hemtenta pågår...

... återkommer när jag är mer mänsklig igen.

Besiktning av lägenheten

Nu har jag precis haft besiktning av min lägenhet! Och det var inget onormalt slitage eller liknande. Grymt! Nu tillbaka till snabbläsningen av boken.


Hemtenta imorgon

Sitter i bibblan just nu för att försöka få ett sista grepp om konkurrensrätten innan hemtentan imorgon. Ska träffa Sara, Monika och Monika kl 7.45 imorgonbitti för att diskutera ihop oss om tentan.

Jag hade ett litet problem - som jag tidigare nämnt hade jag beställt hem Tobias Indéns avhandling för att ha den som stöd under tentan. Den har fortfarande inte kommit fastän jag fått besked i förra veckan om att den var skickad. Idag slog det mig - från och med igår är jag ju folkbokförd hemma i Alingsås, så boken lär ju inte dyka upp här alls. Så istället tog jag mod till mig och ringde läraren (Tobias) för att berätta om mitt problem. Det hela slutade i alla fall lyckligt och nu sitter jag här med hans bok som jag fått låna! Oerhört snällt!

Ska snart bege mig hemåt i snöfallet igen för att ha besiktning av min lägenhet. Ska parallellt med det försöka skumma igenom så mycket av boken som möjligt. Dessvärre kommer jag inte ha så gott om tid på mig. Ikväll ska vi nämligen ha avskedsfest i kören hemma hos Maria. Ska bli lite sorgligt faktiskt. Jag gillar kören, även om det finns många starka åsikter om hur allt ska vara så är det duktiga sångare/sångerskor som gör att det låtter riktigt bra! Synd bara att jag inte kan stanna kvar och fortsätta utvecklas tillsammans med kören! Får väl försöka se ifall jag hittar någon kör eller liknande i England.

Ha en fortsatt trevlig dag!


En hektisk dag

Det har verkligen varit full rulle i helgen. Igår hade jag som sagt dels julavslutning/luciatåg med Amigos och på kvällen har vi sista julkonserten med Umeå Vokalensemble. Båda tillställningarna gick bra. Flygeln i Mariakyrkan var underbar! En precis likadan som finns på gymnasiet i Alingsås, jag älskar den! En jättefin Yamaha. Perfekt avstånd till pedalerna, bra motstånd i pedalerna, bra vägning i tangenterna, fyllig och varm klang.

Jag fick förresten sålt min ugn igår! Väldigt skönt, så nu har jag sålt allting jag behövde innan flytten på lördag.

Ikväll skulle vi haft avskedsfika med några i klassen, men vi bestämde oss för att flytta den tills på torsdag kväll då det var många som inte kunde komma idag.

Besiktning av lägenheten imorgon! Så ikväll blir det till att skrubba lite väggar och försöka samla ihop alla flyttkartonger och väskor.

Sitter nu i skolan och tentapluggar. Läser igenom föreläsningar och seminarier. Ska även läsa lite kapitel i en bok jag och Sara precis varit och kopierat. Förhoppningsvis dyker boken av Tobias Indén jag köpt upp idag ocksås så man hinner börja läsa den. Bara två dagar kvar till tentan nu...

Ha en fortsatt trevlig dag i det kalla decembervädret!

Lördag

Konserten igår i SLU:s bibliotek gick väl helt okej med tanke på hur lite tid vi hade på oss att sjunga ihop oss och att vi var så få!

Idag på morgonen har jag haft min barngrupp Amigos. Imorgon förmiddag har vi vårat ljuståg. Hoppas verkligen det går bra! Det är ju det sista jag gör med dem innan jag flyttar! Lite sorligt är det faktiskt! Ett gäng man hängt med i 3.5 år. Det är en riktigt bra ledargrupp faktiskt! Sympatiska och ambitiösa personer! Precis min smak!

Nu ska jag snart iväg till NorrlandsOperan tillsammans med Johan för att se Juloratoriet. Vi har fått biljetter av Björns kusin Pär som är med i orkestern och spelar! Känner faktiskt en hel del som ska vara med och uppträda ikväll så det blir spännande att se!

Efter det ska jag hem till Hanna i kören på inflyttningsfest! På något sätt känns det lite ironiskt att gå på inflyttningsfest när man ska flytta. Jag vet inte..

Imorgon är det i alla fall förutom Amigos även dags för min sista konsert med Umeå Vokalensemble. Hoppas även den går bra! Tid: 19.00 Plats: Mariakyrkan alldeles gratis! Passa på att komma!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Julkonserter!

Här kommer lite reklam!

På fredag kl 13.30 har några i kören julkonsert på SLU i deras bibliotek! Det är julfika samtidigt!

På söndag kl 19.00 har vi julkonsert i Mariakyrkan i Umeå! Gratis inträde! Välkomna!


Julkonserter!

Vill bara påminna alla tillgängliga om julkonserterna denna helg! Inträde 70 kr för vuxen och 50 kr för student, pensionär och barn över 12 år. Resten gratis!

JUL PÅ GAMMLIA
Årets julkonsert i Helena
 Elisabeth kyrka,

UMEÅ VOKALENSEMBLE

Lördag 5 december kl 16

Söndag 6 december kl 16

Biljetter i entén.

Välkomna!


Lägereldar på campus

Något jag verkligen kommer sakna härifrån Norrland som jag inte hört ska finns på andra universitet är att det finns som små lägereldar utplacerade runt omkring på campus som tänds varje vintermorgon och eftermiddag/kväll. Det luktar gott av en blandning av eld och kall vinter! Riktigt mysigt är det faktiskt! Och ger en gnutta värme i kylan och lite ljus i mörkret!

Även det lilla kan göra en jobbig morgon lättare...


Födelsedag idag!

Grattis till mig själv!

För att denna dagen ska skilja sig lite mot alla andra dagar har jag inbokat en lyxig massage om ett tag! Ska bli jätteskönt! Annars är det pluggande som gäller - försöka få en grund till en uppsats. Ikväll är det eventuellt sista repet inför julkonserterna vi har i helgen så det kommer nog hålla på ett tag! Känner ändå på mig att det kommer bli en bra dag!


En underbar helg!

Helgen kunde knappt bli bättre! (bara längre...) Björn kom i fredags och stannade till söndag kväll. Jag hade bakat en jordgubbs- och blåbärspaj när han kom, vilket var väldigt uppskattat.

Lördagen började med att fira mig i förskott! (fyller egentligen år imorgon, men vi firade lite i förväg.) Vi passade även på att fira vår förlovningsdag lite i förskott. Jag fick ett Wii och Wii-fit av honom! Tack så jättemycket :). Dagen fortsatte med att vi promenerade in till stan och gick lite i affärer innan vi mötte upp Björns kusin Pär och tog en fika på Stars. För min del blev det en väldigt god varm choklad med grädde! Efter det mötte vi upp Sara, Linus, Johan, Danielle, Mat och Maria vid Fortet. Vi delade in oss i två lag (jag, Björn, Danielle och Johan mot Sara, Linus, Maria och Mat). Det var jättekul faktiskt! Speciellt de fysiska övningarna; hänga i lianer, försöka ta sig över ett rullande rör, inte nudda golvet, krypa i olika gångar m.m. Bilder kommer senare! Det slutade i alla fall med att det andra laget slog oss! Men roligt var det! Efter det gick vi till resturangen Taj Mahal för att äta. Jag valde en kycklinggryta med kokos, mango och cashewnötter. Väldigt god! 

På kvällen myste jag och Björn till det och kollade på Änglar och Demoner. Fick se den på datorn eftersom jag inte har någon tv längre, men det fungerade bra ändå! 

Söndagen började med ett självklart besök i kyrkan! Vad jag minns har jag inte missat något första adventsfirande! En trevlig tradition tycker jag! Efter det åkte vi hem till lägenheten och började packa. Lagade även till lite grönsakswok i kokosmjölk och hemmalagade köttbullar med äggnudlar till middag. Helt okej!

Igår hade vi föreläsning hela dagen med en tjej från Konkurrensverket som bland annat pratade om Gryningsräder. Riktigt spännande lät det som! På kvällen var jag hemma hos Maria i kören och övade grown up christmas list inför julkonserterna tillsammans med Hanna och en till Maria.

Nu sitter jag i skolan och skriver lite på min uppsats!

Ha en fortsatt trevlig decemberdag!

RSS 2.0