Fin bild


Foto: Björn Granat

Jag älskar denna bilden som Björn har tagit! Glöm inte att behöver ni en grym fotograf till någon tillställning; bröllop, dop, kalas, eller kanske någon familjebild ute i det gröna - då kan ni skriva till mig så vidarebefodrar jag det till Björn.

Ni glömmer väl inte att hjälpa mig genom att rösta på www.hundratusen.nu/mix/DKGv?

Ha en fortsatt trevlig dag!


Valborg

DAG 107 - VECKA 16

Valborg allstå. Ingenting jag tror att man firar här i England. Men jag vet inte om det hade gjort någon skillnad - jag ska väl tillbringa större delen av dagen med att försöka få klart min uppsats, en dag tidigare än planerat. Då får jag en extra dag på mig nämligen med att gå igenom de andra uppsatserna igen och ändra det jag behövde.  Ska verkligen bli otroligt skönt att lämna in dem på tisdag! Tydligen så är det röd dag här på måndag, och ingenting har öppet. Ska iväg till bibblan idag för att se ifall de kommer ha öppet en stund i alla fall. Vore skönt att ha börjat skriva ut uppsatserna innan kaoset bryter lös på tisdag då det är fler som har sin deadline.

På torsdag när jag åker härifrån, då är det även val här i Storbritannien. Undra om det brukar vara upplopp och sådant då eller om valet brukar gå relativt lugnt till? Förhoppningsvis är jag i luften lagom tills det att dags att få reda på vilket.

Ha en fortsatt trevlig dag!

En vecka kvar

DAG 106 - VECKA 16

Idag är det en vecka kvar tills jag åker hem till Sverige igen. Och vet ni vad jag är glad över? Att först fått vara med om våren här i England och nu kommer få vara med om den igen hemma i Sverige! Känner mig nästan lite bortskämd!

Hade precis en oanmäld "room-check". De går visst runt i alla hus nu för en snabb koll. Inget att anmärka på som tur var!

Har bestämt träff med en del lärare nu till nästa tisdag då jag ska lämna in uppsatserna. Ska träffa dem för att få lite kursbeskrivningar, lämna tillbaka lite böcker och material som jag fått lånat, sedan så ska jag ju säga ordentligt hejdå också. De är så gulliga här mot mig. De har sagt till mig att jag måste höra av mig innan jag ska åka så att de får säga ett ordentligt hejdå.

Nu ska jag sätta igång med uppsatsen igen. Det flyter på väldigt bra med den, det jag har problem med är bara att hitta stöd för familjeformen "homosexuella och parental responsibility". Vad som gäller i den situationen. Jag vet ju vad jag antar (att båda två kan ha parental responsibility om de antingen är gifta eller registrerade partners) i Sverige resp. England. Men jag måste ju ha stöd! Sedan hur det är i Tyskland har jag faktiskt ingen aning om! Någon som vet?

Ha en fortsatt trevlig dag! Glöm inte att rösta www.hundratusen.nu/mix/DKGv och även berätta vad du ska göra idag!

Förvirring

DAG 105 - VECKA 15

Jag måste verkligen vara helt förvirrad. Hade helt fått för mig att jag skrivit ett inlägg här redan idag. Men tydligen inte! Det är nog allt det här intensiva pluggandet med alla uppsatser som ska bli klara som gör att jag blir lite förvirrad i huvudet. Låt oss bara hoppas att jag inte mitt i mina uppsatser byter till ett annat ämne ex. att jag börjar uppsatsen i political controversies och sedan helt plötsligt börjar prata barnrätt eller nåt...!

Har precis kommit hem ifrån min lilla promenad. Jag brukar ta mig en promenad mitt på dagen ungefär för att få tänka lite på annat och få lite syre. Alltid lika skönt att gå ut i vårvädret! Jag brukar börja med att gå igenom ett naturreservat som ligger här i närheten, sedan korsar jag några fotbollsplaner (gräs) och lite vägar och så för att komma till den stora Hanleyparken. Så går jag en sväng där. Jätteskönt.

Nej, nu så blir det till att sätta igång med skrivandet igen. Sitter och skriver i european family law som handlar om parental responsibility. Det som är svårt är att vi inte har något som heter "parental responsibility" (föräldraansvar) i lagtexten. Vi pratar istället om custody (vårdnad) och innebörden blir därför inte samma. Sitter och klurar lite på tysk rätt i detta område också.

Glöm inte rösta! Sista veckan nu tror jag det är! www.hundratusen.nu/mix/DKGv Tack så jättemycket!

Ha en fortsatt trevlig dag!

En bra dag

DAG 104 - VECKA 15

Jag känner på mig att detta kommer bli en bra dag! European Family-law uppsatsen flyter just nu på väldigt bra. Ett ämne jag känner att jag lättare kan sätta mig in i och relatera till. Tyvärr har läraren till den andra uppsatsen inte svarat ännu, så den är inte riktigt klar. Men om exakt en vecka ska jag lämna in mina uppsatser! Ska bli så otroligt skönt! Jag hoppas bara att de blir godkända! Det är så svårt att veta vad som krävs av mig. Sättet man skriver en uppsats är helt olika här än hemma. Fokuset ligger till visa delar på helt andra saker än vad jag är van vid, och sedan vet jag ju inte hur varje lärare är med rättningen heller. Vad just den personen vill se mycket av. Det är så stora skillnader. Jag min känsla just nu känner mig att political controveries är tuffast, ganska tätt följt av human rights: expression, privacy, protest and order. De jag känner mig minst nervös över är de två familjerättsuppsatserna - dock vet jag inte om detta är ett bra tecken... Oftast brukar utgången bli tvärtemot vad man trodde!

Om en vecka och två dagar reser jag hem till Sverige! Det ska bli så otroligt skönt att komma hem igen! Visst, jag kommer sakna England. Folket här är så genuint trevliga, det är väldigt härligt vårväder och många av lektionerna och lärarna är riktigt intressanta! Men ingenting kan vara maxat när man känner sig halv. Hade Björn kunnat varit med mig här i England och delat denna upplevelsen hade detta känts maxat! Tyvärr var det ju inte möjligt...

Ni får ha en fortsatt trevlig dag och berätta gärna vad ni ska göra! Det är inte så roligt att bara föra vad som känns som en monolog med sig själv...

Svengelska

DAG 103 - VECKA 15

Jisses vilken svengelska jag fick till nyss ute i köket när jag stod och pratade med några i korridoren. Jag måste verkligen vara tröttare än vad jag trott!

Igår var det fullt med fransmän ute i köket. De hade någon gemensam middag och satt och lyssnade på musik. Och inte vilken musik som helst, utan på ABBA. Då snackar vi alltså orginalet! Lite otippat, fransmän i 20-årsålder  som samlas och lyssnar på ABBA.

Nu ska jag sätta igång med min sista uppsats. Ska ju lägga till lite saker i den andra uppsatsen så fort jag fått svar från min lärare, vilket jag verkligen hoppas att jag får snart. Tänkte bege mig till biblioteket strax för att leta upp en artikel och även se ifall jag kan hitta några böcker som skulle kunna vara relevanta i mitt nya uppsatsskrivande.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Nu struntar jag i det

DAG 102 - VECKA 15

Jag orkar inte mer nu! Jag ger upp! Uppsatsen är några ord för kort och den är faktiskt inte bra alls. Inte särskilt sammanhängande och frågan är om det verkligen framgår vad jag tycker? Känner mig så otroligt blind på den texten nu att jag inte riktigt vet vad som faktiskt står. Jag lägger den åt sidan nu (förutom de två sakerna jag ska ändra imorgon då jag förhoppningsvis fått svar från min lärare) och från och med imorgon kommer all fokus ligga på min fjärde uppsats som jag har sex dagar på mig att skriva! Det måste gå. Måste sedan ägna de sista två dagarna innan inlämning till att läsa igenom alla uppsatser igen. Ändra lite språk, ändra lite fakta jag vet såhär i efterhand har ändrats och lite sådant... Jag hoppas verkligen att tiden räcker till! Just nu känns det i alla fall väldigt skönt att få skriva en familjerättsuppsats igen! Känns mer som ett ämne jag kan greppa och förstå. Ha en ordentlig åsikt i och kunna få till en bra diskussion. Huvudområdet där är "Parental Responsibility". Det jag önskar är att alla fyra uppsatserna blir godkända! Det är faktiskt allt jag kräver! Inga revolutionerande texter här inte, utan ett godkänt! Hoppas, hoppas....

Nej, nu blir det bums i säng så att jag är relativt pigg imorgon!
Sov så gott!

Att möta våren i England

DAG 102 - VECKA 15

Det är verkligen helt underbart att våren har kommit såpass långt den har här i England. Visserligen inte lika långt som den brukar, enligt de boende här, men ändå! För mig, efter tre icke-existerande vårar i Umeå så känns det fantastiskt!

Tog en liten paus för en stund sedan och tog en liten promenad. Har fått världens huvudvärk igen nämligen och kände att jag behövde lite syre. Passade på att ta lite kort i den enorma parken som ligger en bit härifrån. 

 





Eller hur är det underbart med vår!?

Nej, nu ska jag sätta igång med pluggandet igen, hoppas ni får en fortsatt trevlig dag!

God morgon

DAG 102 - VECKA 15

Nu har jag redan varit uppe i två timmar. Tiden bara flyger förbi. Jag har suttit en del med uppsatsen som jag bara måste bli klar med idag! Hur ska det gå? Jag är inte klar på långa vägar än känns det som även om jag suttit länge med den (om man jämför med den tid jag la ner på de andra två jag tidigare skrivit de senaste veckorna). Jag är så otroligt trött bara. Känner mig helt slut. Behöver verkligen vila upp mig när jag kommer hem till Sverige igen. Ska bli jätteskönt att kunna tänka på annat!

Har ni haft en trevlig helg?

Ha en fortsatt trevlig dag!

Poff sa det

DAG 101 - VECKA 15

Ja, poff sa det precis om ett batteri som var slut som låg här bredvid mig. Förvånad blev jag minst sagt. Undra vad det berodde på? Kan det vara farligt? Någon som vet? Jag har i alla fall slängt batteriet nu.


Rösta, rösta...

Inte långt kvar nu och jag skulle bli jätteglad om du skulle vilja rösta på mig! Gör såhär:


1. Klicka på länken www.hundratusen.nu/mix/DKGv (det kan ta lite tid innan sidan går från att bara vara grön till själva mixen kommer upp)
2. Rösta (om du inte redan gjort det)
3. Klicka på knappen "tävla" och registrera din egen tuggummipåse (på detta sätt får jag ytterligare värvningar :) Glöm inte att du kan registrera hur många olika påsar du vill, men gå alltid in och tävla via länken ovanför!

Säg till alla vänner och bekanta att göra samma sak! Kopiera bara länken och sprid vidare!

Tusen tack!

Samma gamla vanliga

DAG 101 - VECKA 15

Japp, håller på att plugga för fullt. Förvånande? Men nu är det bara 1.5 veckor kvar typ! Det ska vi allt se till att klara!

Imorses vid 07.30 gick brandlarmet här i huset. Typiskt, och det slutade inte tjuta heller utan alla var tvugna att bege sig ut. Ojoj, vilka sura miner det var! Det vart nog lite sent för vissa igår :) Jag hade som tur var redan stigit upp för att plugga, så det kändes mest som ett oönskat avbrott.

Kul att se att jag har fått så många nya läsare här på bloggen! Ni får gärna skriva kommentarer och berätta vem ni är eller vad ni skulle vilja att jag skrev om! Eller kanske bara säga hej? Jag blir lika glad ändå!

Har även idag varit på biblioteket och skrivit ut lite sidor. Känns fortfarande ovant att behöva gå till en vakt och signera in sig för att komma in. Det ska legitimeras, exakta tider ska skrivas (både in och ut) m.m.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Flygförbud men inte luftförbud

DAG 100 - VECKA 15

Bara för att det är flygförbud så innebär det uppenbarligen inte luftförbud.


Dag 100

DAG 100 - VECKA 15

Det känns verkligen som att tiden här i England bara har susat förbi. Jag har idag varit här i 100 dagar! Helt otroligt. Har nu på förmiddagen stått och pratat i köket med Michelle. Vi brukar stöta på varandra i köket på mornarna innan de andra i korridoren har vaknat. Vi gillar att komma igång med pluggandet så fort som möjligt. Kommer sakna det lite faktiskt!

Gissa vad jag ska göra idag? Plugga såklart... Fick somna halvt förstörd med insikten om att jag har nästlat mig in i ämnet och inte riktigt vet hur jag ska komma ut och få ner det på ett bra sätt i en uppsats.

Måste även gå till residenceoffice idag igen... Det var fler råttor som sprang här utanför igår igen. Har inte sett till dem på flera dagar, men nu satte de alltså igång igen. Så fruktansvärt äckligt. Så det är någonting jag definitivt inte kommer missa!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Jordgubbar

DAG 99 - VECKA 15

För att fira Björn så ska jag idag unna mig något extra! Jordgubbar! Mums vad gott! Undrar om dessa jordgubbar (som är från Spanien) är lika goda som svenska? Återstår att se! De doftar i alla fall ljuvligt!



Ha en fortsatt trevlig dag!

GRATTIS BJÖRN!

DAG 99 - VECKA 15

Grattis så jättemycket på födelsedagen Björn! Jag kan ju inte vara tillsammans med dig på din födelsedag, men som du vet så tycker jag väldigt mycket om dig ändå!




















Puss på dig!

Ögonfärg?

DAG 98 - VECKA 14

Idag blev det en liten diskussion angående min ögonfärg. Jag har alltid sett mina ögon som bruna, oftast som mörkbruna. Idag diskuterades det istället färger som gröna och gråa. Vad har jag egentligen för färg på ögonen? Vad tycker ni?



(ni får ursäkta mina blodspränga ögon, men det beror på att jag sitter vid en datorskärm hela dagarna och pluggar)


Nu så

DAG 98 - VECKA 14

Japp, nu ska jag sätta igång och fortsätta med allt läsande. Tar ju förfärligt lång tid faktiskt. Måste ju börja skriva själva uppsatsen någon gång också... Suck... Jaja, allt har väl sin tid...

Ni glömmer väl inte att rösta?? www.hundratusen.nu/mix/DKGv Tar inte så lång tid! Tack på förhand! Nu är det inte långt kvar!

Ni får ha en fortsatt trevlig dag!

Fruktsallad

DAG 97 - VECKA 14

Jag måste säga att det känns som att de senaste två timmarna har gett mig mer än vad i princip hela kursen i Political Controversies har gett mig. Det känns som att jag börjar få en mer förståelse för vad det egentligen handlar om. Det är väldigt mycket teorier (filosofiska) och jag tänker för rakt tror jag. Synd bara att jag inte har så lång tid på mig. Senast på söndag bör jag bli klar med min uppsats för att hinna skriva ytterligare än innan de alla ska lämnas in den 4:e och 5:e maj. Inte långt kvar nu...

Har gjort en fruktsallad. Det är väldigt gott att ha hemma, för då kan man ta sig lite när man blir sugen eller behöver få lite energi.


Det blev med äpple, päron och banan. Hade vindruvor också hemma, men de såg lite ledsna ut så jag skippade det.

Apollo har förresten hört av sig angående den resan vi har bokat inför sommaren! De skickade ett brev på posten som bekräftelse! Det var värst! Alltid tidigare har man ju fått bekräftelse via e-mail. Jaja, nu vet vi i alla fall att bokningen gått igenom! Ska bli otroligt skönt att åka bort till värmen! Och bort från alla "måsten".

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Tisdag

DAG 97 - VECKA 14

Ska iväg till skolan om en timme för att sitta med på första halvan av en lektion. Det är egentligen en genomgång inför den kommande tentan, men i och med att jag inte skriver den utan uppsats istället tänkte jag bara gå dit för att höra om jag kanske får lite tips på om jag är i rätt riktning vad gäller uppsatsen.

Annars idag blir det fortsatt jobb med political controversies-uppsatsen. Börjar bli lite mer oroligt inför min flygresa hem om två veckor... jag hoppas verkligen att flyget kommer ha kommit igång då! Jag kommer ju inte ha något boende kvar här då!

Jag och Björn bokade förresten in en resa häromdagen inför sommaren. Vi har fortfarande inte fått någon bekräftelse på resan, vilket är lite märkligt. Jag förstår om de vill avvakta innan de vet om det överhuvudtaget kommer kunna gå några flyg, men det känns som att de i alla fall borde kunna skicka ett mail och säga det då. Att de mottagit vår bokning och att vi får avvakta! Eller något liknande...

Färg på majoriteten av bilarna på den stora parkeringen utanför idag: olivgrön

Ha en fortsatt trevlig dag!

Positiva tankar

DAG 96 - VECKA 14

Jag försöker att tänka mer positivt nu på denna uppsatsen. Inte för att jag känner att det klarnat efter lektionen idag, snarare kanske tvärt om. Men jag tänker såhär. Att okej, om jag läser om några kapitel till (vilket lär ta mig minst hela dagen idag. Då kanske jag får mer klarhet i saker och ting. Om inte, så får det gå ändå! Jag vill tänka positivt på det! Inte för att dra det för långt, men det vore bra att få denna skriven så fort som möjligt så jag kan skriva den sista uppsatsen också och sedan hinna gå tillbaka till de två första uppsatserna jag skrivit och lägga till/ändra lite fakta. Skulle även kanske vilja lägga upp i alla fall ena uppsatsen på ett annat sätt. Två veckor kvar nu! Det borde jag klara, eller!? Tänk positivt, tänk positivt...

Några bra tips på hur man klarar att behålla sina positiva tankar och motivationen?

Måste även säga att det känns lite skönt att det är mulet, grått och regnigt idag. Då får jag inte lika dåligt samvete över att inte ta mig tiden att gå ut.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Yes! och Engelsk bil

DAG 96 - VECKA 14

Yes! Äntligen är dagen här! Min sista föreläsning i political controversies. Hade kanske känts mindre bra om kursen motsvarat mina förväntningar och även den kursbeskrivning som fanns. Men nej... Skönt i alla fall! Såhär glad är jag över detta i alla fall!



Jag lyckades även fånga en sådan bil jag tidigare pratat om, på bild idag. Tyvärr är avståndet lite långt ifrån men ni kan i alla fall få en uppfattning om vad jag pratar om. En Mr Bean-bil men med den Storbritannska flaggan på taket.




Hoppas ni får en trevlig dag! 

Vaaarmt!

DAG 95 - VECKA 14

Okej, det är självförvållad men det är ändå varmt. Jag har nämligen elementet på nästan max för att den tvätt som jag tvättade tidigare idag ska torka. Och i och med att rummet är så otroligt litet så blir värmen väldigt intensiv och tryckande.

Jag håller på med min uppsats i political controversies för tillfället. Läser fortfarande igenom massa fakta, tar sån otrolig tid! Och jag får inte riktigt grepp om vem som tycker vad och vad de vill kalla sig själva. Allt är väldigt... hmm.... filosofiskt?

För en liten stund sedan var jag ute på en kort promenad genom naturreservatet. Det var väldigt skönt att rensa skallen lite och få lite syre. Våren har verkligen slagit till på riktigt och fåglarna kvittrade så högt att jag stundtals inte kunde höra vad de sa i min ljudbok...

Ha en fortsatt trevlig dag!

Dags att börja känna sig orolig?

DAG 94 - VECKA 14

Jag funderar på om det är dags nu att börja känna sig orolig inför min resa hem om knappt tre veckor. Jag läser rubriker om att flygbolag kan gå i konkurs inom två veckor - tror ni att City Airlines ligger i riskzonen? Jag har tittat på Manchester Airports hemsida och ser att de har inställa flyg t.o.m. den 25 april som de kan säga redan nu! Det är ju bara en dryg vecka innan mitt flyg är planerat att åka hem. Ska jag börja se mig om efter alternativa resvägar? Det är ju en liten nackdel då med att bo på en ö (som ju faktiskt Storbritannien är). Det går i och för sig tåg och buss till Frankrike genom den där tunneln. Kanske är ett alternativ? Jag avvaktar lite till och kollar.

Men vad tror ni? Är det risk att City Airlines går i konkurs? Det är nämligen det enda flygbolaget som flyger härifrån och till Göteborg...

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Lördag

DAG 94 - VECKA 14

Solen skiner, det är nästan vindstilla, klarblå himmel och jag sitter inomhus och pluggar. Kan det bli bättre? Nej, jag tänkte faktiskt bara läsa några sidor till så ska jag bege mig till affären sedan. Mitt vatten börjar ta slut och den frukten jag köpte senast var väldigt konstig. De låg i en förpackning och när jag öppnade den så hörde man hur det fräste från frukten - ungefär som att den var kolsyrad, och så luktade den väldigt konstigt. Smakade lite och det var gräsligt! Så, ny frukt är det alltså som gäller.

Ha en fortsatt trevlig dag och hjälp mig gärna genom att rösta på länken som finns i inlägget nedan.

Rösta och Tävla

DAG 93 - VECKA 14

Ni glömmer väl inte att kika in på www.hundratusen.nu/mix/DKGv och rösta på min tuggummi-mix? Tävligen håller på till den 2 maj och jag behöver alla era röster! Passa även på att själva vara med och tävla så kanske det dyker upp en låda fullproppad med tuggummin på din dörrtröskel också! När du röstat på min mix är det bara att klicka på fliken "Tävla" så är du igång!

Tusen tack!

Lite bilder

DAG 93 - VECKA 14


Lite handtvätt att starta upp dagen med - aldrig fel... Om ni undrar över det suspekta svarta vattnet i bakgrunden så lovar jag att det inte beror på den lite sämre kvaliteten på vattnet här (man får ju inte dricka kranvattnet) utan jag är mitt uppe i en svart-tvätt.



Och här är min lilla plugghörna där jag sitter och läser för fullt och skriver - när jag inte behöver tillgång till datorn. Men det är i alla fall här jag kommer tillbringa större delen av denna dagen.

Ha en fortsatt trevlig dag och glöm inte uppdatera mig på hur er helg ser ut!

Pluggdag

DAG 93 - VECKA 14

Dagen som ligger framför mig kommer bestå mestadels av en sak. Political controversies. Mitt mål med idag är att jag ska försöka få läst igenom alla de sidor jag tänkt i boken och skrivit upp det viktigaste. Nästa sak sedan att koncentrera mig på är att försöka få tag på de externa källor jag skulle behöva kolla på. Det mesta finns nämligen inte här på biblioteket.

Är det någon förresten som är relativt insatt i reglerna om yttrandefrihet vs rätten till privatliv (då framför allt när det gäller fotografering och privata dagboksanteckningar) i engelsk och europeisk rätt, säg gärna till så kan ni få läsa igenom en uppsats jag skrivit för att se ifall jag fattat det rätt!

Ska förbi bibblan en sväng också lite senare för att hämta ut böcker som äntligen kommit in.

Ha en fortsatt trevlig dag! Ska ni hitta på något trevligt i helgen?

Igång igen...

DAG 92 - VECKA 14

Jag gav upp pluggandet vid fem-tiden igår pga huvudvärken som inte ville ge med sig. Så jag tog det lugnt resten av eftermiddagen/kvällen. Tittade bland annat på en film för att koppla bort lite.

Idag har det varit fullt upp. Har varit i skolan fram tills nyligen. Har haft föreläsning i barnrätt och även tutorial. Jag och Natascha satt och gjorde tutorialet innan tillsammans och så diskuterade vi igen political controversiesämnena. Har även haft ett möte med min lärare i exppon ang min uppsats däri. Hade lite frågor och så. Jag kan faktiskt inte säga att jag känner mig bättre. Visst, kanske jag känner mer klarhet, men inser att jag kommer behöva ytterligare tid med att sitta och skriva den. Men det får komma sist nu. Måste få två uppsatser till skrivna först!

Nu ska jag sätta igång med pluggandet i alla fall! Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag!

Tips mot huvudvärk?

DAG 91 - VECKA 13

Huvudvärken gav aldrig efter igår utan blev bara värre, även om jag drack massor med vatten och tog tabletter. Och jag har fortfarande ont i huvudet, nu när jag vaknade på morgonen. Någon som har några tips mot huvudvärk som jag kanske inte prövat?

Hoppas ni får en trevlig dag!

Jisses

DAG 90 - VECKA 13

Jag säger då det. Nu har vi äääntligen fått våra frågor i political controversies. Tre olika citat ur boken med tillhörande fråga som vi typ ska svara på. Vi ska välja ett av citaten. Det var faktiskt inget av citaten som jag fattade mycket av. Jag har ingen bild överhuvudtaget vad jag skulle kunna diskutera eller ta upp. Jag vet att det många gånger kan kännas lite hopplöst när man precis fått en fråga men så brukar det ändå lösa sig till slut. Jag hoppas verkligen att det blir så denna gång också, men jag kan inte låta bli att tänka på att tänk om jag verkligen inte kommer vara rätt ute överhuvudtaget.

Glömde säga förut att jag fick gå upp igen i natt för att jag hade en sådan fruktansvärd huvudvärk som inte ville ge sig, så jag fick ta en tablett. Jag lyckades ändå vakna med huvudvärk i morses och den har fortfarande inte släppt! Jobbigt...

Ha en fortsatt trevlig dag!

Ang. råttorna

DAG 90 - VECKA 13

Usch, vad äckligt det var med alla råttorna som sprang här utanför igår! Men nu har jag varit och rapporterat det till de som sköter fastighetsområdet och de skulle se vad de kunde göra. Hela råttgrejen fick mig helt att tappa vad det var jag tänkt skriva mer igår. Så jag fortsätter nu istället med vad jag hade tänkt att säga...

Både en för- och nackdel med political controversies kursen är att vi är väldigt få personer som läser den. Vi är kanske max 8-10 pers så vi sitter runt ett bord inne på lärarens kontor och har våra lektioner. Igår var det en person som satt nästan mitt emot läraren som somnade! Han satt där och nickade till, vaknade, somnade för en liten stund, sedan vaknade till igen osv. Jag och Natascha hade verkligen svårt att försöka hålla oss för skratt. Jag vet inte om läraren märkte eller bara inte låtsades om det, men vad pinsamt för den killen! Alla andra i rummet hade i alla fall lagt märke till honom! Lite fel tillfälle att somna - speciellt när vi är så få att det blir så tydligt!

Jag hann klart med den andra uppsatsen igår så idag efter lektionerna kommer jag sätta igång med den tredje. Hoppas bara att ämnet är okej och jag kommer veta på ett ungefär hur jag ska gå till väga för att lösa det.

Ha en fortsatt trevlig dag!


Halvvägs där!

DAG 89 - VECKA 13

Japp, lite småsaker jag ska göra strax bara men annars är min andra uppsats färdig för att skickas iväg på korr. Känns otroligt skönt! Två kvar nu...

Självklart så fick vi ju inte vår uppsats i political controversies idag heller, han vill verkligen skjuta upp det så länge som möjligt, så vi ska få den imorgon istället. Suck, jaja. Kunde jag förväntat mig annat? Kommer kännas så otroligt skönt när den uppsatsen är färdig! Det är verkligen det ämne som jag fruktar mest för!

Hjääääääääälp! Jag såg precis en råtta springandes! Eller vänta - TRE! ÄÄÄÄÄÄÄCKLIGT! TA MIG HÄRIFRÅN!


en konstig dag

DAG 89 - VECKA 13

När man inte haft några ordentligt bundna tider på över 2 veckor så känns det väldigt konstigt att behöva gå och ha en tvåtimmars-föreläsning idag. Då kommer vi även, förhoppningsvis, få vårt sista uppsatsämne. Om min plan håller, vilket jag verkligen hoppas, så blir jag helt klar med min uppsats i Exppo:n idag och så kan jag börja med den tredje uppsatsen imorgon.

Jag tycker det är intressant att få uppleva och även se andra kulturer än vad jag är van vid. Men jag kan faktiskt inte förstå vissa saker. Som till exempel - varför börjar en del alltid att laga mat runt midnatt någon gång? Egentligen spelar det inte så stor roll, man får ju äta när man själv vill - men jag har huvudet precis vid köket när jag ska sova, och det är inte så lätt att försöka koppla bort allting om det slamrar, rörs, bullras, hackas och vispas precis intill. Microvågsugnen är igång och köksfläkten är igång för fullt. Vissa saker kommer man nog aldrig kunna förstå.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Snurrig

DAG 88 - VECKA 13

Känns som om det bara snurrar runt i mitt huvud. Jag har en väldigt klar och tydlig bild på hur jag skulle svarat på första frågan i min uppsats om det gällt svensk rätt. Systemet är ganska likt i England också när det gäller det området, tror jag, men frågan är - är det någonting som skiljer sig från svensk rätt? Jag vet inte! Borde jag veta det? På ett sätt känns det som att svaret på frågan borde vara självklart för mig och jag borde ha en exakt bild över hur jag ska svara på frågan, men så är det inte för mig. Känner mig nästan som en nybörjare för tillfället. Ingen bra känsla med tanke på vilken nivå jag förväntas skriva uppsatsen. Suck... att jag är själv om att skriva denna uppsatsen gör det inte bättre heller. Hade varit skönt att kunnat diskutera ämnet lite för att se ifall jag förstått det rätt eller inte.

Hoppas att ni får en bättre dag än jag har!

Väldigt trött

DAG 88 - VECKA 13

Att jag skulle få riktigt slappna av och sova ordentligt i några timmar sprack efter ett tag. Vid några tillfällen var det några av killarna i korridoren nedanför som stod samlade utanför våra fönster och pratade jättehögt. Och ropade åt oss att vi också skulle komma ut. De kastade småsten på våra fönster också. När klockan var mitt i natten och de satte igång än en gång att kasta sten och ropa åt oss en massa då var det en i min korridor som gav upp och öppnade fönstret och skrek till en av killarna att "om han inte genast slutade så skulle hon ringa till hans fru". Då blev det fart på den killen. Han försökte genast att tysta alla andra och att de skulle bege sig tillbaka till sina rum och ganska snabbt efter det blev det helt knäpptyst. Ojoj, snacka om att ha respekt för sin fru. Och äntligen kunde jag somna om. Så det har inte blivit jättemånga timmar sovna inatt. Och nu på morgonen när jag tittade ut så låg det en hel del småsten uppradade på mitt fönsterbläck. Jisses, vad de höll igång!

Ska iväg senare idag också och handla lite. Mitt vatten är nästan slut så det är inget jag kan skjuta upp längre.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Godnatt!

DAG 87 - VECKA 13

Efter en mycket trevlig(?) lördag, med bara en massa pluggande så ger jag faktiskt upp nu. Ögonen går i kors och hjärnan går väldigt trögt. Får vila upp mig så att jag orkar sitta hela dagen imorgon också. (och de kommande drygt 3 veckorna). Sedan har jag loooooov! Oj vad skönt det kommer bli! Men får jag jobbet jag sökt så kommer jag bara ha drygt en veckas ledighet innan jag börjar jobba. Men det positiva blir sedan att jag får hela juli ledigt! Otroligt skönt! Då kan äntligen jag och Björn vara lediga samtidigt och förhoppningsvis ge oss ut på den resa vi tänkt åka på redan förra sommaren. Vi har även massa andra saker vi skulle vilja göra, men aldrig har tid med i och med att vi bor så långt ifrån varandra oftast. Super!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Lite ändringar i schemat...

DAG 87 - VECKA 13

Som vanligt känns det som, så får det bli lite ändringar i mitt schema. Jag hann inte alls klart med det jag tänkt igår. Idag har jag dock suttit i biblioteket och fått läst political controversies. Däremot började jag även med barnrättstutorialet, men insåg snabbt att går jag på ett senare tutorial istället som ligger efter själva föreläsningen som handlar om detta ämnet kommer det ta betydligt mindre med tid att sitta med, så jag ägnar istället resten av dagen åt det som jag tänkt gjort klart igår. Hoppas verkligen att jag hinner klart med det idag istället!

Nu börjar det röra sig lite mer i korridorerna igen när folk börjar komma tillbaka från den två veckors långa påskledigheten. Detta på både ont och gott. Alltid kul att träffa folket igen, men det blir så otroligt livat att det kan vara svårt att koncentrera sig på det jag borde.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Otroligt gulligt!

DAG 86 - VECKA 13

En av killarna kom för en liten stund sedan och fixade min lampa - så nu har jag ljus! Väldigt gulligt av honom för det måste varit efter hans arbetstid! Det är så roligt här i England för de har alla dess smeknamn som de använder när de pratar med folk. Han killen som var här kallade mig för sweetheart. Jag har även fått höra namn som darling, pumpkin, blondie, sweetie, beauty, cutie, my love...  och många fler! Är det inte synd att man inte gör samma sak i Sverige? När man inte är van att bli kallad för alla dessa saker av massa mindre kända människor för mig kan jag inte bli annat än bli lite smickrad! Speciellt de första gångerna! Lovar att jag var helt knallröd i ansiktet!


Glöm inte hjälpa mig genom att gå in på www.hundratusen.nu/mix/DKGv och rösta!

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Ljusproblem

DAG 86 - VECKA 13

Nu har jag ett problem. De har inte kommit och bytt glödlampa än och nu har kontoret stängt. Ska jag klara mig hela helgen utan någon taklampa? Har verkligen brist på ljus i rummet utan taklampan. Tolka mig inte fel, jag är inte okompetent att byta en glödlampa, men här är reglerna att den måste bytas av en av killarna som jobbar här. Det är något säkerhetstjafs. Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra nu. Passa på att försöka få så mycket gjort de timmar det fortfarande är relativt ljust ute, sedan vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Behöver nämligen all tid jag kan få till att plugga...

Men nu ska jag ta en paus för att äta lite mat! Är jättehungrig! Det blir quornfilé i örtsås med fullkornsris. Mums!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Våååår

DAG 86 - VECKA 13

Det är verkligen vår ute! Gick till bibblan i bara tshirt, uppknäppt sommarjacka, tygskor och solglasögon! Härligt! Det luktar nyklippt gräs och det blommar små vita blommor överallt också. Det känns som slutet av maj!

Sitter och håller på och förgås av värmeslag inne på rummet nu. Men med datorn som går på högvarv så blir det bara ännu varmare! Att ha öppet fönstret hjälper heller inte då det står still utanför också.

Min glödlampa i taket har gått sönder. Så nu sitter jag här och ser med hjälp av dagsljuset - hoppas killarna hinner byta glödlampa innan de slutar för dagen.

Glöm inte rösta! www.hundratusen.nu/mix/DKGv

Ha en fortsatt trevlig dag!

Ni glömmer väl inte rösta??

DAG 86 - VECKA 13

En påminnelse bara! Gå in och rösta på min tuggummi-mix på www.hundratusen.nu/mix/DKGv! Och om ni vill kan
även ni passa på att tävla - det är inte långt kvar nu nämligen! Tar inte mer än några ögonblick att rösta! (Om sidan är helt grön när ni går in och den står som "klar" - vänta ett tag, sidan kommer upp efter en stund)

Tusen tack!


Handtvätt och pluggning

DAG 86 - VECKA 13

Har tillbringat en del av tiden nu på morgonen med att handtvätta en del av min tvätt. Det tar ju ett tag när man bara har ett handfat att använda sig av. Först ska man ju lägga i tvätten i varmt vatten med tvättmedel och låta ligga en stund. Sedan börjar ju själva skrubbningen av tvätten. Sedan ska man ju skölja tvätten. Men nu är det gjort. Jag har även stått en bra stund ute i köket och pratat med Michelle vars man och son åkte hem till Trinidad igår. Vi diskuterade lite kulturer, skolan och alla examinationer. Hon läser också juridik men på LPC-nivå istället. Jag läser ju LLB och LLM.

Nu ska jag fortsätta dagen med att fortsätta med min examinationsuppgift i Expression, Privacy, Protest and Order. Ska även förbi en sväng till biblioteket sedan tänkte jag för att se ifall en bok kommit in.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Call it the night

DAG 85 - VECKA 13

Nu faller mina ögon nästan ihop, men jag har ändå lyckats gå igenom all den fakta jag hade till fråga 1 och skrivit om och så. Jag har inte gjort någon sammanhängande text av det ännu, inte fört någon diskussion heller men jag tänkte ägna morgondagen åt att göra samma som jag gjort idag fast istället angående fråga 2. Sedan kan jag sitta på söndag och gå igenom hela texten och skriva diskussion och så. För att hinna klart med alla uppsatser i tid har jag räknat ut att jag måste bli klar med denna uppsatsen på måndag. Oj, oj...

Ni får ursäkta att det är väldigt mycket prat om mitt pluggande och alla uppsatser och hur snurrig jag är i huvudet just nu och så - men det är så mitt liv ser ut för tillfället. Men om mindre än en månad är jag tillbaka i Sverige igen och förhoppningsvis har jag inte hunnit bli galen på vägen!

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Visst får man lov att bli lite knäpp?

DAG 85 - VECKA 13

Det känns som att ju mer jag läser och ju mer fakta jag samlar ihop och ju mer jag försöker få ihop en text, desto knäppare blir jag. Jag vet att det är en känsla som oftast brukar lösas upp när man har format en nästan färdig text. Tyvärr brukar i alla fall min väg dit vara lång och krokig. Just nu känns det som att jag är mitt i en sådan krok och vet inte riktigt vad som är fram eller bak. Det är lagar och rättsfall hit och dit. Ena källan säger något, en annan källa säger något liknande men har inte exakt samma betydelse. Vad ska jag göra då? Det är svårt att skriva ett fördjupningsarbete i ett rättssystem som inte är ens egna som är van vid och vuxit upp i. Även om man inte läst något juridik så ofta har man ändå en uppfattning om vad som är okej och inte. Det som känns naturligt för mig kanske är förbjudet här i England. Hit hör t.ex. fotografering som jag håller på att skriva om just nu. Det finns många restriktioner och platser och liknande som man inte får lov att fotografera här. Ett vad jag tycker är tydligt exempel är att man inte får fotografera till exempel barn som ex. spelar en fotbollsmatch (detta gäller även om ens egna barn är med och spelar). Detta för att skydda barnen.

Jag hoppas att vägen kvar nu inte är så lång och inte så krokig, men tyvärr känns det bara som ett tomt önsketänkande för tillfället. Tillbaka till skrivandet!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Huvudvärk

DAG 85 - VECKA 13

Vaknar nästan varje morgon med en hemsk huvudvärk som tar god tid på sig att släppa, även om jag tar en tablett. Fruktansvärt jobbigt är det och det stör hela dagen. Någon som har något bra tips som kan hjälpa mot huvudvärk?

Nu ska jag tillbaka till pluggandet. Kan inte låta bli att tänka att jag kanske är ute fel när det gäller första frågan. Känns som att det även svarar på fråga två nämligen, men om det inte är det jag funderar på - vad kan frågan då handla om?

Ha en fortsatt trevlig dag!

Talang!

DAG 85 - VECKA 13

 

Har ni sett detta klippet? det är alltid lika roligt att lyssna på nya duktiga människor!


Ha en fortsatt trevlig dag!

Det är okej

DAG 84 - VECKA 12
 
Japp, jag intalar mig själv att det är okej att sluta plugga nu och ta en dusch. Nu börjar det ändå likna något i mitt andra ämne som jag för tillfället håller på med. Jag har delat upp olika fakta beroende på om de hör till fråga 1 eller 2, sedan har jag länkat till lite bra sidor jag tänkte gå igenom mer imorgon. Jag har även bokat några böcker på biblioteket jag hoppas kan komma att hjälpa mig ytterligare.

Ni glömmer väl förresten inte att rösta på mig i Läkerol-tävlingen? Länk och instruktioner hittar du några inlägg längre ner! Tack

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Typiskt

DAG 84 - VECKA 12

Jag gick upp till Hanley imorses för jag hade några ärenden att uträtta. Bytte bl.a. ett par skor och köpte lite frukt och sådant. Självklart regnade det litegrann. Nu när jag sitter inne och pluggar, självklart skiner solen då! Typiskt.

Vad har ni gjort idag? Det vore roligt att under de småpauser jag tar få läsa lite om er! Min nästa paus jag verkligen ser fram emot är matpaus. Nej, nu tillbaka till läsandet.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Tillbaka men stressad

DAG 83 - VECKA 12

Hej! Jag är tillbaka från min Skottlandsresa. Det var jättekul och när jag får tid ska jag berätta mer vad vi hittade på och visa lite bilder och så. Nu har jag fullt upp med att skriva arbeten nämligen. Jag har fyra veckor kvar innan mina fyra arbeten ska vara inlämnade à 3000 ord/st och hittills är jag bara typ klar med en... Så jag är nåågot stressad.

Hoppas ni haft en trevlig påsk!

Kom igen och hjälp mig!

Vill bara påminna er om att gå in på www.hundratusen.nu/mix/DKGv och rösta på min tuggummimix! Jag är ju redan i final så nu behöver jag era röster och även värvningar!

Gör såhär:
1. Klicka på länken
2. En grön sida kommer upp - det kan ta ganska  lång tid för sidan att laddas (även om det inte står att den laddar, efter ett tag kommer rätt sida upp i alla fall)
3. Rösta på mixen
4. Tävla själv genom att klicka på "tävla"
5. Säg till alla nära och kära att göra likadant och gå in på länken ovan och rösta!

Tusen tack! Då blir jag såhär glad!



Ha en fortsatt trevlig dag!

Torsdag

DAG 78 - VECKA 12

Jag har nu fått min tredje examinationsuppgift - den i human rights: expression, privacy, protest and order. Det är visst ingen uppsats jag fick där utan det var två frågor istället - som jag iofs ska svara på genom att skriva max 3000 ord sammanlagt, och så ska jag ha med källor och allt. Nej, det ska nog gå bra. Kanske blir ett litet skönt avbrott till skillnad mot de andra tre uppsatserna jag ska skriva...

När jag gick till affären imorses för att fixa lite frukost och mellanmål inför resan imorgon så fick jag en dusch av en förbipasserande buss! Lagom roligt!

Imorgon åker jag! Fy vad roligt!

Ha en fortsatt trevlig dag!


RSS 2.0