Slutet av en vecka

DAG 46 - VECKA 7

Tiden går väldigt fort faktiskt på ett sätt. Det är redan söndag, men jag har ändå fått mycket gjort i helgen med min presentation. Lite finslip bara så kan jag lägga den åt sidan.

Imorgon bitti har jag föreläsning igen. Sedan har jag mailat en av mina lärare för att höra när jag kan få min examinationsuppgift.

Nu är det 1.5 vecka kvar till jag åker till London! Ska bli jättekul! Och att få träffa Björn och Karolina! Super! Vi måste snart börja planera vad vi vill kolla på. Sedan ska vi ju shoppa resten av tiden. Missar melodifestivalfinalen, men det får bli så! Får höra den i efterhand på radion eller nåt!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Melodifestivalssnacks

DAG 45 - VECKA 7

Kvällen till ära blir det lite gott och nyttigt snacks!

med lite dipp till...

När jag var påväg till affären förut var det igen en massa poliser ute. Vet inte varför. De är utplacerade två och två på olika ställen. Sedan ser man både fulla piketbussar och vanliga polisbilar också här och var. Mycket konstigt! 

Sedan blev jag även stannad på vägen hem av två stycken mormoner som ville komma hem till mig och prata. Jag tackade vänligt men bestämt nej. Undrar hur det hade sett ut, vi tre sittande trängandes i mitt lilla pytterum. Haha!

Hoppas kvällen låtar är bra! Har varit mestadels besviken måste jag säga i år. Genomsnittet på låtarna är ganska dåliga!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

 

 


KortVasan

DAG 44 - VECKA 7

Japp, idag är det dags för KortVasan. Mina kära föräldrar är ute i spåren och sliter och jag sitter inomhus och ska plugga. Det vräker ner utanför och blåser. Såg även att en kompis pappa också kör vasan idag så vi önskar honom också lycka till!

Träffade på en kille från Pakistan och en tjej från Tyskland igår på affären. Det var trevligt. Dem har jag inte sett sedan vi var i Chester tillsammans.

Nej, nu blir det till att sätta igång musiken och fortsätta skrivandet av min presentation och uppsats i European Family Law. Den börjar verkligen ta form nu, så det är skönt. Tänkte försöka bli klar med den relativt snart så att jag kanske någon gång under helgen kan sätta igång med min uppsats i barnrätten.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Ny manikyr

DAG 43 - VECKA 7

Precis nygjord manikyr. Har inte riktigt hunnit ta bort all färg jag råkade måla utanför, men man får en bild av hur det ser ut i alla fall!


Ceriserosa naglar med en liten detalj (har likadant på högerhanden)


Ännu mer shopping...

DAG 43 - VECKA 7

Dagen började tidigt med föreläsning. Idag pratade hon om adoption, vilket var intressant! Annars idag har jag pluggat och sedan har jag varit och handlat mat. Dagen mat blev fajhitaskyckling med gurka, tomat, sallad, gullök, salsasås och nanbröd (koriander och vitlök). Det var väldigt gott faktiskt! På vägen till affären gick jag förbi den klädaffären som ska stänga igen. De lyckas alltid ha nya kläder när jag går förbi så jag gick in en sväng. Med mig ut fick en cerise sommarklänning och en stickad kofta följa.


Klänningen slutar strax neranför knäna och är tajt vid bysten, men väldigt vid nertill






Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

Förväntansfull

DAG 42 - VECKA 6

Ska alldeles strax iväg och ha min kvällskurs i European Family Law. Det är verkligen en av mina favoritstunder varannan vecka! Önskar alla juridikintresserade fick denna möjlighet som jag nu fått - sitta ner och diskutera med folk med olika nationaliteter de problem som finns inom familjerätten - både nationellt och internationellt.

Vad har ni hittat på idag?

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Så fruktansvärt intressant!

DAG 42 - VECKA 6

Idag ska jag sitta och förbereda min lektion jag ska ha hand om i Europeisk Familjerätt. Ser så otroligt mycket fram emot det. Tycker att den kursen är den mest intressanta jag någonsin läst inom juridik! Att sitta i ett rum med fyra olika nationaliteter och diskutera ens rättigheter inom familjerätten! Helt olika kulturella bakgrunder. Jag ses som ju "den goda" i och med att jag är från Sverige. De ser upp till Sverige och att vi är en förebild och att alla länder borde följa oss. Haha! Det är väl positivt, men det finns mycket brister i vårt system också! Det ska jag försöka visa på och även ta upp hur det ser ut i de frågorna i Storbritannien och Frankrike. Jag tänkte först bara kort presentera europakonventionen, kvinnokonventionen och barnkonventionen. Sedan utifrån det tänkte jag diskutera:

- Föräldraledighet; hur lång tid har man rätt att ta ut mamma- resp. pappaledighet (betald och obetald)

- Våld i hemmet; vilket skydd finns det för misshandlade kvinnor?

- Kvinnlig könsstympning; vad gör respektive land för att förhindra kvinnlig könsstympning

- Barnaga; Det går ju inte undvika att diskutera! I England är det ju fortfarande lagligt att aga sina barn i hemmet. Ni skulle bara höra vilka förklaringar det finns till varför man väljer att inte förbjuda det! Det är faktiskt nästan lite skrattretande. (Intressant att veta är kanske att Sverige var första landet i världen att förbjuda barnaga 1979)

- Partnerskap/äktenskap; homosexuellas rättigheter till partnerskap eller äktenskap

- Adoption; homosexuellas rättigheter att adoptera

Nej, nu är det dags att sätta igång. Har letat upp den mesta av faktan. Nu ska jag "bara" hitta vad de olika konventionerna säger i frågorna och sedan översätta allting till engelska. Sedan ska jag ju ha lektion ikväll.

Tack alla ni som röstat i http://hundratusen.nu/#/mix/DKGv - nu har jag bara två röster kvar! Någon som inte röstat ännu?




Det blir en plugg-utbakad fläta idag :)


Ha en fortsatt trevlig dag!


En omöjlighet!

DAG 41 - VECKA 6

Jag ska snart ha tre stycken tutorials. Det är nollbyte mellan två av dem - 12.00-13.00 och 13.00-14.00. Idag har de även flyttat den första av dem till en helt annan byggnad. Det är ju en omöjlighet att komma i tid till den andra. Jag vill alltid vara i tid! De som känner mig vet att jag alltid är ute i god tid och stressar på fastän det är gott om tid kvar. Jag vill vara där en stund innan så att jag vet att jag inte kommer försent. Nästa grej är att jag avskyr att gå för tidigt också. Känner mig så fruktansvärt oartig om jag reser mig upp och går något innan en lektion slutar. Därför blir det en omöjlighet idag att inte bryta mot något som jag har svårt för. Troligen blir det att jag kommer försent till andra lektionen. Usch, mår lite dåligt redan nu faktiskt...

Allmänt när folk kommer försent till lektionen (och det inte beror på något speciellt) tycker jag att det är fruktansvärt respektlöst både mot andra studenter och även läraren.

Ni har väl inte glömt att gå in och rösta? (Det kan ta lite tid för sidan att ladda! Även om det inte står att den laddar så kommer den upp efter ett tag) www.hundratusen.nu/mix/DKGv Tusen tack! Och glöm inte att ni kan registrera er i tävlingen samtidigt!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Paket på posten!

DAG 40 - VECKA 6

Fick idag paket från min supersnälla storasyster Emma! Det var egentligen meningen till alla hjärtans dag, men posten är otroligt långsam här i England! Men i paketet fanns ett par jättesnygga örhängen!

Jag vet inte. Jag känner mig lite illa till mods när jag sitter på political controversies. Vet inte vad det beror på. Om det är vissa av de starka åsikter som kommer fram, eller om det är lärarens väldigt rättframma sätt... jag vet inte. Som idag t.ex. Det var två nya studenter med idag, som kommer från Polen. Han delade in klassen i fem grupper med 2-3 pers i varje och vi skulle säga svagheter och starkheter för var sitt påstående. När det var polackernas grupps tur så sa han rakt ut att ja, om ni tänkt er att bara försöka gömma er längst bak så funkar det inte här. Då är ni körda. Ni förväntas ha en åsikt. Kom igen! De har ju inte ens fått någon chans! De började ju idag! De har ju itne ens fått läst kapitlet! Nej, jag tycker inte om det sättet faktiskt.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Föreläsning

DAG 40  - VECKA 6

Ska snart gå iväg till bibblan för att sätta mig och läsa lite tänkte jag. Sedan ska jag ha föreläsning. Denna kursen är verkligen helt uppe i det blå och jag känner mig egentligen inte något klokare, kanske ännu mer förvirrad.
 
Senare idag ska jag gå igenom inför morgondagens tutorials. Tänkte även försöka boka tåg till London. Ska bli otroligt kul att Björn och Karro snart kommer hit! Då blir det sightseeing och shopping!

Ha en fortsatt trevlig dag!

 


Manikyr

DAG 39 - VECKA 6

Har precis gjort lite fransk manikyr på mig själv. När jag var och handlade för några veckor sedan hittade jag några underbara stickers som man kan klistra fast på naglarna. Så nu har jag provat. Hur tycker ni resultatet blev?






Jag säger då det

Och NU kom den lilla plogbilen hit också. Plogbil och plogbil, en liten taktor med en ynka liten skopa.


Snökaos i England

DAG 39 - VECKA 6

Ojoj vilket snökaos det är här! Under natten har det fallet 1 dm (!) snö och nu har det börjat snöa igen. Kan inte annat än le. Största nyheten häromdagen var ju vilket snökaos det var då (och då var det 2 cm (!) snö). Det har varit seriekrockar med 10 bilar inblandade och allt möjligt. Detta beror främst på tre saker; de är inte vana vid snö, det existerar inga vinterdäck här och de har ingen ordentlig plogbil. Undra hur det här ska sluta... Studenterna här är ju helt lyriska i alla fall - snö! De skulle bara veta hur det är i Sverige... :)

Idag blir det fortsatt arbete med europeisk familjerätt. Ska även gå igenom artiklar om ett rättsfall vi ska ha läst i political controversies. Gillar inte riktigt sättet rättsfallen är upplagda här i England. Tycker inte att man får en ordentlig överblick. Så nu ska jag läsa kommentarer om det för att förstå bättre.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Puuhh...

DAG 38 - VECKA 6

Vilken skandal det höll på att bli! Men tack och lov att Darin gick vidare i alla fall. Och att Alcazar tog sig till andra chansen. Men jag måste säga att jag är väldigt besviken på låtarna! Hur kan det vara så att det nästan blir värre och värre för varje år? Alltså det är ändå många väldigt bra och stora artister (för sammanhanget) som är med, men hur kan dessa låtarna kommit med i tävlingen från början? Vi får väl se och hoppas på Peter Jöback inför nästa vecka - men tyvärr så har ju Fredrik Kempe skrivit låten (har lite svårt för honom och hans låtar, vilka låter likadant och alltid har en stortriol med).

Idag har jag suttit i princip hela dagen med european family law. Har fått lite struktur på det och jag har lagt upp en disponering på vad jag skulle vilja få med och så. Nu ska jag bara börja skriva mitt riktiga dokument och dubbelchecka viss fakta och hitta lite mer om hur det är med svensk lagstiftningen. Regeringen hade en väldigt bra sida jag kunde använda mig av i detta sammanhang när det gällde utländsk lagstiftning, men tyvärr motsvarades inte den sidan om Sverige samma lättöverskådlighet. Väldigt synd faktiskt!

Ni glömmer väl inte gå in och rösta på mina tuggummin? Fruktansvärt goda smaker, enligt mig själv!
www.hundratusen.nu/mix/DKGv

Min lillasyster har varit ambitiös och stickat ett par nya raggsockar. Väldigt snygga, eller hur!?


Ni får ha en fortsatt trevlig kväll!


Jag är helt lyrisk!

DAG 38 - VECKA 6

Sitter och pluggar European Family Law. Jag är verkligen i mitt esse. Jag ska ha hand om en föreläsning som ska handla om europeisk familjerätt och mänskliga rättigheter. Jag får göra precis hur jag vill. Jag har valt att koncentrera mig på tre länder (Sverige, Frankrike och Storbritannien) och tänkte jämföra hur de ser på ex. kvinnors rättigheter, barns rättigheter och homosexuellas rättigheter. Just nu läser jag hur det fungerar med lagstiftning om tvångsäktenskap och könsstympning - två av mina absolut favoritområden när det kommer till juridik! Kan inte bli mer lyrisk! Självklart kommer jag även prata om barnaga! Tänker inte låta detta tillfälle gå till spillo.

Ni glömmer väl inte melodifestivalen ikväll?

Ha en fortsatt trevlig dag!

Rösta på mig!

Jag är med i en tävling (som ni också kan registrera er i!) Ni får väldigt gärna klicka på denna länken - registrera er och rösta. Visst låter min tuggummiblandning alldeles fantastisk!?

www.hundratusen.nu/mix/DKGv

Tusen tack på förhand!


Fortfarande i chock, men...

DAG 37 - VECKA 6

Även ifall jag fortfarande är i chocktillstånde så tänkte jag ändå berätta lite av mina fynd idag! Självklart blev det lite filmer! Äkta tjejfilmer!


6 filmer i 3! Oj så praktiskt! 27 Dresses, The Devil wears Prada, In her shoes, breakfast at Tiffany's (som jag faktiskt inte har sett än!), Elizabeth och Elizabeth: the golden age.

Sedan hittade jag även ett par fyndskor! De ska stänga ner en affär (där jag köpte min kostymkjol). Endast £6 kostade dessa!



Det blev även en sminkborste för ögonskuggor, lite nötter, frukt och vatten.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Prins Charles vinkade precis till mig!

DAG 37 - VECKA 6

Jag gick till affären och såg en massa poliser och andra vakter som stod runt omkring Civic Center här i Stoke. Gick förbi och tänkte att det säkert var hot om något attentat eller nåt... vad vet jag? Sedan tänkte jag inte mer på det. Men sedan på vägen hem från affären, konkandes på mina kassar ser jag igen alla dessa poliser på avstånd och en massa folk som ler. Konstigt! Jag kollar upp och då passerar en bil mig. Däri sitter prins Charles och ler glatt och vinkar åt mig! Chockad som jag blev kom jag inte ens på tanken att vinka tillbaka! Hann inte få upp min mobil i tid - så tyvärr har jag inga bildbevis - men prins Charles gjorde precis min dag! Vad trevlig han verkar vara! Nästa gång, då ska jag vinka tillbaka!

Surrealistiskt... fortfarande i chock

Äntligen fredag?

37 - VECKA 6

Fast för mig känns det inte som någon skillnad vilken veckodag det är (förutom lördagar då det är mello). Det är ändå samma visa - plugg, ibland lektioner, ut och springa, iväg och handla, laga mat... Ja, sedan finns det ju några förändringar och tillägg här och där, men det har knappt någonting med vilken veckodag det är. Längtar tills den veckan då jag har ett måndag-fredag jobb - lediga helger (helst kanske även vissa lediga kvällar i veckan?).

Ska snart iväg (som vanligt) till biblioteket för att läsa lite political controversies. Sedan ska jag hem och läsa ett precis nyavgjort rättsfall jag måste ha analyserat och bildad någon uppfattning och fått en åsikt om. Detta kommer nog ta mig heeela dagen.

Vad ska ni hitta på i helgen?

Ha en fortsatt trevlig dag!

Lite trött blir man allt!

DAG 36 - VECKA 6

Jag tillbringade gårdagen och dagen med att göra xppo:n. Nu fick jag precis reda på att vi ska skippa det tutorialt och ta det vid ett senare tillfälle. Det innebär att jag har gjort två dagars arbete "helt i onödan". Visst jag vet att det inte är i onödan för man har väl lärt sig en del, men jag kunde ha gjort det senare och istället suttit nu två dagar med min föreläsning jag ska hålla snart! Hade verkligen behövt den tiden! Nu ska jag ju sitta med political controversies imorgon så det får bli i helgen som jag sitter med föreläsningen, om jag nu hinner klart imorgon!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Godkänt!

DAG 36 - VECKA 6

Jag klarade inspektionen igår, så det känns ju skönt! Nu har jag först haft föreläsning på morgonen och ska ha en till senare i eftermiddag. Nu emellan ska jag sitta och försöka hinna med så mycket xppo som möjligt. Jag har massor att läsa och sedan att skriva. När ska det egentligen bli tid att sätta mig ner med uppsatser?


Ha en fortsatt trevlig dag!

 


Cykelskolan

DAG 35 - VECKA 5

Häromdagen gick jag förbi en cykelskola som universitetet höll i på parkeringen. Där studenterna skulle få lära sig att cykla. Väldigt bra initiativ av universitetet tycker jag. Det är faktiskt inte så många länder, som Sverige, där större delen av befolkningen faktiskt kan cykla. Inte för att vara elak, men jag tyckte det var lite underhållande ändå att titta på. Men kände mig samtidigt glad att jag inte behövde gå den skolan.

Idag ska jag ha inspektion av mitt rum. Vi har inte fått någon tid så det kan ske när som helst under dagen. Men jag har inte tänkt att sitta och vänta utan tänkte snart bege mig till biblioteket för att plugga. Det tog mig större delen av dagen igår att läsa igenom barnrätten. Har några frågor till att svara på där, sedan får jag sätta igång med xppo:n. Det är ännu längre att läsa + en massa rättsfall från Europadomstolen (som ju är gigantiskt långa) så jag tror inte att jag hinner klart idag, tyvärr...

Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

Plugg, plugg, plugg...

DAG 34 - VECKA 5

Idag blir det till att tillbringa i alla fall tiden fram till lunch i biblioteket. Sedan får jag se om jag tar mig tillbaka till biblioteket igen, eller om jag sitter kvar här och pluggar. Vi får se! Beror lite på om jag kommer behöva ha internet eller inte.

Det är en polis som läser europeisk familjerätt tillsammans med mig. Han visade mig en sida på nätet där man kan ta ett juridisk begrepp (vet inte hur många juridiska begrepp än) t.ex. som Parental Resposibility i vårt fall, så kommer det upp en sida med alla Europas länder och man kan jämföra hur varje lands system ser på parental responsibility, var det står inskrivet någonstans osv... I love it! Kommer hjälpa mig väldigt mycket när jag ska skriva uppsatsen i familjerätten! Hoppas den sidan kanske kan hjälpa mig i barnrätten också!

Imorgon sker inspektionen av våra rum (händer tydligen en gång/kvartal). Så ikväll blir det städning. Då är det väldigt skönt att rummet är så litet, för då går det väldigt fort att städa!

Ha en fortsatt trevlig dag!


Mmm....

Jag har en nyfunnen favorit. Jag gillar inte choklad så mycket egentligen, men den här är faktiskt otroligt god! Min stora svaghet är annars chips - sourcream and onion och grill. Mums! Vad är era svagheter?

 

Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!









 

 


Mörkt

DAG 33 - VECKA 5

När jag gick upp i natt gick min glödlampa i taket sönder. Typiskt. Man har inte vidare värst bra belysning för övrigt här i rummet då det är så sparsamt möblerat som möjligt, därför just nu lever jag på dagsljuset. Värre var det i natt. Men nu har jag varit och "anmält felet", så det borde komma hit någon senare och byta glödlampa.

Tänkte om ett tag gå och sätta mig i bibblan och läsa lite innan jag ska ha föreläsning i political controversies. Blir nog lite barnrätt som jag läser, så kanske jag lånar hem boken i xppo:n och läser lite där i ikväll. Det var väldigt stora tutorials och helst hade jag bara velat få dem gjorda så jag kan sätta igång med european family law-föreläsningen jag ska ha (och den uppsats jag måste skriva tills dess). Sedan måste jag snart sätta igång med den stora uppsatsen i Euopean Family Law också och även barnrätten.

Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

Love actually

DAG 32 - VECKA 5

Har tillbringat alla hjärtans dag på följande sätt. På morgonen var jag ute i det fina vädret och sprang en runda tillsammans med en från Trinidad. Efter lite pluggande har jag även pratat med Björn på Skype (han jobbar idag, annars var tanken att han skulle kommit hit till England denna helg - men nu kommer de ju i mars istället!). Nu på eftermiddagen har jag dels kollat på den nya serien Vampire Diaries. Tyckte faktiskt inte den var så bra. Jag vet inte, kanske man får ge den några avsnitt innan man bestämmer sig helt. Annars har jag kollat på Love Actually. Man blir så glad varje gång man tittar på den! Myyysig!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Glad alla hjärtans dag!

DAG 32 - VECKA 5

Hoppas ni får en jättefin alla hjärtans dag allihopa!

Här skiner solen och himlen är blå, så jag tänkte bege mig ut och springa lite. Ska bara ladda MP3:n med lite bra musik först. Senare idag borde jag sätta mig ner och göra något tutorial. Blev liksom inte riktigt av igår...

Ta hand om er och ha en fortsatt trevlig dag!

Det kinesiska nyåret

DAG 31 - VECKA 5

Japp, full fart i korridoren bredvid. Där bor det massa kineser. Banderoller och tjoanden. Det är det kinesiska nyåret! Hade helt glömt av det fram till att jag precis gick ut i korridoren. Det lär bli stojandes här ikväll.

Melodifestivalen då. SVTplaylive la av efter ett tag och jag missade vilka som gick vidare typ. När de precis skulle säga den andra finalisten hade jag fått igång SR:s sändning. Får fundera över hur jag ska göra nästa vecka. Om jag vågar chansa på SVT igen eller om jag ska safea och köra SR på en gång. Men det är roligt att se hur alla ser ut! Svårt val...

Ha en fortsatt trevlig kväll och sov gott!

Ändringar på G

DAG 31 - VECKA 5

Som ni kanske ser hålls det på att ändras lite här inne på min blogg. Vad tycker ni? Tack så jättemycket Björn för all hjälp! Själv är jag värdelös på när det kommer till någonting som heter kodning, html.... ja, ni förstår. Kan ingenting!

Det kommer troligen bli lite mer ändringar i framtiden. Vill kanske lägga in lite bilder och kanske ha en fin tapetbakgrund som exempelvis min fina vän Karin har! Vet bara inte vad för sorts bakgrund jag skulle ha i så fall! Har ni några tips eller idéer? Öppen för alla förslag!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Shopping

DAG 31 - VECKA 5

Det blev allt lite shopping idag också!



Denna kostymkjolen hittade jag i en affär som skulle stänga igen. Den kostade endast £3! Riktigt fynd, för det var väldigt fin kvalitet på kjolen.

Självklart blev det en till film! Jag älskar denna filmen! Den är så otroligt mysig! Köpt inte mindre än på Lidl! Dock ville de inte ta mitt kort där, så det fick bli kontanter.


Denna underbara bodyscruben hittade jag igår! Luktar precis som vaniljglass! Yammie!




Denna kyrka som är stadskyrkan i Stoke-delen av stan går jag förbi varje gång jag ska till affären. Den är riktigt snygg! Något jag lagt märke till är att klockorna som finns uppe i kyrktornet har olika färg beroende på vilken sida av kyrktornet den är! Märkligt! Någon som vet varför?



Ha en fortsatt trevlig dag och glöm inte melodifestivalen ikväll!


Sportlovsvecka för de flesta

DAG 31 - VECKA 5

Ja, nu är delar av min familj påväg upp till vår stuga i fjällen för en veckas härlig skidåkning. Är väldigt avundsjuk faktiskt! Hade varit skönt att komma bort från verkligheten lite! Men jag sitter här i England - så jag antar väl att jag egentligen inte borde klaga.

Har ni några planer inför alla hjärtans dag? Jag skickade ett jättefint (enligt mig själv) kort till Björn, men annars så får vi se vad det blir. Haha, blev faktiskt utbjuden av en från Pakistan. Men tackade artigt nej. Men han håller fortfarande på att skicka en massa konstiga sms, lite creapy faktiskt. Jag tycker ändå det är skönt att jag har Björn!

Idag får vi faktiskt se vad det blir. Det som är säkert är att jag ska försöka kolla på melodifestivalen igen! Även om det går väldigt långsamt och jag inte kan höra låtarna, så måste man ju kolla! Tänkte eventuellt försöka leta upp en Lidl-affär jag vet ska finnas någonstans i närheten av Sainsbury's. Blir lite pluggande också. Kanske xppo? Egentligen vill jag ju sluta med alla tutorials nu (förutom european family law) och bara koncentrera mig på alla uppsatser jag nu bestämt mig för att skriva. Kommer få slita som ett djur för att få alla uppsatser skrivna och godkända. Men hellre det än som den stackars spanjoren som även läraren nu berättat om. Stackarn satt tydligen och grät sig igenom hela tentan förra året för att han förstod på en gång han såg frågorna att han inte skulle klara sig! Nej, det skulle jag inte vilja vara med om! Så var det för mig på körteoriprovet nämligen. Trodde verkligen inte jag skulle klara det. Björn hade redan gått ur rummet med tummen upp och jag kände mig bara sämre och sämre. Tillslut var det bara jag och vakten kvar och jag ville bara gråta för att jag kände mig så urusel. MEN, jag klarade mig så det var ju skönt!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Under investigation

DAG 30 - VECKA 5

Jag gick till postkontoret idag för att se ifall jag fått någon post. Och det hade jag. En prydlig liten hög med massa varningsbrev. Tydligen är jag under utredning för att inte betala någon TV-licens. Det ska komma hit en inspektör bl.a. Jag fick ju genast ringa de ansvariga och förklara vilket missförstånd det blivit. Jag har ju inte någon TV och har ingen TV-mottagare till datorn heller. Så hon i telefonen har nu fyllt i detta men sa att det fortfarande kanske kan dyka upp någon varningsbrev och att det troligen fortfarande kommer komma en inspektör för att se att jag inte haft någon ikopplat i min TV-sändare. Jösses, vad effektiva de är här borta i England.

Har haft en riktigt produktiv dag tycker jag själv idag. Dagen började med att jag har tvättat (vilket gick på över 100 spänn, men det får väl va..). Jag har även läst klart det jag skulle i political controversies och sedan har jag tillbringat större av eftermiddagen i Hanley shoppingcenter. Det blev bl.a. lite dekorationsdetaljer till mina naglar, en fotfil, en bodyscrub (vanilj) och strumpor (7 st för £2!). Känner mig nöjd!

Till middag idag blev det fullkornstacos med sojafärs, naturell yoghurt och massa olika grönsaker. Till efterrätt blev det färska blåbär som jag hittade till en billig peng. Gott!

Ikväll ska jag se "The Proposal". Har hört att den ska vara bra så vi kan ju alltid hoppas!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Piercing?

DAG 29 - VECKA 5

Har haft en föreläsning nu på morgonen i Barnrätt. Det finns den här "typiska eleven" som sitter längst fram, har massa energi, ställer frågor hela tiden och är otroligt (nästan överdrivet) trevlig mot alla. Jag såg något väldigt märkligt på henne idag. Hon verkar ha en piercing i handen! Tänk är mellan tummen och pekfingret, strax framför där de benen går ihop - där har hon en piercing (en silverkula). Verkligen läskigt tycker jag!

Ska försöka få tag på någon som vet hur tvättrummet fungerar idag. Har varit förbi där men jag fattar inte riktigt deras system. Hittills har jag stått och handtvättat grejer nästan varje dag. Nu tänkte jag köra allting ordentligt i tvättmaskinen också.

Har fått min examinationsuppgift i barnrätten nu också så nu har jag bara political controversies och xppon kvar att få. Tänkte prata med xppo-läraren senare idag då vi har föreläsning.

Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

Kulturell mix - fruktansvärt intressant

DAG 28 - VECKA 4

Har precis kommit från European Family Law som är en kurs på Masternivå vilket gör att folket som är där (vi är fyra stycken) verkligen är intresserade av ämnet! Det är så otroligt intressanta diskussioner! Det är jag som kommer från Sverige, en tjej från Frankrike, en kille från Pakistan och en kille ifrån England. Det är så otroligt intressant att diskutera hur olika länders rättssystem ser ut och hur vi ser på olika frågor. Vi har idag bland annat diskuterat när en förälder får "parental responsibility" enligt olika länder. Vi har även diskuterat hur olika länder ser på skilsmässa och även att vissa länder (ex England!!!) blandar in religiösa aspekter i lagen. I Sverige, tillsammans med i princip alla andra länder i Europa, har vi tagit religionen åt sidan och ser lag och religion som två separata saker. I Pakistan går man ju efter den "islamiska lagen". Det var i alla fall fruktansvärt intressanta diskussioner och det var synd att ni inte var med!

Jag hade en diskussion häromdagen med några utbytesstudenter som var väldigt förvånade över hur engelsmän klär sig när de festar. I Sverige så är det ju ändå inte ovanligt att se någon med kort kjol eller djup urringning - men här är det väldigt extremt! Man ser allt! Och det enda tjejer har på sig är sina högklackade skor och den lilla klänningen (eller vad de nu har på sig) - de har inte ens en jacka på sig när de går dit! Helt extremt faktiskt!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Lycklig

DAG 28 - VECKA 4

Vädret här i England gör mig mestadels lycklig! Om man bortser från de gånger det är gråmulet och regn så är det blå himmel, sol och fåglar som kvittrar! Känner mig lycklig när våren kommer! Har missat våren i fyra års tid nu så äntligen får jag ta del av den såhär tidigt på året! Super!

Ska snart sätta igång och laga lite mat innan jag ska iväg och ha min kvällslektion i European Family Law. Helst av allt hade jag bara velat läsa massa olika familjerättskurser när jag var här! Men det går ju tyvärr inte, då det inte finns några fler än de jag redan läser/har läst...

Har ni tips på var man kan sommarjobba eller göra praktik under hösten parallellt med examensarbetet som helst har med familjerätt att göra så hör av er till mig snarast!

Ha en fortsatt härlig dag i solskenet!

Denna dag - europeisk familjerätt

DAG 28 - VECKA 4

Godmorgon! Sitter och dricker mitt te och förbereder mig på att gå till skolan och läsa lite. Tänkte försöka gå igenom så många böcker som möjligt idag som kan ha att göra med europeisk familjerätt. Ska försöka skapa mig en bild av ämnet och sedan försöka förbereda mig inför den lektionen jag ska hålla. Tyvärr har de böcker som jag hoppas handlar om rätt ämne bara gamla upplagor (från ex 2006) och rättsläget har ju hunnit förändras en hel del sedan dess! Men det är en grund och en början i alla fall!

Fick ett gratisprov på en foundation igår från Dior. (Diorskin Nude). Ska prova den en dag och se ifall den är bra eller inte.

Hittade en artikel om "The EU in 60 seconds". Blir kanske till att läsa ikväll. Fräscha upp mina EU-kunskaper och se hur de förklarar EU här i England på 1 minut. Intressant.

Alla hjärtans dag på söndag! Glöm inte av det!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Fullt upp och i tid

DAG 27 - VECKA 4

Idag är dagen varannan vecka som är väldigt stressig. Tre olika tutorials inom loppet av 4 timmar - med nollbyten på olika våningar i Law School. Jag som tycker det är så fruktansvärt pinsamt att antingen ursäkta mig och behöva gå - eller ännu värre - komma för sent! När jag var mindre och skulle till skolan var det inget ovanligt om jag var 30 minuter före vi skulle börja. Då var det väldigt öde och jag brukade stöta på lärare som frågade varför jag var där så fruktansvärt tidigt (som om det var något dåligt). Jag tycker det är bra och att man ska uppmuntra barn att vara i god tid. Då slipper folk vänta på en och man hinner slappna och andas lite innan vad det nu är ska börja. Summa summarum - jag vill alltid vara i tid!

Efter skolan idag ska jag och Maya iväg till Sainsbury's för att handla lite. Inte för att jag har ett så stort behov av att köpa något (blir nog kanske lite frukt och mörk choklad) men det är kul att ha sällskap!

Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

Produktmissbruk

DAG 26 - VECKA 4

Okej, jag vet. När det kommer till skönhetsprodukter i flaskor så har jag ett non-stop begär. När jag är ute och reser har jag alltid väskan full av olika flaskor. De är ju bra att ha till olika saker. Så nu tänkte jag berätta vad jag använt idag när jag har duschat och efteråt för att ge er lite tips på olika bra/lite sämre produkter!


Ett jättebra silvershampoo som Monikas snälla mamma köpte åt oss på en salong i Polen. Tyvärr vet jag inte vilket märke - men det är perfekt att använda en gång/vecka för att håret ska behålla sin kalla blonda nyans.



Revlon Professional
Hydra Rescue Schampoo/Instant Hydra Balm
Säljs endast hos frisören. Är sådär nöjd med detta faktiskt. Tycker håret får nästan motsatt effekt genom att kännas torrt. Var mer nöjd med Revlons förra produkter i samma serie, men de har tyvärr slutat säljas!



Palmolives otroligt godluktande och återfuktande duschkräm med oliv och mjölk. Rekommenderas!



Revlon Professional
Hydro nutritive conditioner, Quave 2 phase
Helt okej balsamspray. Luktar grapefrukt och fungerar bättre varje gång jag använder det.



Toni&Guys Rapid Response Leave-In Conditioner
Väldigt bra faktiskt! Håret känns mjukt och fräscht länge.



Botanics Organic Fac smoothing face polish och
Face Beauty Boosters Intensive Moisture Mask
Två väldigt bra produkter för ansiktet. Skrubben luktar en blandning mellan tranbär och bröddeg som jäser - men resultatet blir väldigt lent och friskt ansikte
Ansiktsmasken är en riktig fuktighetsbomb för ett torrt vinteransikte. Rekommenderas!






Straffavgift

DAG 26 - VECKA 4

10.10 imorses slog det mig. Shit också. Jag hade lånat en bok i bibblan över helgen som skulle varit inne klockan 10.00. 10.20 kommer jag inrusandes på biblioteket för att lämna tillbaka boken. Det blev en straffavgift. Som tur var inte så hög - 50 pence. Jaja, ska försöka komma ihåg böckerna lite tidigare nästa gång!

Sitter och försöker förbereda de tre tutorials som jag har imorgon. Nackdelen med att ha de tre efter varandra är att jag tycker ämnena blandas ihop i mitt huvud och jag har svårt att bena ut vad som är viktigast inför varje enskild tutorial.

Jag pratade med några tjejer innan lektionen skulle börja idag. Vi planerar att starta en liten studiegrupp för att diskutera varje kapitel i political controversies. Ingen av oss känner nämligen att vi fått något grepp om kursen och fattar egentligen vad det handlar om. Jag gillar mer när det är konkret - så när det visat sig att det är en filosofisk kurs känner jag mig ute på djupt vatten. Tur att jag inte är den enda. Men det var som de andra sa - jag har ju ytterligare en nackdel i och med språket också inte är mitt modersmål och läraren är från Skottland. Det underlättar inte precis.

En i korridoren kom in till mig häromdagen och frågade om jag hade internet, vilket jag hade. Hennes fungerade nämligen inte - vilket vi alla tyckte var väldigt konstigt. Idag fick jag förklaringen till varför. Hon blev nämligen senare kallad till någon sorts övervaknings"polis" på universitetet. Hon hade då laddat ner några avsnitt av en tvserie jag precis tappat namnet på. Då hade hon blivit fast i deras kontroll och förlorat internet. Så nu har hon fått skriva på ett erkännandeavtal där hon erkänner sitt brott och att hon inte visste att det var olagligt. Så nu har hon fått tillbaka internet. Dock - skulle det ske igen kan hon bli utsparkad från universitetet. Inte alls kul. De är alltså väldigt hårda här borta och har sträng övervakning!

Tillbaka till läsningen!
Ha en fortsatt trevlig dag!

Städa upp efter andra

DAG 26 - VECKA 4

Började dagen med att skrubba ena spisen ute i köket. För er som inte vet så kommer det hit en hushållerska några gånger/vecka (fast hon rengör bara på onsdagar). Hon inspekterar även så att vi håller efter oss i köket. Annars måste alla i korridoren betala en ganska hög straffavgift (kollektivt). Nu har spisen sett helt gräslig ut hela helgen och jag har väntat på att "den skyldige" ska städa upp efter sig. När det fortfarande inte var gjort i morses fick jag bita i det sura äpplet och ställa mig och skrubba. Nu är den ren i alla fall! Förstår inte varför inte folk kan städa upp efter sig! Jag har ju tidigare bott som ensam tjej i en killkorridor (i Umeå). Det var väldigt grisigt då med så jag hade höga förväntningar när jag skulle flytta nu in i en tjejkorridor. Men tjejer är faktiskt inte så mycket bättre.

Ska snart iväg och ha en föreläsning i political controversies. Var precis inne hos en i korridoren som skulle ha rättegångsspel idag och flätade hennes hår. Kändes lite dumt på ett sätt, för tjejerna från Trinidad är ju grymma på det här med flätor. Några av dem gör alltid egna rastaflätor och sådant i deras hår, men nu fick jag alltså möjligheten för de andra tjejerna var upptagna med att göra sig iordning (de ska också ha rättegångsspel).

Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

Englands trafik och hurtig

DAG 25 - VECKA 4

Igår när vi reste till Chester var första gången jag åkte i ett motorfordon i vänstertrafik. Det första bussen gjorde var att skulle ta tredje avfarten åt höger i en rondell. Redan där började mitt huvud och mage spinna. För den som känner mig vet att jag är åksjuk. Jag hade tagit en tablett på morgonen som tur var vilken gör det i princip omöjligt för mig att spy även om jag mår illa. Det är ju verkligen helt kaotiskt med vänstertrafik. Finns ju ingen logik någonstans... Nej, jag vet inte om det är av bekvämlighet eller inte - men jag föredrar högertrafik! Verkligen!

Stundtals under resan var det oehört tjock dimma som låg (typiskt England). Det som jag tyckte var lite ironiskt var att det här och var fanns blinkande varningsskyltar som varnade för dimma. Det var bara det att på grund av dimman kunde man ju inte se skylten förrän man i princip redan passerat den!

Det gick väl sådär att kolla på melodifestivalen via SVTplaylive. Den laddade ganska ofta och spolade framåt ganska ofta så att den skulle komma ikapp den "riktiga" sändningen. Detta gjorde att jag hörde ingen hel låt. Bara bitvis. Många av sluten missades helt - då hade en ny låt helt plötsligt börjat spelas. Det var väldigt synd! Men av det lilla jag hörde av låtarna tror jag ändå svenska folket röstade bra genom att skicka Salem al Fakir och Ola till Globen. Däremot tror jag att Anders Ekborgs låt var bättre än Jessica Anderssons - men som sagt. Hörde ju inte hela...

Nu på morgonen har jag och en i min korridor varit ute och powerwalkat/joggat i en timma. Vi mötte upp en av hennes kompisar också. Vi joggade väl på i princip hela tiden. Körde lite powerwalkning till parken som uppvärmning bara och några enstaka gånger under tiden. Känns jättebra nu!

Ska sätta igång och plugga nu. Ska göra klart XPPO:n vilket jag inte hann häromdagen. Tog otroligt mycket längre tid än jag trodde. Har gjort hälften av frågorna och redan skrivit fyra handskriva sidor (och då skriver jag ganska litet och ihoptryckt). Senare idag tänkte jag gå och handla lite.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Chester

DAG 24 - VECKA 4

Idag har jag varit med internationella studenter i Chester. Det är en gammal romersk stad som var jättemysig. Vi fick först en guidad tur och sedan fick vi göra vad vi ville. Jag hängde med tre tyska tjejer och gick och kollade i affärer. När det var dags för mat lyckades alla internationella studenter samlas på ett och samma ställe - McDonalds. Väldigt tråkigt egentligen - varför inte äta något typiskt engelskt? Eller ja... hamburgare kanske är bättre i alla fall!

Här kommer lite bilder från dagen!

     

Katedralen                    Den stora gågatan        De har häftiga gatlyktor här i England 


     

En romersk amfiteater  En väldigt gammal kyrka  



          
Orgel gick ju inte   En av alla predik-  En prästgrav i kyrkan    Häftig arkitektur
av för hackor         platser


På vägen hem gick jag in på Subway och köpte mig en baguette. De är väldigt trevliga här mot alla studenter! Fick valfri dricka och kaka på köpet! Valde en rainbowcookie!

Nu blir det melodifestivalen! Hoppas bara SVTplay fungerar!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Fredag

DAG 23 - VECKA 4

Ska snart iväg till Law School-biblioteket och plugga lite. Tänkte försöka läsa nästa kapitel i Political Controversies och så ska jag låna en bok över helgen i XPPO:n så att jag i eftermiddag kan sitta hemma och göra hela tutorialn. Det är en väldans massa rättsfall som måste läsas. Så det kommer ta sin lilla tid. Förhoppningsvis hinner jag klart med det idag! Imorgon ska jag ju resa till Chester och vara borta större delen av dagen, men kanske att jag orkar läsa lite barnrättsfall på kvällen så att jag kan tillbringa större delen av söndagen till European Family Law. Skulle vilja komma igång med den lektionen jag ska ha hand om.

Jag vet inte om jag sa det, men jag köpte en till film häromdagen. Twilight. Har sett den en gång och blev väldigt besviken! Har lyssnat på ljudböckerna som är helt underbara och så blev jag så otroligt besviken på skådespelarna (särskilt hon som spelar Bella). Men så såg jag New Moon, och den var snäppet bättre, så tänkte ge Twilight en ny chans. Kanske man behöver titta på den flera gånger för att tycka den är bra?

Nej, nu ska jag diska upp efter frukosten och sedan ska jag bege mig!
Ha en fortsatt trevlig dag!


En eloge för effektivitet

DAG 22 - VECKA 4

Jag måste faktiskt säga det. Torts att när det kommer snö att det tar väldigt lång tid för dem att skotta vägarna här, eftersom de inte har några ordentliga plogbilar - så när det kommer till att ta bort sanden/gruset när snön är borta (vilket vanligtvis inte brukar dröja mer än en dag) så sopas vägarna rent på en gång. I Sverige har vi ju den klassiska vägsopningen när våren verkligen kommit i gång på riktigt - solen skiner och det luktar sommar. Här går det inte en enda "onödig" dag med någonting på vägarna.

Har precis haft barnrättsföreläsning. Träffade där de två spanska utbytesstudenterna som läser samma kurs, men som varit här sedan i september. Jag pratade lite med dem angående examination. De läser också fyra kurser och de tänkte skriva uppsats i alla fyra. Tydligen var det så att en spansk utbytesstudent som var här förra året misslyckades på sin tenta! Och det får verkligen inte hända! Skulle faktiskt vara hemsk. Ska fundera några dagar till, se ämnet i barnrätten (ev även xppo:n) och sedan prata med antingen Dewi eller Doug.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Mycket att göra idag...

DAG 22 - VECKA 4

Ja, är redan inne på vecka fyra här i England. Lite sjukt faktiskt!

Sitter här och äter frukost. Sojamjölk med flingor, en vattenflaska och en kopp te. Det finns så många spännande påstesmaker här i England! Kanske de finns i Sverige också, men jag har då inte tänkt på de tidigare! Just nu dricker jag ett grönt te med lotusblomma och apelsin. Väldigt god!

Ska snart iväg och ha min första föreläsning för dagen. Har två föreläsningar idag. En först och en sist på dagen. Hade gärna haft de närmre ihop, men nu får man lite mer plugg tid emellan istället. Jag gjorde typ klart barnrätten igår (får kolla mer på det typ någon dag innan tutorials bara) så idag tänkte jag börja fokusera på XPPO:n. Det är ett så enormt stort tutorial där bara! Kommer ta tid!

Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

Housekeeper

DAG 21 - VECKA 3

Ja, idag är det onsdag vilket innebär att vår s.k. hushållerska kommer hit. Jag har fortfarande inte till hundra procent förstått riktigt hennes uppgifter här. Det jag vet att hon gör är att tvätta av köksbänkarna (om dessa är tomma från disk), rengör ugnen, städar toalettstolarna och dammsuger korridoren. Om hon gör något mer vet jag faktiskt inte. Det är både lyx och inte. De flesta gånger jag nu varit här har det alltid varit någon som lämnat disk vilket "hindrar hennes arbete" och hon kan inte göra det hon ska. Ändå tycker jag nog att det ser betydligt bättre ut i denna korridoren än i andra när jag tjuvkikat in.

Jag ska alldeles strax till Law Library. Ska se när idag jag måste ha lämnat in en bok jag lånat. Om jag får behålla den större delen av dagen ska jag försöka sitta där och läsa. Hoppas bara inte det blir för kallt. Får ha mycket på mig!

Ska försöka hinna att handla lite mat och sådant idag. Jag som är van vid att kunna storhandla mycket, göra storkok och massor av matlådor till att knappt få plats att laga en omgång mat. Att få handla ofta. Jaja, det är under en begränsad tid.

Ni får ha en fortsatt trevlig dag!


Lyxproblem - eller inte?

DAG 20 - VECKA 3

Jag vet inte om det är ett lyxproblem jag har eller inte. Att få välja hur jag ska examineras. Det känns som jag nästan tjatat sönder detta ämne, men jag har fortfarande inte bestämt mig utan velar. Skriva uppsats eller skriva tenta. Folk som vet hur det känns att skriva sådana tentor som de har här, samt har skrivit uppsats på detta sätt tycker säkert jag har ett lyxproblem. De vet deras svagheter och styrkor. Vet vad de är bäst på. Hade jag fått välja mellan tenta och uppsats uppe i Umeå hade valet varit otroligt lätt. Självklart uppsats i alla ämnen. För jag tycker det är min starkhet. Det är skillnad här. Även om jag känner att uppsats är min starkhet. Hur många uppsatser på engelska klarar man av att skriva på en termin parallellt med vanligt skolarbete och stora tutorials varannan vecka?

Eftermiddagen kommer tillbringas i sängen, läsandes barnrätt. Kommer nog ta mig hela dagen att ta mig igenom det ska måste läsa. Veckan i övrigt kommer bestå mestadels av pluggande. Måste göra tre tutorials, samt förhoppningsvis att jag hinner börja titta lite på European Family Law. Vill verkligen göra en bra prestation där när jag ska ha hand om lektionen alldeles själv i mars. Ska börja spåna lite vad jag vill ta upp och diskutera. Vad som kan vara intressant - skillnader mellan olika lands system och lagar.

Igårkväll bokade jag, Björn och Karolina boende i London inför när de kommer hit. Vi hittade ett mysigt litet hostel i Hyde Park. Perfekt, med gångavstånd till Oxfordstreet bl.a. Nu blir det bara till att försöka boka tågbiljetter och sådant. Men det får jag ta senare i veckan - kanske på fredag?

Igår gick jag förresten och betalade min hyra. Betalade hela terminen i en klumpsumma så det kändes verkligen! Inte särskilt roligt! Men jag fick välja mellan två belopp - ett i svenska kronor och ett i pund. Även om det var en relativt dålig kurs på svenska kronorna valde jag det eftersom om jag valt punden skulle det ändå tillkommit en viss procent växlingskurs från bankens sida och på detta sätt fick jag ju på plats veta exakt hur mycket jag behövde betala. Sjukt dyrt för ett litet rum där vi delar kök och badrum. Men det är sådant man får ta!

Ha en fortsatt trevlig dag!

En annan dag

DAG 19 - VECKA 3

Gårdagskvällen avslutades med att jag försökte titta på första delen av Olycksfågeln på SVTPlay. Mitt internet är så fruktansvärt långsamt bara, och när jag hade fyra minuter kvar stod det att programmet inte kunde visas. Jag tycker det är så frustrerande att pga rättighetsskäl så kan man inte titta på de olika play-kanalerna utanför Sveriges gränser. Jaja, ett nytt försök ikväll får det bli.

Ska snart iväg och ha föreläsning i political controversies. Jag undrar vad vi kommer få för tutorialuppgift till nästa gång. Lite nervös är jag allt, för kursen är verkligen svår!

Nej, nu måste jag göra mig iordning!

Ha en fortsatt trevlig dag!

RSS 2.0