag alldeles mör i hela kroppen och huvudet känns degigt.

Morgonen började med att jag skulle träffa Johan och Danielle vid 07.50. Det gick sådär. Eller ja, jag var i god tid tyckte jag och det såg ut att vara väldigt fint väder ute. Så jag satte mig på cykeln och märkte att asfalten var täckt av ett lager is. Det var helt glashalt och borta hos mig hade de ännu inte hunnit sanda. Därför blev det till att cykla i slow-motion till mötesplatsen, så jag blev några minuter sen. Därifrån promenerade vi. Bättre att ta det säkra före det osäkra. I och för sig är det inte så säkert att gå på is med gympadojor heller... Denna mellanperiod mellan höst och vinter är verkligen svår - både vad gäller kläder och skor.

Vi tre + Sara satt och gick igenom först rättshistorian för att få en överblick och en lite mer tidsaxel över det hela. Sedan hann vi påbörja rättsläran(filosofin) och gå igenom Hart och Kelsen. Det blir en fortsättning på det på torsdag.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Grattis mamma!

Idag fyller min kära mamma år! Tyvärr kan jag inte vara med och fira henne! Men däremot kommer Björn, Emma, Gabriel, Robert och Anna hem för kalas! Kanske Jalsborns också? Troligen :)!


Mina syskon och föräldrar!
Emma, Hanna, Karolina, mamma, pappa, Samuel, Anna, Robert och jag



Hela familjen med respektive och barn
Björn, jag, Karolina, Gabriel, Emma, Nina, David, Anna, Hanna (med Noah i magen)
Robert, mamma, Sebastian, pappa, Olle, Samuel

 


Såhär dagen efter...

Konserten igår gick faktiskt bättre än förväntat! Visst det kan alltid bli lite tabbar och så, men jag tyckte ändå att det allt som allt var lyckat! Väldigt kul att Johan kom och lyssnade också! Nästa julkonserterna!

Lite bilder...


Spelar piano...


Hela kören


Fick vackra blommor som tack för att jag spelade! Det är underbart hur färska blommor
kan piffa upp ett annars så tråkigt studentrum! Och vackert höstoranget var det också!

 


Lördag

Sitter i biblioteket i skolan och pluggar lite. Renskriver förreläsningar just nu. Om några timmar ska jag träffa Danielle för att laga mat tillsammans och kolla på film! Blir en riktig toppenkväll alltså!

Björn är i Göteborg idag och kollar lite på kläder. Det verkade dock inte som att han hittar något.

Nu har jag även sökt stipendiet inom universitetet inför min Englandsresa. Har även kollat på flygbiljett så det blir kanske till att boka den i helgen. Annars blir det nog förberedelser också inför konserten imorgon. Jag hoppas verkligen att det är ett bra piano! Och att pedalen inte åker runt...

Ha en fortsatt trevlig dag!

Dagarna går fort!

Och så var det fredag igen... Shit vad fort tiden går! Det spöregnar ute och i Alingsås vräker tydligen snön ner enligt den film jag nyss fick från Björn. Tänkte sitta och gå igenom och komplettera lite anteckningar, både från seminarier och föreläsningar idag. 
 
Ikväll blir det förhoppningsvis först förfest hemma hos Monika innan det blir utgång! Ska bli kul! Var länge sedan jag var ute med kompisarna här uppe!

Ha en fortsatt trevlig dag i höstrusket!

Ännu mer frustration

Alltså, nu var jag nere i tvättstugan igen för att hänga upp tvätt och även torktumla typ handdukar och så. Men då är torktumlaren upptagen. Funderade ganska länge på om jag skulle hängtorka handdukarna istället för att låta det vara, men sedan tänkte jag - nej, det är min tvättid och torktumlaren hör till min bokning, så återigen fick jag tömma maskinen. Är det inte frustrerande? Fast samtidigt har jag lite dåligt samvete över det. För att lätta mitt samvete lite kände jag i alla fall lite på tvätten innan jag tog ut den och den verkade torr, så att inte den personen kommer ner sedan och finner sin våta tvätt liggandes i en korg.

Frustration i tvättstugan och nya stövlar

Idag promenerade jag och Danielle ända ut till affärerna på Mariedal och gick till skokanonen och InterSport. Det blev ett par stövlar för min del! Allt som allt tog det två timmar, så det blev en rejäl promenad! Väldigt skönt!



Nu ska jag sitta med min uppsats för lite småpill, annars så håller jag på och tvätta. Jag blir så frustrerad över dem som har tvättid innan och som inte kan hålla tider! Man har bara två timmar i tvättstugan, vilket är tid som verkligen behövs! När det börjat gå tio minuter över tiden och det inte syns något spår av den person vars tvätt ligger i tvättmaskinerna öppnar jag luckorna och tömmer maskinerna. Men jag tycker inte det är mitt jobb! Lite frustration känner man allt!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Sista seminariet och genrep

Sitter och fixar, trixar och tejpar min noter inför genrepet ikväll. Vi har ju konsert på söndag! Jag har ett litet problem. Vi ska sjunga The music of the night bl.a. vilken är på 9 sidor. Jag ska spela piano på den och jag har inte kommit på bästa lösningen av att tejpa ihop noterna. Det är ju ingen som kan vända blad åt mig eller liknande. Hittills har den bästa lösningen blivit 3 x 3 x 3 så att jag får ta bort tre noter åt gången. Det är lite bökigt och inte särskilt diskret - men som sagt var den bästa lösningen hittills. Kommer ni på någon bättre lösning får ni gärna säga till!

Hade mitt sista seminarium idag på den obligatoriska delen av juristutbildningen! Shit, snart är man färdigutbildad! Lite vemodigt ändå att inte ha någon mer lektion med den ursprungliga konstalationen av klassen, men vi ses väl förhoppningsvis på examen igen!

Annars har jag idag fyllt tre stora plastlådor med böcker från utbildningen, samt en stor låda med pärmar och ytterligare böcker. Ändå har jag inte fått ner alla böcker och pärmar! Man samlar på sig en hel del! Dessutom har jag gått igenom min låda med alla plastburkar och så jag har och rensat bort en hel del.

Ska eventuellt gå till förrådet sedan för att se om jag har lite kartonger och papperskassar till övers för att fylla lite till. Tänkte få det mesta gjort inför att mamma och pappa kommer hit om två veckor. Har ju hemtenta då också!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kalas!

Gårkvällen smällde av med dunder och brak hemma hos Maria! Det blev alltifrån hemmabakade chokladmuffins och kladdkaka till singstar och dansmatta. Här kommer lite bilder från kvällen:



Glada gänget!
Matt, Maria, Monika, Monika och Johan


Födelsedagsbarnet Maria blev väldigt glad för presenten - Sing Star Svenska Stjärnor


moi


jag och Sara dansar för fullt

 

 


Barnäktenskap och tvångsäktenskap

Sitter och läser igenom min uppsats om Barnäktenskap och tvångsäktenskap jag skrev på termin 3. Ska troligen skriva om detta även som examensarbete och försöker nu knåpa ihop en liten "inför examensarbetet uppsats" som ska lämnas in nästa vecka. Sökte runt litet på nätet och hittade motioner från förra året och i år som faktiskt föreslår precis de saker som jag kom fram i mina slutsatser på termin 3! Tyckte det var lite coolt!

Tillbaka till skrivet...

Ha en fortsatt trevlig dag!

Ceasarsallad

Dagens middag bestod av stekt kycklingfilé, romansallad, gurka, tomat, rödlöd, röd paprika, champinjoner, parmesanost och krutonger. Lite dressing ovanpå.

Nu har jag städat lägenheten och ska nog ta det relativt lugnt resten av kvällen. Prata med den finaste på skype också - ett måste.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Som en girl-fight

Sitter och försöker läsa i ett enskilt rum i bibblan. Det går sådär. Rösterna i rummet bredvid är väldigt höga. Det är en kille som skriker på en kille i telefon (som skriker så jag hör ända hit) på varandra om vänskap och hur många gånger man ringer varandra. "Handen på hjärtat, hur många gånger ringde du mig när du var i USA? Eller skickade ett j*vla sms? Det är ju gratis för f*n." osv, osv... De har hållt på så nu i typ en timme. Undra hur länge de tänkt hålla på!

Alltså, visst fördomar.. men jag hade kunnat vänta mig att tjejer skulle kunna sitta och skrika på varandra så över telefon, men killar... på universitetet... Trodde killar var mer att de tar upp det med varandra så är det okej sedan. Tjejer har mer en tendens att bete sig bitchigt mot varandra. Suck, hoppas de är klara snart så det blir lite lugn och ro här...

Ja, som ni säkert förstår, det är lite svårt med koncentrationen...

Objudna gäster

Ja, nu ska jag strax bege mig till skolan för att sitta och plugga några timmar. Denna gång handlar det om Ius commune igen.

Kul att se att jag har så många läsare, glöm inte att ni gärna får kommentera om allt eller inget. Förslag på vad jag kan skriva om eller bara en uppdatering om hur ni mår! Allt är lika välkommet!

Annars idag kommer jag få ägna dagen åt städning. Kommer eventuellt få objudna gäster någon gång mellan måndag-onsdag. De ska göra stickprover i en tredjedel av lägenheterna av tre av husen här, där mitt hus är ett av de utvalda. De ska kolla på ventilationen m.m. Har en stark känsla av att de kommer gå in i min lägenhet då den ligger i ytterkant. Jag gillar inte riktigt tanken på att okända människor utan att ringa innan kommer gå in med huvudnyckeln i lägenheten. Vi har inte ens fått reda på ungefärliga tider. Allt vi fått är ett brev på posten...

Ha en fortsatt trevlig dag!

Lördag

Gårdagskvällen slutade med att titta på Morden i Midsomer och sedan pratade jag med Björn på Skype. Det var trevligt :) Blir alltid lika glad av att se hans vackra ansikte! Och deras första konsert med det nya bandet gick tydligen bra även om det var strul med ljudet i början! Är så stolt över honom!

Har tagit det relativt lugnt idag hittills. Kollat på gårdagens avsnitt av idol, plockat lite och varit nere och köpt en present tillsammans med Monika och Johan. Kan inte avslöja ännu vad det blev utan det kan ni få reda på efter kalaset istället som nu blivit framflyttat till måndagkväll!

Nu ska jag sätta igång och laga mat. Tänkte laga vegetarisk schnitzel med sås och bulgur. Hoppas det blir smakrikt!

Björn: Anna Anka passar in på likheter av partner för att enligt henne ska man ha en man (dvs en partner) och så. Ja, all hennes argumentation när det kommer till familjeliv och så tyder på en bild av partnerskap. Svårt att förklara närmre.


Ha en fortsatt trevlig dag!

Fredag

Har suttit med basgruppen i morses och gjort seminariet vi ska ha på måndag. Sista frågan var väldigt flummig. Vi skulle dekonstruera begreppet partner inom straff- och familjerätten. Vi flummade ut så att t.o.m. Bonde söker fru, ensam mamma söker och Frusna män söker kärlek kom med på listan av skillnader. En annan grupp har med Anna Anka på likheter, så jag vet inte vilka som flummat ut mest!

Sitter nu i bibblan och ska läsa inför seminariet vi ska ha på onsdag. Tänkte fått läst klart det nu idag och kankse imorgon så kan jag koncentrera mig på uppsatsen på söndag.  Vore skönt att få den gjord, så kan jag koncentrera mig helt på läsningen inför hemtentan sedan.

Eftermiddagen och kvällen annars har jag fortfarande lite öppen. Vi får helt enkelt se vad som händer!

Ha en fortsatt trevlig dag i solskenet!


Hösttoner - konsert


Torsdag

Sångövningen igår gick bra. Fast är vi redo för konsert nästa söndag? Kanske inte riktigt ännu... Ska ägna kvällen åt att sätta ihop noterna där jag ska spela piano, scanna in julsånger inför julrepen och transponera introt till Anthem. Ska bli kul att ha en riktig musikkväll!

Sitter i skolan nu och läser. Just nu handlar det om dekonstruktion. Jag säger bara - tack och lov att vi bara har två seminarier (och iofs en uppsats och hemtenta) kvar på denna kursen! Ser mycket mer fram emot att istället börja läsa kommersiell marknadsrätt! Främst då immaterialrättsdelen.

Nej, nu blir det tillbaka till texterna. Snart klart, snart klar....

Ha en fortsatt trevlig dag!

Svart stjärna och genus

Okej, genus. Inte mitt favoritämne. Det är verkligen skillnad i klassen mellan vilka som har ett genuint intresse av genus och de som helt tappat intresset efter 3 års inbankning (som jag). Det är väl egentligen ingen i min basgrupp som är särskilt intresserad av genus, vilket tydligt märktes under seminariet. Redan efter 5 minuter hade vår grupp fått en s.k. "svart stjärna" av läraren, medan en annan grupp fått en guldstjärna. Ja... det finns kanske inte så mycket mer att säga om det...

Ikväll ska jag iväg och sjunga. Inte långt kvar till konserten... Mer information finns på www.umevok.se



Här är min nya frisyr


Tillbaka till verkligheten igen

Är tillbaka i Umeå efter en underbar långhelg hemma i Alingsås! Fick mycket gjort faktiskt! Har varit hos mina föräldrar, varit med Björn, sett Ljus i Alingsås, träffat söta Karin, träffat andra vänner, varit hos frissan TVÅ gånger, hjälpt till att byggt möbler i lillasysters nya lägenhet och massa mer...

Ja, två gånger... Det började på fredagen med slingor och klippning. Gick hem med stora glamourlockar (som höll sig tills det började regna). Senare under helgen märkte jag att det läckt lite färg vilket gjorde att det blev lite fläckigt i håret så jag gick tillbaka igen på måndagen och fick det fixat. Denna gång gick jag därifrån med vågor i håret. Det är egentligen fräckt vad mycket variationer man kan göra med enbart en plattång! 

Igår var jag i skolan större delen av dagen. Träffade basgruppen och hade seminarium. Självklart kunde vi inte sluta en minut tidigare än kl 17, så läraren drog ut på det in i det sista även om syret hade tagit slut i rummet för länge sedan och alla frågor var färdiga. Efter det åkte jag hem och tillbringade större delen av kvällen med att göra ingefärapäron. Jag plockade päron och rabarber från trädgården hemma innan jag åkte. Rabarbern har jag fryst in. Det blev übergott med ingefärapäronen. Tog och åt det tillsammans med vaniljvisp till Desperate Housewives.

Nu ska jag snart iväg till skolan för att luncha med Monika. Ska diskutera dagens Genusseminarium. Känner mig helt körd! Vi är inne på alldeles för djupa filosofiska vägar för att jag ska hänga med. Bara tre seminarier kvar... bara tre...

Ha en fortsatt trevlig dag!


RSS 2.0