God jul!

Hoppas ni får en riktigt god jul!

Home, sweet home!

Nu är jag äntligen tillbaks i gamla kära Alingsås. Jag har haft så otroligt mycket att göra och varit jättestressad så har inte hunnit skriva på länge, men här kommer en liten resumé av vad som har hänt.

Jag, Monika, Peter, Johan, Sara och Linus var på Gammlia julmarknad. Där var vi bl.a. och kollade på skidmuséet. Stackars Peter blev så besviken. Han har alltid blivit sagd att den äldsta skidan hittades nära hans hem. Den var från några hundra år efter kristus. Det var bara det att det fanns en skida som var hittad utanför Kalvträsk som var 5 200 år gammal! Snacka om att bli besviken!

Annars har jag haft julkonsert tillsammans med Amigos. Det gick faktiskt jättebra. Barnen sjöng jättefint och spelade, sedan spelade vi även upp ett drama och de dansade en afrikansk dans. Jag och en ledare till fick hoppa in och sjunga varsitt solo. Var jätteförkyld och hade ont i halsen så jag lät som en kråka, men det gick nog bra ändå!

Jag och Emma begav oss häromdagen ut vid sextiden på morgonen för att lämna in vår hemvärnsuniform. Först tog det oss en evighet med bussen ut till regementet. Efter det höll vi knappt på att komma fram till förrådet utan fick lufsa runt i djup snö. När vi väl skulle ta oss ut från regementet var alla grindar låsta så vi fick ringa till de som jobbade på regementet och be de öppna åt oss. Vi var i alla fall i skolan till 8 och hade då redan varit uppe i tre timmar. Inte illa.

Jag har fått ut ett nytt receptbelagt plåster mot min åksjuka som skulle vara jättebra tydligen. Den skulle verka i 72 timmar och man skulle sätta fast plåstret kvällen innan avfärd. Så, i måndagskväll tog jag plåstret. När jag vaknade i tisdags hade jag världens huvudvärk. Ju mer dagen gick mådde jag konstigare och konstigare. Huvudet sprängde och jag kände mig helt groggy och jag var väldigt klumpig. Jag hade en inbokad helkroppsmassage också på dagen och under hela massagen var jag helt borta. (jag tror t.o.m. jag somnade en stund, haha!) När det väl var dags att åka till flyget var jag jättefumlig. Jag tappade bl.a. min väska uppochnerpå rakt i en vattenpöl. Jag kunde inte gå rakt och huvudet sprängde. Jag mådde jätteilla. Flygresan gick väl sådär, mådde nästan värre än vad jag brukar göra när jag inte tagit någonting alls. Så fort jag kom hem till Alingsås i alla fall tog jag bort plåstret och ett halvt dygn senare mådde jag bra igen!

Igår var jag först hos frisören, sedan gick jag och lillasyster på stan för att titta på julklappar. Vi hittade bara något till Björn. Annars idag har jag, Björn och Björns mamma varit på Allum i Partille och julhandlat. Det var mysigt och vi (eller ja, jag) fick tag på en massa julklappar så det var bra!

Ikväll ska jag och Björn ev. kolla på Karolina när hon spelar skinkcupen innan han går iväg för att öva inför julkonserten imorgon.

Nu ska jag nog börja plugga lite om jag orkar...suck.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Fredag

Nu har nästan hela fredagen gått. Veckorna bara flyger förbi och julen är snart här. Därför har jag idag suttit och läst i skolan. Fick läst ut aktiebolagsrättsboken så det känns bra. Nu har jag "bara" en bok kvar att läsa, men den är tjock... Har även haft föreläsning idag. Det var om EG och skatterätten. Jag säger då det...

Jag blev väldigt positivt överraskad idag på biblioteket. Jag behövde hitta ett par noter, men visste inte vilken bok de kunde finnas med i eller så. Därför frågade jag en bibliotikarie om hjälp. Och om han hjälpte mig. Vi stod och letade i 25 minuter! Det måste jag kalla service! Tyvärr hittade vi den inte, men det blir fortsatt letning imorgon igen.

Sara och jag var och tränade ben på gymmet idag. Det kändes att det var längesedan vi gjorde det! Men imorgon är det armar och axlar i fokus.

Nu ikväll har jag och Emma suttit och tittat på Idol. Kevin var ju klart bättre. Annars har inte så mycket hänt.

Grannarna ovanför verkar ha partaj ikväll så jag vet inte när jag kommer kunna somna. Synd att jag ska upp tidigt för att vara på bibblan tills det öppnar.

Ha en trevlig kväll!

En duktig dag

Idag känner jag mig faktiskt riktigt duktig. Jag har först suttit i skolan och pluggat hela dagen. Sedan var jag och Sara och tränade aerobic-bas. Denna veckan gick det mycket bättre, vi var inte lika trötta...

Annars har jag bara tagit det lugnt. Imorgon blir det en tidig dag igen. Tänkte sätta mig i bibblan och läsa lite innan föreläsningen som börjar kl 10.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Dagen efter

Idag har jag varit så otroligt trött. Vi kom inte i sängs förrän sent igårkväll efter bion och sedan skulle vi med en buss som gick 07.28 så det blev inte många timmar sovit inatt. Björn åkte hem till Sundsvall imorses, vilket var lika tråkigt som vanligt! Men det är väl som man säger: underbart är kort... Nu kommer vi inte ses förrän i Alingsås till jul, vilket känns väldigt långt borta just nu, men det är faktiskt bara lite drygt två veckor kvar. Det blir mysigt!

Annars idag har jag varit i skolan och först träffat basgruppen, sedan hade vi seminarium. Efter det satt jag i skolan till ungefär 16.30 och läste Aktiebolagsrätt. Fick faktiskt läst ganska mycket så det känns bra.

Nu ska jag bara ta det lugnt. Eventuellt kolla på Grey's Anatomy ikväll.

Ha en trevlig kväll!

Min födelsedag

Hej igen! Nur har jag inte skrivit på flera dagar men det har varit fullt upp! Jag börjar från början....

I söndags var jag tillsammans med utbytesstudenterna på adventsgudstjänst i statskyrkan här i Umeå. Jag har aldrig varit där förut och jag måste säga att det var väldigt speciellt... Kanske inte riktigt vad jag är van vid. Efter kyrkan åkte jag hem till Emma och bakade paj. Det blev en jordgubbspaj, en jordgubbs-/hallonpaj och en hallon-/blåbärspaj. Senare på kvällen kom den underbare hit!

Igår hade jag först föreläsning Internationell beskattning. Sedan satt vi med basgruppen och gjorde ett seminarium inför imorgon. Efter det var det massa med förberedelser inför kalaset jag hade på kvällen. Massa goda vänner kom och vi åt av pajerna, drack glögg, lyssnade på julmusik och spelade massa spel och bara hade det mysigt.












Förberedd inför kalaset




Glöggmaster







Presentöppning











Björn gör tummen upp för kalaset



Stor koncentration under spelet (vilket mitt lag vann förövrigt!)



Här är de flesta samlade på bilden. Saknas gör Emma och Björn



Imse var såklart sugen på något gott


Idag är det min födelsedag, så dagen började med att telefonen ringde och mina föräldrar grattade mig. Sedan gick Björn upp och gjorde iordning en underbar frukost bestående av minibaguetter och färskpressad apelsinjuice. Efter det sjöng han för mig och jag fick massa paket. Här är en liten överblick över en del jag fïck:



Annars idag har jag och Björn firat vår förlovningsdag och födelsedag så det blev både middag på restaurant och bio. Vi såg Burn after reading. Den var ganska rolig faktiskt!

Ha en fortsatt trevlig kväll!


RSS 2.0