Grått och regnigt

DAG 77 - VECKA 11

Vart försvann det fina vädret egentligen? Det spöregnar och har gjort det nu i ett par dagar. I och för sig blir det dåliga samvetet inte lika stort av att jag sitter här inne och pluggar som det hade varit om solen skinit! Men ändå...

I övermorgon åker jag till Skottland! Fy vad roligt vi ska ha, Anna och jag! Jag ska resa bara med handbagage (jag som alltid har överdrivet mycket packning med mig), hjälp hur ska det gå? Jag hade tänkt skicka med så mycket som möjligt hem med Anna i och med jag själv snart ska åka härifrån och jag har lite mycket grejer... Som vanligt! Har använt en av mina superbra vakuumpåsar och lagt ner en massa kläder och sådant i och knökat ner i min ryggsäck - det sparar verkligen jättemycket plats! Ett bra tips för er som fortfarande inte prövat vakuumpåsar och brukar ha alldeles för mycket grejer med er när ni ska ut och resa! Tyvärr gör det ju ingenting åt vikten... men ändå!

Nej, nu ska jag sätta igång med uppsatsen igen. Nu håller jag på med Europeisk familjerätt som ska handla om "parental responsibility". Jag har valt att jämföra England, Sverige och Tyskland i denna uppsats. Jag har fortfarande nämligen inte fått uppsatsämnena i de andra två ämnena jag också ska skriva uppsats i! Börjar bli lite stressad över det. När vi kommer tillbaka från påsk"ledigheten" är det ju bara drygt 3 veckor innan alla uppsatser ska lämnas in - och det är lite lite tid för att hinna skriva två hela uppsatser på som ska vara 3000 ord/styck.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Glad, men trött...

DAG 75 - VECKA 11

Efter ha suttit vad som nästan känns som dygnet runt de senaste dagarna med min barnrättsuppsats känner jag mig nu i princip klar. Den ska få ligga till sig och korrläsas och lite sådant bara. Så imorgon är det nya tag som gäller. Jag hade hoppas jag skulle fått mitt uppsatsämne i expression, privacy, protest and order tills dess, om inte så får jag påbörja uppsatsen i european family law istället.

Just nu är jag blek om nosen och har stora ringar under ögonen och bättre lär det inte bli de närmaste veckorna - men jag lovar att fr.o.m. den 6:e maj kommer jag bli bättre på att skriva igen och kanske ha lite roligare saker att skriva om än plugg, plugg och åter plugg... (förutom till helgen då jag ska till skottland - det ska bli jättekul!)

Nu ska jag försöka sova några timmar för att samla nya krafter!
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Summertime...

DAG 74 - VECKA 11

Hoppsan vad sent det blev igår med uppsatsen. Att vi dessutom förlorade en timme imorse gjorde inte saken bättre... Jag vaknade och kände mig helt mörbultad och om jag inte vetat bättre, kändes det som om mina ögon var helt fyrkantiga. Men, nu är det nya krafttag som gäller! Uppsats hela dagen idag! Kommer jag då hinna klart med min uppsats idag? Osäkert... Men jag ska verkligen, verkligen försöka! Det kommer bli en låååång dag idag.

Glömde ju säga; häromdagen när jag var ute och promenerade i vårsolen såg jag att alla påskliljor redan slagit ut! Alla 'första omgångs-blommor' blommade! Pingstliljorna har även kommit upp som knoppar, men inte slagit ut ännu! Lite tidigt dock, med tanke på att det är en månad kvar till pingst!

Vilken kille är det förresten som är uppe vid åtta (sju - om man fortfarande tänker vintertid) och gal - vad som låter som en blandning av opera och skrik? Det är ju faktiskt söndag! Bättre än Careless Wisper?

Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag!

Blåmärken

DAG 73 - VECKA 11

Är det bra att sitta och skriva så mycket vid datorn att man fått blåmärken på armbågarna? Eller så att rumpan somnar? Jag vet inte jag.... men jag skriver och skriver... Skulle släckt för Earth Hour om jag kunnat - men i och med att jag inte får ha några ljus på rummet skulle det innebära att jag skulle sitta i totalt bäckmörker,  så tyvärr går inte det när jag måste plugga. Dock har jag bara en lampa tänd!

Ni glömmer väl förresten inte att ställa fram klockan en timme inatt?

Ha en fortsatt trevlig kväll! Jag ska tillbaka till mitt skrivande...

Plugga.

DAG 73 - VECKA 11

Det gick inte så bra igår. Jag fick en del gjort på uppsatsen, men huvudvärken gav inte med sig så tillslut fick jag känna mig besegrad och la av. Men, idag är det nya krafttag som gäller. Jag behöver verkligen vara klar med uppsatsen imorgon (hjälp!) och det är väldigt långt kvar. Även om jag suttit med den i flera veckor så känns det som att det bara växer och växer och jag får det svårare och svårare att egentligen veta vad som är det viktigaste och inte. Samtidigt som jag är väldigt osäker på vad som behöver förklaras och inte. Det är nackdelen med att tidigare skrivit uppsatser där det är okej att utgå från att alla vet vad socialtjänsten är, vad socialtjänstlagen och lag om vård av unga är och så vidare är. Inte lika lätt nu! Hur ska man kunna förklara vad det är vad och vad de gör och liknande på ett förståeligt sätt utan att det tar upp hela uppsatsen - då det inte är syftet med uppsatsen?

När lärare i Sverige sagt att det är svårt, på snäppet omöjligt att jämföra Englands och Sveriges system då de är totalt helt olika. Grunden är helt olika. Medan lärarna här i England tycker att det borde vara lätt som en plätt för mig att jämföra systemen. Jag vet inte jag. Jag är förvirrad. Men så säger de ändå att de tycker Englands lagar är väldigt bra - bäst faktiskt, samtidigt som de i nästa andetag höjer Sverige över skyarna - som att vi har det mest ideella rättssystemet av alla och vi är bäst - nästan ouppnåliga. Fatta att jag sitter och lite smått skäms och rodnar då vissa pratar med mig som att det är jag som skrivit alla lagarna. Jag säger då det... Jag vill inte ta åt mig någon ära - för jag har inte varit med och skrivit någon av lagarna - däremot är jag väldigt glad att Sverige har ett såpass bra rättssystem som vi faktiskt har! Men, det är inte jag som ska ta åt mig äran för det.

Nu blir det pluggande hela dagen! Ha en fortsatt trevlig dag och hoppas ni har det roligare!

Kanske det sista jag behöver?

DAG 72 - VECKA 11

Dagen började väldigt bra. Solen sken och jag begav mig tidigt upp till affärerna för att hinna uträtta alla mina ärenden innan lunch. Som pricken över i:et fick jag även med mig lite extra hem!


En kofta och ett baslinne


Lite strumport, en sjal och en fotlänk.

Jag kom hem och åt lunch. Då fick jag världens huvudvärk. Fick ta en tablett och jag har nu legat ner sedan dess, men det gör fortfarande ont - även om det blivit något bättre. Jag som var tvungen att skriva en massa på uppsatsen idag. Har inte tid med en huvuvärk som stoppar mig! Just nu är jag i valet och kvalet om jag ska gå och lägga mig lite till eller om försöka trotsa huvudvärken och plugga ändå...

Hoppas ni har en trevlig dag!

Hjälp?

DAG 71 - VECKA 11

Håller på för fullt med min barnrättsuppsats och kommer nog sitta ett tag till med den. Imorses hade jag först en föreläsning som handlade om surrogation och insemination. Riktigt intressant! Och läraren tog upp lite angående svenska rättssystemet på det området. Det var ju kul!

Jag har även haft ett möte med min lärare angående min uppsats. Nu har jag i alla fall gjort en ordentlig strukturplan och jag vet vad jag vill ha med och liknande. Nu kommer bara problemet med att hitta den fakta jag behöver. Har massa fakta, men att sålla ut och kompletera - ett tidskrävande jobb! Dessutom - i min uppsats kommer jag behöva förklara skillnaden mellan svenska och engelska rättssystemet generellt och även det svenska socialtjänstsystemet. Hur i hela friden ska jag kunna göra det kort och koncist utan för mycket detaljer, men ändå förståeligt? Om någon har några idéer eller förslag så tages det tacksamt emot!

Ska försöka att vara uppe i Hanley redan vid klockan 9 imorgon (det är tydligen då alla affärer öppnar) för att uträtta lite ärenden jag måste göra. Förhoppningsvis hinner jag tillbaka i skaplig tid så jag kan ägna resten av dagen till att plugga, plugga, plugga...

Glömde förresten säga att igår när jag satt i bibblan (klockan var runt 11 kanske) då var jag helt själv där tillsammans med bibliotikarierna. En riktigt konstig känsla faktiskt! Tänk om man skulle komma till Umeå Universitetsbibliotek och sitta där runt samma tid en onsdag och det skulle vara tomt. Knepigt! Men de flesta har väl påbörjat sin påskledighet. Vi har ju två veckors ledigt nu, och då tar många tillfället i akt och åker någonstans. Jag ska ju också iväg en långhelg, men annars så behöver jag all tid jag kan få för att sitta med mina uppsatser.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Snart är jag påväg!

DAG 71 - VECKA 11

Nu är jag inne på min vecka 11 här i England. Tiden har faktiskt gått väldigt fort och om bara drygt en månad sitter jag på ett plan påväg till Sverige igen.

Men det händer saker innan dess! Det är nämligen bara lite drygt en vecka kvar tills jag åker till Skottland med min syster Anna. Vi ska dels åka till Edinburgh och sedan även till Glasgow. Ska bli jättekul!

Nej, nu ska jag iväg till en föreläsning och sedan ska jag ha ett möte med min lärare angående min uppsats som jag håller på och skriva. Det är inte särskilt lätt att jämföra Sverige och Englands system när i faktan jag hittar om Sverige står det att "det är väldigt svårt att försöka sig på en jämförelse internationellt på detta område då vi i svensk rätt inte ser rätten ur detta perspektiv". Och ändå ska jag göra det... Jaja, jag hoppas det går bra ändå! Fick tillbaka den uppsats jag lämnade in samtidigt som jag höll min presentation i European Family Law igår. Där fick jag väldigt bra kritik - och då hade jag ändå inte gjort någon analys av materialet. Det var ju bra! Så nu är det bara bita ihop! Lite tid kvar, väldigt mycket att göra.... Sedan LEDIGT!

Ha en fortsatt trevlig dag! (och glöm inte att rösta - se blogginlägg längre ner!)

Sommarregn

DAG 70 - VECKA 10

Förut när jag gick hem från biblioteket sken solen och det föll ett lätt regn - precis som på sommaren! Underbart!

Nu ska jag alldeles strax iväg på min kvälllektion! Ha en fortsatt trevlig kväll!

Glöm inte rösta!

DAG 70 - VECKA 10

Vill bara påminna er om att gå in på www.hundratusen.nu/mix/DKGv och rösta på min tuggummimix! Jag är ju redan i final så nu behöver jag era röster och även värvningar!

Gör såhär:
1. Klicka på länken
2. En grön sida kommer upp - det kan ta ganska  lång tid för sidan att laddas (även om det inte står att den laddar, efter ett tag kommer rätt sida upp i alla fall)
3. Rösta på mixen
4. Tävla själv genom att klicka på "tävla"
5. Säg till alla nära och kära att göra likadant och gå in på länken ovan och rösta!

Tusen tack!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Folks ovanor

DAG 69 - VECKA 10

Det sägs ju att om man bor tillsammans med någon så efter ett tag kan man börja irritera sig på den andre personens 'ovanor' (vad man själv tycker är). Men om vi tar mig och Björn som exempel så irriterar jag mig inte direkt på att han har för 'ovana' att lägga smörpaketslocket i kylskåpet... Däremot skulle en tredje person flytta in skulle de kanske irritera sig på att vi kan ha för vana att skjuta upp att göra nödvändiga saker till i sista stund. Men i och med att vi båda är likadana så är det ingenting vi kan irritera oss på på varandra.

Däremot, nu när jag bor tillsammans med 11 tjejer. Vi delar badrum och kök - då kan man väldigt lätt irritera sig på andras 'ovanor'. Ta till exempel en indisk tjej som bor här. Hon har alltid för 'ovana' att använda den absolut minsta kastrullen på den absolut största spisplattan. Jag blir mest irriterad över att det drar så fruktansvärt onödigt med el - och att plattan bränner ut massa extravärme vilket gör att det blir alldeles immigt i hela köket. En annan 'ovana' jag kan störa mig på är när vissa tjejer inte plockar upp allt hår efter sig i duschen. Eller att vissa aldrig diskar efter sig utan väntar tills städhjälpen slängt disken i vår 'dirty dishes-låda' och då tar upp disken och diskar den. (Då har disken redan stått framme i en vecka). Eller att vissa inte torkar upp alla smulor från bordet efter sig. Eller när städhjälpen städat i princip kliniskt rent i köket och så kommer man in en stund senare och det är totalt kaos överallt igen - då undrar man vad det var som hände. Visst, det låter inte så mycket för världen - men när man bott tillsammans i snart 11 veckor - då blir dessa 'ovanor' någonting i alla fall jag lätt kan irritera mig på. Hur är det med er? Har ni någon 'ovana' andra kan störa sig på, eller någon 'ovana' ni stör er på?

Ha en fortsatt trevlig dag!

New Moon

DAG 68 - VECKA 10

Gav upp mitt pluggande, igen, nu på kvällen och tittade istället på Twilight Saga: New Moon. Jag var ju väldigt besviken på första filmen första gången jag tittade på den, men sedan växte den för varje gång jag tittade på den. Jag vet inte angående tvåan nu. Det är andra gången jag ser den och statusen just nu: okej, inte mer än så. Jag tycker att huvudrollsinnehavarna gör ganska svaga skådespelarinsatser, speciellt Kristen Stewart. Jag vet inte, det är någonting med henne som jag inte gillar. Men det hade jag samma problem med i första filmen också. Vi får hoppas på att tredje filmen blir bra - boken var ju jättespännande!

Innan jag somnar, som ni kanske minns, lyssnar jag alltid på en ljudbok - och just nu håller jag på med Piece of my heart av Peter Robinson. Har några få skivo kvar. Den är helt okej! Bara att jag knappt kan bärga mig till nästa bok som jag ska lyssna på. Nämligen sista Harry Potter-boken. Jag har redan läst den, men det var ett bra tag sedan - och det ska bli intressant att få höra den i ljudboksformat! Tydligen Krister Henriksson som är uppläsare, det kan nog bli bra!

Sov så gott!


Såhär får det ju inte gå till!

DAG 68 - VECKA 10

Ett ständigt återkommande ämne här på min blogg - political controversies. Alltså, men seriöst - nu har ju ändå läraren gått för långt! Jag har ju tidigare skrivit om, vad jag tycker är, hans mycket tveksamma lärarmetoder och pedagogik. Idag var det en i klassen som faktiskt tog mod till sig och sa att hon är väldigt nervös inför den kommande examinationsuppgiften för att hon känner att även om hon gärna vill förstå kursen så fattar hon inte den (jag kan inte mer än hålla med). Då börjar läraren skratta! På allvar, han bara skrattar åt henne! Jag har ju även berättat om två killar (som visserligen är väldigt duktiga) men det är alltid de två + läraren som sitter och pratar och ingen annan släpps in i diskussionen (eller samtalet som det verkar ha). I vilket fall som helst, när hon som blivit skrattad åt senare under lektionen ställer en fråga ang. det han precis pratar om blir hon avbruten av läraren och säger att hon inte ska ställa frågor utan kanske han kan svara senare. Däremot när de där två killarna säger något - då är det fritt fram! Då får de gärna sitta och babbla på, även om det egentligen inte har att göra med det vi egentligen ska prata om. Blir bara så fruktansvärt frustrerad! Att det får gå till på det sättet!

Jag ska strax ta tag i min uppsats igen, vill även bara berätta att jag idag köpt den nya Twilight-filmen som släpptes i lördags. Och jag fick tag på den för ynka £7,99! Det är ju helt otroligt! Hörde att den i Sverige säljs för 199 kr vilket är rena rånet i jämförelse.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Helg?

DAG 67 - VECKA 10

Nja, det skulle jag nog inte kalla det. Att sitta och plugga större delen av helgen. Endast ta avbrott för matlagning, ätning, handling och duschning - inte särskilt helgigt enligt mig. Det går verkligen überlångsamt med uppsatsen. Håller på att gå igenom en stor rapport samtidigt som jag då skriver upp det som är intressant och relevant därifrån. Hade helst velat gjort klart den rapporten idag, men det ser inte särskilt ljust ut med tanke på vad klockan redan är... Oj, vad tiden springer iväg!

Och på tal om tid - är det någon som vet om det är ändring till sommartid här i England samma dag som i Sverige? Själv har jag ingen koll på det.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Nu räcker det!

DAG 66 - VECKA 10

Nej, nu orkar jag faktiskt inte mer idag. Jag är faktiskt inte riktigt klar med tutorialet men det får gå. Det blir till att diskutera ändå på det jag har. Imorgon måste jag nämligen lägga all fokus på min uppsats. Susanna som var här i Stoke förra året har varit gullig och skickat sina uppsatser hon skrev då till mig. Så nu kan jag titta igenom dem för att se lite mer hur hon lagt upp uppsatserna. Bra, bra!

Nej, för att tömma hjärnan ska jag kanske se på en film ikväll! Undrar vilken det blir haha...
Och på tal om film - idag släpptes ju Twilightsagan: New Moon. Ska se när jag går till affären imorgon hur mycket den kostar. Det är ju så otroligt billigt med filmer här i England. Förra filmen köpte jag ju för typ £4 och på nätet står det att den nya filmen kostar drygt £9, och det är ju inte alls farligt för en precis nysläppt film! Vi får se helt enkelt!

Ha en trevlig kväll!

Ganska händelselös dag

DAG 66 - VECKA 10

Ja, inte jättemycket att säga. Jag håller på och pluggar, känns som att det går väldigt långsamt för det finns en massa andra saker jag mycket hellre skulle gjort. Men skärpning Sara! Idag måste jag göra tutorialen så att jag kan koncentrera hela morgondagen på att försöka skriva på en av alla uppsatserna. Även om det är mycket att göra med att skriva uppsats i alla ämnen, så känns det ändå som att jag valt rätt! Att försöka lära mig allt detta utantill; alla engelska principer, acter och rättsfall och få ner allting på ynka två timmar - nej, det här blir nog bättre!

Vår lärare i Political Controversies uppmanade oss att om vi hade förslag på ämnen inför den uppsatsen vi ska göra där kunde vi skicka in det. Vi kommer sedan av honom få kanske två eller tre olika frågor vi kan välja av att skriva om. Självklart tog jag tillfället i akt och skickade in tre olika förslag. Vi får se om något av de får gehör - inte alls säkert...

Har även varit inne på studera.nu och kollat på min ansökan. Jag var visst automatiskt anmält till nästa termin (termin 9 - EXAMENSARBETE!!!) och ansökan behandlas nu. Att mitt minne kan vara så kort - brukar vi bli automatiskt anmälda till terminerna?

Jag pratade även lite med Björn förut. Han är tillsammans med mina föräldrar och syskon i Göteborg och firar min bror som fyllde år igår. Jätteavundsjuk! Hade varit jättetrevligt! Men han var riktigt stilig innan han gick - i skjorta och allt! Han är så fin!

Nej, skärpning - tillbaka till pluggandet nu! Musiken på så att jag slipper störas av allt övrigt ljud i huset... Att det kan vara så lyhört! Hör folk som pratar på Skype, lyssnar på musik, lagar mat, tvättar i handfatet, går på toa, vankar av och till, sjunger, pratar högt för sig själv(!?)...

Ha en fortsatt trevlig dag!

Josefina

DAG 65 - VECKA 10

Grattis till mig själv! Idag är det Josefina-dagen. Den har jag tillbringat och firat genom att först sitta i bibblan och plugga och sedan shoppat. Det var några grejer som jag verkligen behövde och det fick jag tag på - och en del mer!


Inne på Dorothy Perkings fick jag tag på dessa jeans. Var verkligen i starkt behov av ett par nya eftersom mitt ena par har gått hål i och så skickade jag hem två par med Björn vilket gjorde att jag bara hade ett par kvar här... Men nu så ska jag nog klara mig!



Inne på Marks&Spencer fick jag tag på dessa tre underbara bh:arna. Där inne fick jag även experthjälp till att hitta just den perfekta bh:n för mig - både i form och storlek. Det var mycket uppskattat! Det mättes och hämtades åt mig - allt jag behövde göra var att prova och se ifall jag gillade dem. Man kan väl i alla fall säga att jag inte brukar ha den storleken som experten sa att jag borde ha. Och mycket sant - när jag prövade de storlekarna hon tog fram satt de perfekt! Hon rekommenderade även en annan sorts bh än de jag brukar ha. Jag har väl tidigare tyckt att storleken jag köpte satt perfekt, men låt oss bara säga att denna var ännu bättre...


SKOR! Inne på Barratts hittade jag dessa skor. Jag har letat efter just ett par nya vårskor (då mina egentligen är trasiga) och ett par nya ballerina (slängde mina när jag flyttade från Umeå).

Så - vad tycker ni?

Ha en fortsatt trevlig dag!

Torsdag

DAG 64 - VECKA 10

I ett kör, det kan man verkligen säga om dagen som varit. Har haft föreläsningar och tutorial. Jag följde med Natascha på hennes childlawtutorial idag eftersom mitt blev inställt i tisdags. Alltså, kan man sitta på ett tutorial och känna hur man blir alldeles arg inombords? Det känns som om jag blev det när jag hörde en person sitta och prata om vissa regler inom barnrätten idag. Huvudämnet vi pratade om var surrogation. Vill inte riktigt gå in på vad det var hon argumenterade om utan kan väl bara säga vad hon avslutade allt med att säga (och inte på skämt, utan väldigt ärligt) "jag borde kanske sluta läsa skvallermagasin och kanske öppna en juridikbok istället - det är ju trots allt sista året nu..." Kära hjärtanes!

Vad har ni hittat på idag?

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Myror i brallan...

DAG 63 - VECKA 9

Är det någon mer som kan känna igen sig på att när man suttit en längre stund i exempelvis en bil eller som jag nu, suttit och pluggat, kan känna att rumpan somnat? Det är en otäck känsla. Som om tusen myror springer omkring... Någon som har något bra tips på botning? (förutom att kanske inte sitta stilla så länge i sträck - men om man inte har något val?)

Glöm som sagt var inte att rösta och registrera er i tävlingen! Gå in på www.hundratusen.nu/mix/DKGv

Ha en fortsat trevlig dag!

Med en näsa för regn

DAG 63 - VECKA 9

Framför allt när jag var yngre kunde jag ibland känna lukten av regn innan det faktiskt började regna. Visst, alla gånger hade jag inte rätt - men många. Idag kände jag samma sak. Det luktade regn och efter en stund började det blåsa upp. Vi får se lite senare idag om min näsa kände rätt och det kommer komma lite regn här.

Idag har en tjej i min korridor fått besök från sin son och hennes man. Vilken otroligt söt son hon hade och alla i korridoren är lite avundsjuka över att hon har besök. Alla vill ha besök! Jag hade ju turen att få träffa Björn och Karro i helgen och om tre veckor ska jag åka till Skottland tillsammans med min andra syster Anna, så egentligen borde det inte gå någon nöd på mig. Men, lite avundsjuk får man allt lov att vara...

Ni glömmer väl inte att gå in och registrera er i tävlingen som jag gått till final i? Ni får registrera er i tävlingen hur många gånger ni vill. Vore det inte underbart att framåt sommaren kunna köpa min otroligt läckra läkerolmix med smaker av lemon/lime, cola och vattenmelon? Säg då till alla era nära och kära att gå in och rösta!
www.hundratusen.nu/mix/DKGv

Nu ska jag fortsätta med min barnrättsuppsats! Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

Full fart

DAG 62 - VECKA 9

Det har varit en dag med mycket att göra. Tre lektioner skulle klaras av plus att jag skulle plugga. Jag började i alla fall med att gå igenom lite material inför min ena uppsats. Sedan gick jag och hade två lektioner - vilka faktiskt gick förvånansvärt bra. Sedan skyndade jag mig hem för att slänga i mig lite lunch innan jag skulle ha min sista lektion för dagen. Det visade sig att det bara var jag som dök upp på lektionen så vi (jag och läraren) bestämde oss för att ställa in lektionen så får jag gå på en i nästa vecka istället. Då när jag helt plötsligt fick lite tid extra beslöt jag mig för att gå och handla för att fylla på alla färskvaror. Det blev lite frukt, grönsaker och sallad m.m.

Imorgon tänkte jag sätta mig och försöka få ihop någonting till uppsatsen - önska mig lycka till! Det kan behövas...

Ha en fortsatt trevlig kväll!

LONDON

DAG 61 - VECKA 9

Nu är jag tillbaka igen efter en helt fantastiskt trevlig långhelg i London tillsammans med Björn och Karolina. Vi hade grymt kul och jag tänkte visa lite vad vi hittade på!


jag och Björn utanför vårt hotell


Buckingham Palace (kanske min gode vän Challe var där?)


jag och Karro vid Piccadilly Circus


Trafalgar Square


Milleniumbridge - som förövrigt var med i senaste Harry Potter-filmen!


Kultuverade som vi är så besökte vi även Shakespear's Globe


Tower of London där kronjuvelerna bevaras


Tower Bridge


London Eye - som vi tyvärr inte hann åka. Vi tänkte åkt på lördagkvällen för att se när alla ljusen var tända, men tyvärr hade de redan stängt när vi kom dit.


Big Ben


Vi gick till the Moveium Museum också. Kanske helgen största besvikelse för min del. De annonserade att det skulle finnas massa rekvisita och liknande från en massa kända brittiska filmer bl.a. från Harry Potter. Som ett stort fan som jag faktiskt är så ville jag hemskt gärna gå in dit, så vi betalade dyrt och jag hade höga förväntningar. Det visade sig att allt de hade från Harry Potter var en pälsjacka som användes av sångaren i bandet som spelade under festen i fjärde filmen... Stooooor besvikelse!!! Men vi fick i alla fall se original hatten och käppen som Charlie Chaplin hade.


Vi hade turen att få tag i biljetter till den prisbelönta musikalen Lion King. Salen var enormt stor och enoooormt hög - och jag som har höjdskräck, men det gick bra! Föreställningen var helt fantastisk och hon som spelade Rafiki var otroligt duktig! Se den!


Vi stötte även på en guldig Freddy Mercury


St Paul's Cathedral


Som klassisk musiker kan man ju inte åka till London utan att besöka Royal Albert Hall


jag och Björn i Hyde Park. Sista dagen var det strålande vackert väder


Vi tillbringade även en hel del tid på shopping. Fynden för min del blev en bikini + en extra bikinitopp, ett par jeans, en blus och ett par solglasögon. Lägger upp bilder på det en annan dag! Karolina och Björn gjorde även några riktiga fynd!


Ni får ha en fortsatt trevlig kväll!

London Baby - here we come!

DAG 57 - VECKA 9

Ikväll åker jag till London. 15 minuter efter att mitt tåg lämnar stationen här i Stoke landar Björn och Karolina i London. Det finns dock en stor risk att jag ändå kommer fram till vår mötesplats först. Visst är det knäppt? Att en stad kan vara så stor...

Vi kommer ha jättekul, det finns inget tvivel om det! Har massa saker vi vill se och givetvis shoppa en hel del, men vi får se lite vad som hinns med.

Innan tåget går ikväll ska jag hinna handla matsäck och lite mysöverraskningar till Björn och Karro. Ska även packa klart (min väska väger ton - hur kan det vara, jag ska ju bara vara borta en helg!) och försöka sitta lite med min barnrättsuppsats.

Jag kommer ju missa melodifestivalen tänkte jag uttala mig redan nu hur jag hoppas att det kommer se ut när finalen är avgjort.

Plats 1. Salem al Fakir - grymt bra låt som jag verkligen tror kommer fungera bra i Europa och så har en röst som sticker ur mängden.

Plats 2. Darin - låten är tyvärr lite tam, men Darin har en grym sångröst som också sticker ur mängden.

Sedan spelar det inte så stor roll för mig. Det är inga jättestarka låtar som jag tror fungerar i Eurovision... Vad tror ni? Eller snarare, vad hoppas ni??

Ha en fortsatt trevlig långhelg!

En viktig dag

DAG 56 - VECKA 8

Imorses gick jag till tvättstugan och körde ett par maskiner. Det är ju inte jättekul att stå och handtvätta alla kläder i handfatet dagarna i ända, så nu kände jag att det var dags för en ordentlig tvättning igen. När maskinerna kördes och sedan även torktumlades så passade jag på att börja läsa en tjock rapport vi fick av vår lärare i exppo:n. Jag har inte kommit jättelångt men den är faktiskt ganska intressant!

Ikväll har jag min stora presentation i European Family Law. Faktiskt lite nervös och det kommer nog bli ännu värre när jag väl är på plats. Men jag får ändå luta mig tillbaka och känna att många av de ämnen som jag valt att ta upp är ämnen som jag brinner för. Jag vill bara inte få det att låta som att Sveriges system är mycket bättre än Englands och Frankrikes - för i många fall är det ganska lika, men det finns några undantagssituationer där Sverige definitivt kommit längre i rättsutvecklingen!

De ämnen jag ska ta upp är:
* Rätt till mamma-/pappaledighet (betald/obetald)
* Våld i hemmet
* Kvinnlig könsstympning
* Barnaga
* Partnerskap eller äktenskap för homosexuella
* Homosexuellas rättigheter att adoptera

Nu ska jag öva lite inför ikväll, efter det tänkte jag fortsätta läsa rapporten.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Som vanligt

DAG 55 - VECKA 8

Som vanligt blir det ju lite ändringar i mitt schema. Innan jag fått den exakta uppgiften i exppon så får jag sätta mig och skriva min barnrättsuppsats istället. Vet ni vad som skulle vara väldigt skönt? Att alla fyra uppsatserna var skriva och det bara var småjusteringar kvar! Men så är inte fallet... inte ens i närheten... jag har bara påbörjat den första ännu... känner jag mig stressad? Fråga Björn...

Jag ska ringa det hostelet vi ska bo på i London idag också. Försökte ringa förut men då var det ingen som svarade. Snart London, snart London... tjohoo!

Glöm inte gå in på www.hundratusen.nu/mix/DKGv och registrera er i tävlingen! Skulle inte ni också vilja kunna tugga på mina superfräscha smaker i sommar? Tänkte väl det! Säg till alla ni känner att registrera er via länken! Ni kan själva tävla hur många gånger som helst!


Ha en fortsatt trevlig dag!

Vilken härlig dag

DAG 55 - VECKA 8

Solen skiner och humöret är på topp. Har precis varit i skolan och haft ett möte med min barnrätts- och europeisk familjerättslärare Sue. Hon är ju helt fantastisk! Jag hade lite frågor angående uppsatsen, hur man lägger upp en uppsats här i England och liknande. Det är verkligen helt annorlunda. Här ska jag exempelvis utgå från att läraren kan den engelska lagen så jag behöver inte förklara någonting när det kommer till olika principer och liknande. (däremot kommer jag ju behöva förklara det svenska systemet). Syfte och metod ska inte skrivas utan det är tre olika delar på en uppsats här; introduktion, presentation, slutsats.

Hade jag haft möjlighet hade jag helt klart försökt fått Sue som handledare till mitt examensarbete. Det jag kan säga är att funderar ni på att läsa här på Staffordshire University så rekommenderar jag helt klart att ni ska välja alla familjerättskurser som går. Ni kommer få en fantastiskt bra lärare då!

Jag har ingen lunch tills idag så jag ska alldeles strax gå iväg och handla. Ska passa på att köpa vatten då (oj vad det är tungt att släpa hem 8 liter vatten åt gången)... sedan även lite frukt och sådant. Ska även lägga på ett kort.
Resten av dagen kommer jag behöva till att läsa ett tjockt häfte jag fått i Human Rights: expression, privacy, protest and order. Ikväll ska jag även redovisa min lektion jag ska hålla i imorgon för Björn. Oj, vad mycket han får lära sig, haha!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Såhär gör du...

DAG 54 - VECKA 8

Okej, här kommer en lite närmre förklaring på hur du ska göra för att hjälpa mig vinna tävlingen (se tidigare inlägg).

1. Klicka på länken www.hundratusen.nu/mix/DKGv
2. Rösta (om du inte redan gjort det)
3. Klicka på knappen "tävla" och registrera din egen tuggummipåse (på detta sätt får jag ytterligare värvningar :) Glöm inte att du kan registrera hur många olika påsar du vill, men gå alltid in och tävla via länken ovanför!

Tack så jättemycket!

I FINAL!

DAG 54 - VECKA 8

Jag har gått till final i Läkerols tävling där man kan vinna 100 000 kr. Nu behöver jag er hjälp igen! Gå in på länken nedan och registrera er i tävligen! Vore jättejättejättesnällt!

www.hundratusen.nu/mix/DKGv

Att jag gått till final innebär att jag redan vunnit ett årsförbrukning av tuggummin! Gott gott! Nu är det bara de 100 000 kronorna kvar!


Dagens schema

DAG 54 - VECKA 8

Dåså, då var det dags för ytterligare en dags fullspäckade schema. Dagen kommer börjas i bibblan där jag ska läsa klart kapitlet i political controversies. Direkt efter det ska jag gå till Student information office för att höra lite angående hur i hela friden jag ska kunna ta mig till flyget om några veckor (jag gillar att vara ute i god tid...). När det är avklarat tänkte jag bege mig hemåt för att äta lite lunch innan jag beger mig upp till Hanley busstation och kollar om jag kan få tag på någon bussbiljett till flyget. En snabb repris för er som nu blev lite förvirrade... Jag har ett flyg tidigt på morgonen jag ska med. Det går inget tåg till flyget men däremot tror jag att jag hittat en buss som går. Kruxet är att bussen går ifrån Hanley busstation. Det är inga problem att promenera dit (~45 minuter) på dagen, men mitt i natten - inte lika kul. Därför vet jag inte hur jag ska ta mig till själva busstationen. Det är det jag ska lösa idag!

När allt detta är gjort ska jag fortsätta med min barnrättsuppsats. Jag vill få så mycket som möjligt av den gjort innan jag åker till London på torsdag! Fyyy vad kul vi kommer ha det!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Promenad i vårsolen

DAG 53 - VECKA 8

Har suttit inne framför datorn större delen av dagen och försökt komma underfund med hur i hela friden jag ska göra med min barnrättsuppsats. Vet inte riktigt vad det är jag ska fokusera på utifrån den frågan vi fått. Man skriver tydligen uppsatser på ett helt annat sätt här, så i veckan ska jag träffa min lärare så hon får förklara lite mer i detalj vad som krävs för en uppsats här.

Det är så otroligt vackert väder här idag. Varmt och skönt, solen skiner och himmelen är blå. Jag har tidigare på en karta sett att bakom huset jag bor ska det finnas ett naturreservat. Så jag stängde av datorn för en stund och begav mig ut i det härliga vädret för att titta närmre. Det var jättemysigt. Först gick jag på en liten asfalterad stig. På höger sida fanns ett sött radhus och på vänster sida porlade en bäck. Jag kom fram till en bro som jag gick över och så vips var jag inne i naturreservatet. Det var fint. Mycket djurliv och mysiga små stigar. Men vår som det ändå är så innebar det att vissa delar av stigarna var rena lervällingen - men annars gick det bra! Jag vill vara utomhus och inte sitta inne och plugga! Suck...  

Nu ska jag fortsätta med min uppsats!
Ha en fortsatt trevlig dag!

Nya studenter på G

DAG 52 - VECKA 8

Har varit iväg på stora universitetsbiblioteket för att skriva ut mitt arbete som jag har redovisning på nästa onsdag! Spännande! Det är jättemycket folk här på universitetsområdet. Alla går i grupper om kanske 15 personer. Det är en studentguide och kanske blivande studenter och deras föräldrar som är på besök för att se ifall Staffordshire University är någonting för dem.

Har även varit en sväng förbi tågstationen för att höra om det finns något sätt för mig att ta mig till mitt flyg som ska ta mig till Glasgow. Det gör det inte... Men jag ska promenera upp till den stora busstationen en dag nu för att se ifall jag kan åka med den bussen som går tidigt på morgonen. Då har jag bara problem med att ta mig till själva bussen. Det är inte jättekul att 5 på morgonen gå ända bort till busstationen när man ska gå förbi ett stort industriområde bl.a. Men ska gå och höra med studentinformationen hur jag ska göra. Troligen blir det en taxi dit eller nåt.

Idag sitter jag annars och läser lite material inför min barnrättsuppsats. Ska försöka ta mig igenom de häften jag har. Sedan är det ju Andra Chansen i melodifestivalen ikväll! Den får vi ju inte missa!

Björn och compani ska gå och se Alice i Underlandet ikväll. Jätteavundsjuk! Hade gärna velat sett den! Har inte ens sett originalet ännu (jag vet, skäms på mig...). Men sålänge får jag nöja mig med den review som Björn får ge mig ikväll! :)

Ha en fortsatt trevlig helg!

Pust!

DAG 51 - VECKA 8

Nu har jag hållt på hela kvällen med att boka olika biljetter. Utgången blev flygbiljett t/r till Glasgow under påsk. Ska vara där och i Edinburgh tillsammans med min storasyster Anna! Ska bli jättekul! Sedan blev det min flygbiljett hem till Sverige den 6:e maj! Tjohoo!

Nu är det bara problem med att ta sig till flygplatsen på den första av resorna... men det får lösa sig på något sätt! Annars får jag övernatta på flygplatsen!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

'Our guys'

DAG 51 - VECKA 8

Jag tror inte jag berättat för er förut om 'våra killar' som vi kallar dem för. Det är ett antal män i åldern 30-60 som i princip varje dag (även lördagar) kommer till vår korridor och hämtar och slänger våra sopor. På ett sätt känns det väldigt lyxigt - vilken service! Men på ett annat sätt väldigt onödigt. Jag kan lika gärna gå och slänga min egna sopor så de kan lägga sin tid på annat arbete, med reparationer och liknande. Men på ett annat sätt är det väl bra i och med att de då har koll på att soporna slängs kontinuerligt så att det inte kommer hit råttor eller liknande. Vissa är ju väldigt duktiga på att ha det väldigt grisigt och England är ju lite känt för alla sina ohyror...

Idag ska jag fortsätta med att förbereda tutorial i barnrätten. Sedan får jag se om jag ska börja titta på barnrättsuppsatsen eller om jag ska läsa political controversies.

Min examinationsuppgift i barnrätten handlar i alla fall om att för att kunna skydda barn så krävs att state blandar sig i familjelivet. Min uppgift kommer vara att analysera statens roll i denna fråga när det gäller Storbritannien (England och Wales-distriktet) och ett till land -> som jag väljer vara Sverige. Sedan ska jag jämföra rättssystemen och jämföra praxis på områden i de två länderna. Kan ju bli lite svårt eftersom vi ser på praxis på två olika sätt! Men jag ska försöka så gott det går!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Ljudböcker och ny manikyr

DAG 50 - VECKA 8

En dag som varit full av mycket. En hel del skola och även en träff med min handledare. Vi pratade om allt möjligt och jag fick bl.a. reda på att jag har min sista inlämning 5 maj, så det är då jag slutar! Fy vad skönt med jääääättelång sommar! (även om den förhoppningsvis kommer fyllas med jobb). Vi hade även brandövning i huset där jag bor. Vi hade inte fått reda på det innan (som vi borde) utan larmet gick och alla skrek att vi hade två minuter på oss att ta oss ut annars skulle vi få betala böter. Så det var bara ta på sig tofflorna och springa. Det var under min lunch och jag hade 30 minuter kvar innan min lektion skulle börja, så jag var något stressat över att få hinna tillbaka in i mitt rum, byta skor och hämta böckerna till föreläsningen. Vakterna skulle nämligen öppna varenda rum i hela huset (det är jättemånga korridorer med 12 pers i varje) för att se att ingen var kvar... Men jag hann som tur var till lektionen.

Varje kväll innan jag går och lägger mig brukar jag lyssna på en ljudbok för att koppla bort allt som har med skola, stress och plugg att göra... Det fungerar faktiskt väldigt bra! Tidigare lyssnade jag på hela Twilight-serien. Jag har lånat två ljudböcker från biblioteket och har nästan lyssnat klart på den första.


         
Maria Keyes               och          Peter Robinson
This Charming Man                    Piece of my heart


Jag har även gjort en ny manikyr. Denna gång blev det åter igen fransk manikyr men med två detaljer. En utslagen blomma och en blomma i profil.
 




Ha en fortsatt trevlig kväll och sov så gott!


En liten springtur

DAG 49 - VECKA 7

Har varit ute och joggat en sväng nu på eftermiddagen. Blev så trött av allt pluggande. Försökte förbereda barnrättstutorialet men har gjort ungefär hälften. Tar så otroligt lång tid!

De som gör en LPC i juridik hade sin sista tenta idag i en examinationsperiod så ikväll ska det tydligen bli världens fest i korridoren under. Kul för dem, men inte lika kul för mig som har föreläsningar imorgon 9-17. Såklart...

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Huvudvärk

DAG 48 - VECKA 7

Idag har varit en sådan dag jag haft en fruktansvärd huvudvärk. Den brukar komma och gå. Ofta när jag får den så mår jag illa av att jag har så ont! Huvudvärkstabletter hjälper sällan heller...

Hade en föreläsning idag som jag fick lida mig igenom andandes in och ut för att försöka få huvudvärken att släppa lite. Sedan tog jag en långpromenad till Hanley - shoppingcentret. När jag kommit dit måste tabletterna börjat värka för huvudvärken hade släppt. Så jag kunde i lugn och ro gå lite i affärer. Jag fick bl.a. inhandlat ett nagelstärkande medel och ett balsam.

På vägen la jag märke till att även buskarna börjar få knoppar och fler och fler blomknoppar börja komma upp ur jorden. Härligt!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Vårtecken!

DAG 47 - VECKA 7

Det har ju varit klarblå himmel och sol här flera gånger under tiden jag varit här i England. Varmt och skönt och känts som vår! Och idag blev det bara tydligare! Såg blomknoppar som skjutit upp ur jorden - vad som kommer att bli krokusar om jag kan mina blommor rätt...



I Umeå i slutet av april tänkte vi ge oss på ett försök att grilla. Det var dock svinigt kallt och isen låg kvar på sjön. I år blir det skillnad! Det är redan varmare här nu än vad det var då!

Det får mig att längta ännu mer till sommaren...


Träffa kompisarna! Här är Sofia, Fredrik, Katarina och jag. Bilden är tagen med Björns jättegamla kamera. Mer detaljer om typ av kamera och sådant får ni ta med honom, haha!



Längtar till kusten! Sitta på bryggan, åka båt till någon ö eller bara promenera.

Ha en fortsatt trevlig dag!


God morgon

DAG 47 - VECKA 7

Jag brukar bli väckt på morgonen av att tjejen i rummet bredvid sätter på hög musik som hon glatt sjunger till. Morgonen till ära fick jag vakna till tonerna av Careless Wisper. Haha...

Ska göra mig iordning så ska jag iväg och sätta mig i bibblan och läsa lite innan jag ska ha föreläsning. Just när det gäller denna lektionen föredrar jag verkligen föreläsning framför seminarium. Som tur var kommer jag inte ha seminarium förrän typ 16 mars nästa gång igen eller något sådant, men usch... Jag tror verkligen inte att läraren skulle blivit långvarig om han jobbat på ett universitet i Sverige. Jag tycker hans arbetspedagogik är lite läskig faktiskt.

Nej, nog talat om det! Hoppas ni får en jättebra dag!

RSS 2.0