En helt annan dag

DAG 18 - VECKA 3

Det som var så vackert igår! Kändes som en vårdag. Solen sken och folk gick faktiskt utan jacka - vissa t.o.m. endast i t-shirt. Idag när man slår upp gardinerna är det snö! Suck. Jaja, förhoppningsvis försvinner det under dagen/natten och den härliga för-våren kan slå till igen. Är så glad att få se solen!

Idag blir det väl mestadels pluggande. Tänkte sätta mig lite med barnrätten och även kolla på tutorial. Måste även bestämma mig idag hur jag vill göra med examineringen. Är så fruktansvärt svårt bara att veta. Jag har nog bestämt mig tilll 95% i alla fall att skriva tre uppsatser. Men frågan är hur jag ska göra med det fjärde ämnet (vilket det nu är). Ska jag satsa på en fjärde uppsats, eller satsar jag på en tenta? Har ni några förslag på hur jag ska göra, vad som vore smart, är jag väldigt tacksam för tips!

På affären igår fick jag tag på två olika ansiktsmasker (en djuprengörande och en fuktighetsmask) och en mild ansiktsskrubb. Det var erbjudande så den ena flaskan fick jag på köpet! Super! Hittade tyvärr inga skor - men ni som känner mig vet ju att det kanske inte är så överraskande! Har så fruktansvärt svårt när det just kommer till "ordentliga" skor, såsom ex. vårskor och vinterskor - att hitta några jag tycker är snygga...

Jag införskaffade även en till film. Sedan innan har jag köpt Narnia, och nu köpte jag Australia. Har inte sett den än, men jag har hört att den ska vara väldigt bra. Blir bara lite frustrerad när det kommer till subtitles. Jag hade förväntat mig att i och med att jag är i England så finns det bara engelska undertexter. Men det finns fler! Narnia har bland annat norska och danska (men INTE svenska!). Och Australia är snäppet värre tycker jag. De har bl.a. norska, danska och FINSKA! Men inte svenska... Det är faktiskt lite frustrerande.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Shopping

DAG 17 - VECKA 3

Internet fungerar fortfarande! Var ute och sprang en stund nu på morgonen och nu tänkte jag bege mig in till shoppingcentret för att leta lite vårskor och sådant!

Här är det så otroligt vackert väder! Solen skiner och det känns som vår. Lite kallt fortfarande bara.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Jaaaaaa!

DAG 16 - VECKA 3

Jaaaaa! Jag klarade kommersiell marknadsrätt-kursen. Och lysande gick det till och med! Grattis till mig själv! Nu är det bara denna termin jag ska klara och ex-arbetet så är jag klar med examen sedan! Jippie! Längtar tills jag får ut och praktisera det jag lärt mig!

Inför imorgon

DAG 16 - VECKA 3

Nu har jag tillbaka internet igen. Det har lege nere annars i princip större delen av dagen. Har haft några minuter emellanåt bara. Men utifall att det är så att jag inte kommer ha något internet alls imorgon (vilket vi fått ett varningsmail om) så tänkte jag passa på redan nu att berätta lite hur min dag imorgon kanske kommer se ut...

Om det inte spöregnar tänkte jag börja dagen med att powerwalka/jogga (självklart med överfallslarmet i handen...). Efter det kanske jag läser lite innan jag går in till Hanley och kollar lite i affärer och kanske stannar till inne på Tesco. Ska titta efter en ansiktsskrubb och kanske eventuellt en ansiktsmask inne på Boots också.

Resten av dagen kommer jag plugga och sedan får vi se vad som händer! Beror även lite på om internet fungerar!

Så, förhoppningsvis hörs vi imorgon igen!

Sov så gott nu allihopa!


Internetkrångel

DAG 16 - VECKA 3

På grund av internetkrångel kunde jag inte uppdatera någonting igår. Likadant nu på morgonen har internet inte fungerat, samt att det kommer ligga nere troligen större delen av helgen...

I går hade jag föreläsningar - två stycken. Jag passade även på emellan lektionerna att gå till affären för att handla lite mat och frukt och sådant inför helgen. Det kommer bli en thaikyckling-gryta.

Björn och Karolina bokade biljetter till London igår så i mars får jag besök! Det ska bli jättekul!

Satt en stund nu på morgonen i det "stora" universitetsbiblioteket. Det var så otroligt kallt - kändes som om fönstret stod öppet, men det gjorde inte det! Så nu har jag gått hem istället för att plugga så jag inte blir förkyld. Vore typiskt!

Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

Storebror ser mig

DAG 14 - VECKA 2

Det finns nog nästan ingenstans (förutom typ i mitt rum) som jag inte känner mig övervakad på. Storebror ser mig. På hustak, vid vägarna, vid dörringångar, inne i universitetet, överallt... Det finns kameror överallt. Visst, jag kan tycka det är bra på ett sätt. Syftet är väl att hålla nere kriminalitet, överfall osv. Samtidigt så känner man sig verkligen bevakad. Jag förstår den debatt om övervakningskameror som pågår i Sverige. Och jag känner mig verkligen kluven i frågan just nu. På ett sätt är det skönt att känna - händer det något finns det i alla fall bevis. Å andra sidan - var är min rätt till anonymitet. Att kunna få gå till och från affären, få gå runt i skolan, utan att känna mig konstant övervakad! Kluven....

Idag ska jag titta igenom de böcker och häften som Dewi gav mig igår angående engelsk rätt. Förhoppningsvis kanske lossnar det lite för mig då! Om jag hinner ska jag väl börja förbereda måndagens lektion i political controversies också. Klockan fem börjar min kvällskurs i European Family Law. Har så fruktansvärt höga förväntningar på den kursen - så jag hoppas inte jag blir besviken! Jag har ju inte kunnat förbereda någonting eftersom jag varken vet vad det är för kurslitteratur eller vad de har sysslat med det senaste halvåret i kursen!

Tänkte försöka prata med läraren också vad hon tycker skulle passa bäst för mig angående examination. Tänkte prata med xppo-läraren imorgon då vi har föreläsning. Jag håller mig i alla fall till uppsatsen avseende p.c:n.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Till alla i min klass i Umeå...

DAG 14 - VECKA 2

Jag lovar! Hon är här! Veronica som vi hade i beskattningsrätt som gav oss en helt hopplös tentafråga, hennes dubbelgångare jobbar här på universitetet och heter Kara Johnson. Allt är likt! Utseendet, stilen, kroppsspråket...

Barnaga

DAG 13 - VECKA 2

Idag kom ämnet äntligen upp när vi hade tutorial i Child Law. Rätten för föräldrar i England att aga deras barn. Tyvärr hann vi inte riktigt diskutera det, men jag fick i alla fall fram att det var helt förbjudet i Sverige. Utropen blev:

- WHAT!? Is that really true?

Läraren svarade då att Sverige har faktiskt en modell angående barnaga som England ser upp till och själva kanske skulle vilja tillämpa. Fast man kanske skulle behålla att man får tillrättavisa småbarn genom något litet fysiskt angrepp.

Ajaj, där tappade hon mig igen.

Jag hoppas verkligen det kommer en dag då vi verkligen kan diskutera denna fråga! Den är så fruktansvärt intressant och jag förstår inte hur England kan anse sig följa barnkonventionen och de mänskliga rättigheterna när något som är så gammaldags och helt fel fortfarande är lagligt! Skärpning England! Inte okej, inte okej!

Dagens bekymmer

DAG 13 - VECKA 2

Ja, jag är allt lite nervös. Idag ska jag ha mina första tutorials. Jag vet inte alls vad som förväntas av mig, hur det går till eller någonting! Jag har gjort så mycket jag kunnat - en del förstod jag faktiskt ingenting av (som filosofin t.ex.) medan annat gick betydligt bättre! Jag har svarat på det jag antagit och hoppat över det jag inte hittat något alls till. Jag är faktiskt mest nervös inför Political Controversies - lektionen. Vi skulle bland annat läsa två artiklar (vilket jag gjort) och ta ställning vilken man håller med. I och med att jag hade svårigheter att förstå vad som sas i texterna och jag kunde inte förstå vilken ställning författarna tog - har jag inte kunnat ta ställning.

Ska om några timmar också ha ett möte med Dewi. Tyvärr hinner jag inte ha ett så långt möte jag egentligen behövt så jag ska försöka få så mycket ut av det på så kort tid som möjligt. Förhoppningsvis kan han hjälpa mig lite med hur man söker rättskällor och tips inför examinationen.

Det är svårt med koncentrationen när grannrummet spelar hög musik! Jag har ingenting emot musik och det är ingen dålig musik hon spelar heller. Men hon sjunger med för full hals! Det gör det väldigt svårt att stänga ute musiken!

Nej, nu ska jag väl försöka kanske få lite klarhet i texterna? Går det? Hmm...

Ha en fortsatt trevlig dag och önska mig lycka till!

Engelsmännen och deras bilar

DAG 12 - VECKA 2

Det finns många skillnader och speciella saker när det kommer till engelsmännen och deras bilar. Förutom det mest uppenbara (som jag redan diskuterat) angående vänstertrafiken så kan man diskutera hur folk parkerar sina bilar. Det kan ske var som helst. Vid kanten av en stor väg. Helst ska man parkera uppe på en trottoar. På gräsmattor (som man först sladdar igenom så att gräset flärps upp och lämnar djupa, leriga hjulspår). Övergångsställen fungerar också bra som parkering. Ja, man anpassar sin parkering lite efter sina egna behov.

De flesta här i England, vad jag har sett, äger en "Mr Bean"-bil i alla möjliga olika färger. Många lila faktiskt. Många av taken pryds av konstverk beståendes av exempelvis godis, eller det mest populära - Storbritanniens flagga.

Idag såg jag nog det roligaste! Alla säten i bilen var klädda av ljusrosa (tänk grisrosa) sammetstyg. Kanske för att göra bilen mer personlig?

Ha en fortsatt trevlig dag!

Political Controversies

DAG 12 - VECKA 2

Idag har jag äntligen snart lektion igen! Det är en tvåtimmarsföreläsning i Political Controversies. Jag hoppas man följer med bättre denna vecka då man hunnit läsa lite och så som förberedelse.

Jag ska även förbi biblioteket och lämna tillbaka en bok jag lånat, så ska jag försöka få tag på min barnrättslärare för hon var vänlig nog att låna ut sin bok till mig. Väldigt snällt!

Förhoppningsvis får jag tag på Dewi också så att vi kan diskutera lite engelsk rätt och han kan hjälpa mig med att hitta engelska lagtext, rättsfall osv. Kanske han även har någon idé om hur jag ska göra med examinationen....

Nej, nu måste jag göra mig iordning!
Ha en fortsatt trevlig dag!

Polisen

DAG 11 - VECKA 2

Jag har precis varit ute och powerwalkat/joggat. Det blev ingen jättelång runda av två anledningar. Dels började det spöregna när jag var ute, sedan när jag först gick förbi tågstationen stod där tre stycken pikétbussar fulla av poliser (säkert 8-10 stycken i varje buss). När jag började närma mig parken som jag tänkte springa i såg jag enstaka polisbilar utspridda. Nu när jag kom tillbaka till universitetsområdet stod här utspridda polismän och även en till pikétbuss full med poliser. Kändes både bra och inte. Det är väldigt bra att de har gott om poliser här (och de har ju så fina hatt/hjälmar), men sedan måste det ju finnas en anledning till varför det var så väldans stort pådrag av poliser här idag. Demonstrationen var ju igår. Vet inte om de var förberedda på eftersläntare eller om det är något annat här som hänt!

Idag ska jag fortsätta med tutorialuppgifterna i XPPO:n och även försöka mig på barnrätten. Annars har jag haft lite funderingar på att gå till affären senare för att köpa lite mer frukt eller nåt. Vi få se - känns inte så kul om det regnar (och om det fortfarande är fullt pådrag med polismän).

Ha en fortsatt trevlig dag!

Demonstrationsdag och terrorhot

DAG 10 - VECKA 2

Ja, idag är det alltså den stora demonstrationsdagen här i Stoke. Det är ett främlingsfientlig grupp som har fått tillstånd att demonstrera. Tydligen brukar alltid deras demonstrationer spåra ur, affärer och bilar slås sönder och man vill inte hamna emellan. Vi har fått varningsmail från universitetet som uppmanar oss att antingen följa med i en fredlig demonstration de anordnar mot detta grupp eller att stanna inomhus. Jag ska stanna inne, har så mycket att plugga...

Läste i tidningen idag att terrorhoten här i Storbritannien har blivit starkare och på gradskalan "svår". Känns verkligen bra att vara här just nu... hmm... Jag hoppas verkligen ingenting händer! Det är så fruktansvärt onödigt!

Hörde att Björns konsert igår i Göteborg var lyckad - vad kul för honom och de andra! Är så stolt!

Nej, nu ska jag väl sätta igång och förbereda lite tutorials då... Ska bli intressant på tisdag att se hur dessa går tillväga. Om de är liknande de seminarier vi hade i Umeå eller hur de nu kan se ut?

Ha en fortsatt trevlig dag!

Min dag

DAG 9 - VECKA 2

Det är en del som ska hinnas med att göra idag. Först och främst ska jag läsa i boken inför måndagens Political Controversies-lektion. Det kommer nog ta mig större delen av dagen för det gå långsamt att läsa. Det är på engelska och det är juridik blandat med filosofi. Hjärnan måste gå på högvarv för att förstå minsta lilla av texten.

Om några timmar får jag ta en paus och gå ut i regnet för att köpa mat och lite sådant. Klockan 15 ska jag ju träffa Doug för att prata om hur det går för mig här och så. Det känns faktiskt bra att träffa honom! Gå igenom lite vad jag inte förstått hittills här, om jag har några problem osv.

Kvällen kommer troligen fortsätta bestå av plugg och även tvättning. Ska ställa mig och handtvätta - påminner mig om tiden i sommarstugan innan vi skaffade tvättmaskin där! Skillnaden är att nu ska tvätten torka i ett grått, fuktigt England. Men det ska nog gå bra!

Nej, nu måste jag sätta igång om jag ska hinna någonvart idag!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Barnrätten

DAG 8 - VECKA 2

Nu har jag haft min första föreläsning i Childlaw. Den verkar jätteintressant! Lite svårt bara med de engleska rättsfallen som jag just nu inte har något grepp om hur man söker efter, och den engelska lagstiftningen. Förhoppningsvis får jag lite klarhet i det när jag har mitt möte imorgon med Doug som är en av de personer som ska ta hand om mig denna termin.

Läraren i barnrätten är densamma som i europeisk familjerätt (som är en masterskurs) så jag pratade lite med henne om den idag. Jag hoppar ju in i halvtid där. Tydligen är det bara två personer som läser den kursen så jag var mer än välkommen! Känns minst sagt lite läskigt att vara så få personer, men samtidigt tror jag det är väldigt bra. Förhoppningsvis får jag ut mycket av lektionerna och jag lär mig mer och förstår bättre!

Jag tänkte gå och försöka få ut min bok om en timme då den garanterat skulle ha kommit. Spännande!

Klockan 15 startar kursen Human Rights: Expression, Privacy, Protest and Order. Hoppas det blir en bra kurs! Läste igenom powerpointpresentationen som är inför dagens föreläsning och den verkar intressant. Inte lika flummit som Human Rights: Political Controversies.

Ha en fortsatt bra dag!

Natten - hände den verkligen?

DAG 8 - VECKA 2

Är det verkligen sant? Denna veckan har jag lektioner två dagar, i måndags och nu idag (den längsta dagen). I natt (såklart, av alla nätter) blev jag först uppdragen ur min säng när jag äntligen var påväg att somna vid 11 (det finns en nattklubb utanför som spelade jättehög musik så det var ganska svårt att komma till ro) av några i korridoren. Då skulle vi ha "krismöte". Om det inte är rent i köket när en hushållerska kommer på morgonen måste alla i en korridor böta 30 pund. Nu var det lite disk framme och dessutom smuligt på ett bord och en Brieost låg framme. Det var någon av fransmännen som gjort det men de var ute och partade. Ärligt talat kan jag inte förstå att det behövde hållas ett krismöte vid elva! Visst, ingen vill plocka upp efter någon annan men det var inte så överdrivet mycket - utan det lättaste hade ju varit för någon att snabbt fixat det så kunde vi ha möte ikväll istället (tidigare). När jag äntligen gick till sängs var klockan närmare halv tolv och fransyskorna hade återvänt. Orkade inte höra det skäll de skulle få. Hade redan fått lyssna på när de gick igenom varenda person för att se ifall det var de som gjort röran i köket!

Det tog en bra stund att sova för det var ganska höga och upprörda röster i korridoren, och här är det väldigt lyhört. När jag äntligen somnat i alla fall väcktes jag vid halv 4 av att brandlarmet gick! Det är inte sant tänkte jag! Vi kollade ut i korridoren för att se om det var någon av oss som satt igång det. När brandlarmet inte gick av var vi tvugna att klä på oss jacka och skor utanför nattkläderna och bege oss ut. Larmet verkade ha utlösts i ett av de intilliggande husen dit de två (!) som kom från brandförsvaret gick in. Troligen var det någon som rökt inne på sitt rum! Vi fick säkert stå ute i 15-20 minuter innan vi fick gå in igen!

Äntligen kunde jag få sova de sista få timmarna innan skolan börjar även om det igen tog en bra stund innan jag kunde somna! Nu mår jag illa av trötthet faktiskt...

Hoppas ni får en bra dag!

Ambitiös

DAG 7 - VECKA 1

Ja, verkligen ambitiös känner jag mig idag. Har varit i skolan och läst klart alla artiklar. Gått runt och letat upp de salar jag ska vara i imorgon. Sedan har jag suttit och letat på nätet all fakta jag kunde hitta om Douzinas och hans åsikter. Det var inte mycket alls kan jag tala om! Bara massa info om hans böcker men inte om honom som person. Jaja, förhoppningsvis blir allting lite klarare nästa lektion.

Det jag verkligen är imponerad av här i England är deras expressfart när det gäller att leverera kurslitteratur man köper på nätet. Jag har nu nämligen köpt boken jag letat efter och den är lovad att komma till mig innan klockan ett imorgon! Helt otroligt! Om jag hade bott i London kunde de till och med leverera senast samma kväll som man beställde boken. Här har Sverige verkligen någonting att ta efter! Bland det tråkigaste som finns är att sitta och vänta på kurslitteratur som man måste läsa. Det kan ta upp till nästan två veckor innan man får den hem till sig!

Nej, nu ska jag ta och göra iordning mig lite lunch. Blir en sallad med sockerärtor.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Grattis till mig

DAG 6 - VECKA 1

Ja, grattis till mig själv. Fick reda på idag att jag är den enda internationella studenter som läser juridik på den nivån på hela skolan! Där rök mina planer på att någon annan (som kanske var sämre än mig på engelska) kunde be läraren förklara igen fast med lättare ord. Jaja, nu är det jag och engelsmännen. Jag hoppas att språket inte kommer vara som ett handikapp för mig!

Har försökt få tag på min lärare jag hade igår för att få reda på hur han tänkt att man skulle skaffa den lärobok han sa. Han har fortfarande inte svarat dock! Om jag vill hinna få boken innan helgen om jag måste skicka efter den borde jag nästan beställa den senast idag.

Håller på att försöka ta mig igen det artikelkompendiet vi fick igår. Det var en artikel som var för Douzinas tankegångar och en artikel mot. Än sålänge har jag tagit mig igenom mot-texten och jag vet inte om det var så mycket jag förstod egentligen. Det var mycket snack om hur man ska se på "jag". Vem är jag? Osv... Alltså, filosofi. Jag säger det bara...

Flickorna från Trinidad som bor i min korridor är väldigt hjälpsamma när jag har några frågor eller funderingar. Det är väldigt skönt! Har precis fått förklarat för mig vad som gäller för utskrifter och sådant i biblioteket. Man får ett visst belopp från skolan som är kopplat till en kod och en inloggning. När jag sedan loggar in med dessa på skrivaren/kopiatorn ser jag vad det är för värde kopplat till koden och på så sätt hur mycket jag kan skriva ut. Hon snackade någonting om att man får 77 pund - det låter lite väl generöst, så jag ska kolla upp det nästa gång jag är på stora biblioteket. Måste ändå skriva ut lite papper.

Nu tillbaka till för-texten. Just nu känns det bara som svammel, svammel...

Ha en fortsatt trevlig dag!

Såhär efter första lektionen

DAG 5 - VECKA 1

Idag var första dagen i skolan. Fick mitt schema. Väldigt luftigt. Varannan vecka tre lektioner à 2 timmar (en på måndagen och två på torsdagen) och varannan vecka samma tre lektioner igen + tre stycken typ seminarier och en till föreläsning (som ligger mellan 17-19 på onsdagar!). Dessa veckor har jag någonting varje dag förutom fredagen. 
 
Första föreläsningen gick av stapeln idag. Det är en kurs som heter Human Rights and Political Controversies. Även om den ska handla om rättsfilosofi (som jag ju tyckte så mycket om... hmm...) så tror jag ändå att just de politiska synvinklarna kan göra kursen riktigt intressant. Men läraren, som var lite speciell, pratade om cosmos och juridik... Haha, ja, jag säger då det! Jag tror inte riktigt sättet läraren hade skulle varit tillåtet på ett svenskt universitet. Han hade väldigt starka åsikter, både inom filosofin och politiken och vi ska endast ha en kursbok (Douzinas) för han har samma åsikter och håller man inte med och tycker som dem så ska man inte läsa kursen! Just nu har jag inga åsikter, men jag tänkte läsa den ändå.

Det är tre andra kurser jag ska läsa här i England. Dels är det ytterligare en Human Rights men som heter Expression, Privacy , Protest and Order. Därutöver är det Child Law och European Family Law som jag ska läsa. Det ska bli intressant! 

Jag har även idag anmält mig till en resa till Chester den 6 februari. Det är via international office så förhoppningsvis kanske jag träffar fler nya utbytesstudenter där! Annars verkar universitetet i sig inte ordna några träffar för internationella studenter vilket jag tycker är synd!

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll!

Första dagen...

DAG 5 - VECKA 1

Om drygt 1.5 timmar ska jag träffa Joanne som ska hjälpa mig att pussla ihop mitt schema och sådant. Hoppas att det fungerar att läsa några av de kurser jag planerat i alla fall!

Vaknade i morses vid sju av att min kära granne spelade väldigt hög musik. Så nu sitter jag här och försöker få tiden att gå. Det finns inte så mycket att göra innan allt kommit igång. Jag har ingen kurslitteratur, ett minimalt rum där det finns ytterst begränsade resurser att hitta på något. TV existerar inte i här i korridoren. Allt som allt egentligen har jag bara datorn just nu.

Det ska bli kul att få börja plugga och träffa andra människor! Få lära känna kanske både fler internationella studenter men även engelsmän! Men jag har lovat att inte bli av med min "Posh-accent", haha!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Övergångsställe

DAG 4 - VECKA 1

Övergångsställena här i England har skapat en hel del funderingar över skillnaderna här och hemma. När det är grön gubbe har alla bilar åt alla håll rött ljus verkar det som. Sedan finns det övervakningskameror vid varenda övergångsställa. Dels en kamera riktad mot gångtrafikanterna, men även en riktad mot bilarna. Det skulle nog bli väldigt mycket rabbalder i Sverige om förslaget fanns att införa kameror även där. Integritet och sådant. En ytterligare sak vad gäller grön gubbe är även att när det väl är grönt är det grönt fruktansvärt kort tid. Jag som ändå promenerar relativt raskt hinner inte över vägen innan det är rött. Hur är det då för folk som har svårt att gå, äldre... ?

Det var riktigt fint väder här idag så jag passade på att gå till köpcentret igen. Köpte lite hårstaylingsprodukter på Boots (till riktigt låga priser - I like). Det blev bara från märket Toni&Guy idag. Ett hårserum, en produkt för värmeskydd innan plattning av håret och en leave-in hårinpackning. Efter det gick jag även till Tesco igen för att inhandla lite nötter (cashew och pistach) och disksvampar. Blev även lite lunchbars och platslådor.

Jag passade även på att ta lite fotografier på området.


Här är huset där jag bor. Man bor i korridorer med 12 pers i varje. Tjejer för sig och killar för sig.



Här är Law school där jag ska läsa


Typiskt engelska hur med exotiska växter och träd


Ha en fortsatt trevlig kväll!


En fundering

DAG 3 - VECKA 1

Jag funderar över en sak som någon kanske kan svara på. I England är det ju vänstertrafik (vilket är fruktansvärt konstigt och känns helt livsfarligt) och i Frankrike är det högertrafik. Man kan ju åka i en tunnel mellan England och Frankrike - när blir det högertrafik och hur går bytet till?

Det spöregnar idag igen. Om det fanns en grunnta snö kvar är den garanterat helt borta nu.

Att hitta till Boots och Tesco igår gick relativt bra, även om det var relativt långt. Däremot att försöka hitta hem igen. Ojoj, det var värre. När jag hade gått ett tag frågade jag ett äldre par efter en väg jag visste att jag skulle följa för att komma rätt - då var jag tydligen på väg åt helt fel håll. Mitt lokalsinne var helt omkullkastat och jag fick vända om och försöka hitta rätt. Efter en del bakgator och svängar hit och dit hittade jag tillslut till några riktmäken jag sett ut på vägen dit. Totalt sett att gå och handla igår tog det nog mig 3.5 timmar, haha.

Det är inte så kul att försöka se sig omkring i staden när det regnar så jag tänkte jag får vänta tills det blir lite bättre väder!


Ha en fortsatt trevlig dag!

Fördomar besannas

DAG 2 - VECKA 1

Vaknade av att det var alldeles för varmt i rummet i morses. Jag tittade ut och det spöregnade! All snö var helt borta.

Har fått mycket gjort hittills idag. Fixat med internetkillen igen (han måste tro att jag är lite kocko när det kommer till teknik, men det är sant). Hälsat på International Office och fått lite utskiftskartor. Inte för att de var så jättebra men jag ska alldeles strax försöka hitta till närmaste Boots (passande, i detta vädret) och Tesco. Det är en bra bit härifrån men jag gillar att promenera. Bara jag inte går vilse...

Annars har jag även fixat mitt studentkort och mitt utskriftsID. Förberedd som jag är hade jag med mig fotografier på mig själv inför ID:t. Annars brukar de trycka upp en framför väggen och ta kortet (hur oförberedd man än är). Därför fick jag komplimang från hon som fixade kortet att det var ett bra kort! Haha, det var i alla fall ett kort jag själv valt, även om det är typ 4 år!

Har även anmält två skador i mitt rum till Residences. Det var en krok som var trasig och mitt bort att kantstött, så att jag slipper betala för det när jag sedan flyttar härifrån. 

Nej, nu ska jag bege mig ut i det otroligt vackra engelska vädret. Om ni inte hör ifrån mig på typ MSN eller liknande på hela dagen kan ni ju anta att jag gått vilse. 

Ha en fortsatt trevlig dag! 

I England för en termin

DAG 1 - VECKA 1

Nu är jag framme i England. Vädret är lite snö, disigt och några plusgrader. Resan var verkligen skumpig. Det var det minsta flygplanet jag någonsin flugit med i alla fall. Man fick gå halvböjd i den s.k. mittgången och det var ett säte på höger sida av flygplanet och två stycken på vänster sida. Kanske 15 rader totalt.

Allting är väldigt nytt så just nu känner jag mig mest förvirrad. Ett annat språk, annan valuta, vänstertrafik, en annan kultur... Ett stort virrvarr.

Jag bor i ett litet rum i en tjejkorridor. Tror vi är 12 st totalt. Vi delar kök och badrum. Det är verkligen trångt och jag förstår inte riktigt hur det ska gå när alla ska vara i skolan tidigt på morgonen med duschköer och liknande.

Det jag gjort här hittills är att vari på biblioteket och skaffat mig internet, fixat boende och installerat mig där, letat upp en stor Supermarket (Sainsbury´s) och försökt lagat mat med den begränsade köksutrustning jag har.

Ikväll tror jag vi skulle ha ett korridorsmöte för att försöka ordna lite plats åt mig i köket (de andra verkar ha bott här en längre tid). Just nu är de få kylar och frysar som finns fullproppade med mat. Annars kan man göra som en i korridoren föreslog (hon kom från Afrika tror jag) och lägga all maten i fönstret för "det är så kallt ute nu". Känns sådär. Visst, frukt och sådant, men inte kött och liknande!

Ha en fortsatt trevlig dag!


RSS 2.0