Sameland

Har suttit idag bl.a. och förberett morgondagens seminarium som handlar om samerätt. Samerätt är ändå ett intressant område, men jag känner mig så förvirrad redan innan när det gäller denna kursen så det känns som att mer går ut än in när jag läser. Det som blev en liten guldkant i tillvaron var när jag pratade med Johan förut och han berättade att Plupp förgyllde deras seminariematerial. Det var väldigt roligt tyckte jag! Minns ni Plupp? 

Håller på med tvätt nu, sedan ska jag iväg och sjunga. Ni missar väl förresten inte säsongsstarten av Grey's Anatomy ikväll?

Ha en fortsatt trevlig kväll!

 

 

 


Värsta träningspasset

Det blev träning igår! Med råge dessutom! Började med att lämna ett ombyte med kläder och skor på IKSU, sedan begav jag mig ut och sprang ett varv vid Nydalasjön. Därefter satte jag mig och cyklade på gymmet i en kvart innan jag gick på Aerobic. Kändes riktigt bra! Avslutade kvällen med en fin jordgubbssmoothie.

Nu är jag i skolan och ska plugga, men även träffa basgruppen. Annars ska jag hinna med att städa, tvätta och packa det sista inför resan imorgon. Ikväll blir det även iväg och sjunga! Snart höstkonsert!

Ha en fortsatt trevlig dag!

Minuterna sniglar fram...

Sitter i bibblan och läser rättsfilosofi. Tiden går väldigt långsamt, det går ännu långsammare att läsa och jag längtar tills klockan är tre. Då har jag haft seminariet och kan hem innan det blir träning ikväll. Hade både funderingar på att ut och springa i höstkylan men även gå på Aerobic med Sara! Kanske blir det båda?

Om någon missat, hemresa i övermorgon! Jippie! Kan knappt bärga mig! För första gången sedan jag flyttade upp till Umeå ska jag hem till Alingsås en helg mitt i hösten. Känns riktigt lyxigt! Och välbehövt! Nu när Björn flyttat från Norrland (om man nu kan kalla Sundsvall för Norrland) kan vi inte träffas så ofta så då känns det helt klart värt att åka hem till honom!

Glömde förresten säga att det blev värsta snö- och regnstormen här igår! Det varade inte jättelänge, men man börjar verkligen känna av hösten på allvar (förutom att det endast är 2-3 grader när man cyklar till skolan på morgonen).

Ha en fortsatt trevlig dag!

Grattis grattis!

Jag vill gratta världens bäste på namnsdagen!




Min syster Anna, jag och den bäste!
(från i somras under Göteborgskalaset. På gospelkonsert i väntan på Europe)







Söndag

Här är ett par bilder på manikyren...





Har suttit och pluggat en del idag. Förberett två seminarier. Ett som handlar om queer och heteronormativitet och ett annat om samerätt.

Än sålänge har jag inte planerat vad jag ska hitta på ikväll. Blir det bara att ta det lugnt tro?

Snart hem, hem, hem...

Ha en fortsatt trevlig dag!

 


Manikyr och pilates

Ägnade gårdagskvällen åt att göra en manikyr på mig själv. Som basfärg blev det Meet Mrs Perfect en djuprosa färg. Därefter målade jag halva nageln (diagonalt) med ett tjockt lager glitter. Blev helt okej faktiskt! Kul att variera sig lite!

I morses var jag som sagt på pilatesen. Att man kan tappa så otroligt mycket av att inte tränat just de musklerna på ett tag! Helt otroligt!

Annars har jag suttit i bibblan och läst om samerätt. En del var intressant och en del kändes helt irrelevant, men det är väl kanske så det ska va?

Ha en fortsatt trevlig dag!


Fredagkväll

Satt i skolan hela dagen och läste och läste och läste... men fick väldigt mycket gjort! Det kändes jättebra! Ska tillbaka imorgon i några timmar och sitta lite till!

Jag tänkte gå på pilates som brukar vara på söndagmornar, men fick en överraskning förut när jag kollade in schemat. De har ändrat från söndagar till lördagsmornar så istället för att få sova ut imorgonbitti blir det upp och sparka igång dagen rejält!

Gott snackstips:
Ta sockerärtor och skär stjälkselleri i lagom stora bitar. Dippa i tsatzikidip! Mycket mycket gott!

Ha en fortsatt trevlig kväll/natt!

Rättsfilosofi -nej tack!

Sitter här och urledes trött på rättsfilosofi. Jag fattar inte mycket och seminariet är klockan 8 imorgonbitti. Jag hoppas bara att det klarnar mer efter det seminariet än vad det gjorde efter seminariet idag!

Annars har jag precis varit på Aerobic med Sara. det var jättekul att komma igång igen faktiskt!

Nu - tillbaka till seminariet!

Ha en fortsatt trevlig kväll! (det kommer inte jag...)

Lite av varje...

Idag är en dag där lite av varje ska göras. Dels ska jag läsa igenom inför seminariet imorgon, sedan har jag även nu på förmiddagen suttit och skrivit lite inför seminarium 2 som handlar om naturrätt. Har redogjort lite dels för naturrätt och dels för rättspositivism. Jag blir helt knäpp! Det är inte mycket jag fattar av detta!

Nu ska jag snart iväg och tvätta lite och så ska jag fortsätta läsa. Att det kan gå så långsamt! Att 20 sidor rättsfilosofi på engelska kan ta lika lång tid att läsa som en halv skönlitterär bok! Helt knasigt!

Sedan i och med att jag aldrig kom ut och sprang igår ska jag göra det idag istället. Kanske det går att kombinera med ett pilatespass efteråt? Ska kolla upp det!

Om en vecka och tre dagar åker jag hem! Ska bli jätteskönt, även om det bara är för en långhelg!

Just nu är jag inne i funderingar över hur jag smartast tar mig hem till jul. Antingen tar jag och Björn en egen sovvagnskupé på tåget och hoppas att vi får med oss allting, eller så får vi hyra en bil och vi garanterat får med oss allting. Svårt att beräkna vad som är mest lönsamt...

Ha en fortsatt trevlig dag så ska jag fortsätta fördjupa mig i Dworkin!

Lite ändringar...

Ja, det blev kankse inte fullt som jag tänkt mig...

Röstat har jag i och för sig gjort, men sedan fastnade jag även framför en film Tristan och Isolde vilket gjorde att det hann bli mörkt ute, så det blev inget springande. Får bli det imorgon istället!

Annars nu ikväll har jag tänkt mig ta det relativt lugnt. Kanske blir lite Morden i Midsomer, men det blir även lite planering inför England och så.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Söndag och strålande sol

Morgonen har tillbringats på biblioteket för att få lite läst. Det går verkligen jättelångsamt! Rättsfilosofi på engelska... kanske inte mitt starkaste ämne! Kelsen, Hart, Austin, Dworkin.... namnen bara snurrar i huvudet!

Har gått igenom en stor del av alla mina grejer nu för att kunna få lite överblick inför flytten. Har packat två fulla resväskor inför min resa snart + att jag kommer fylla min ryggsäck till bristningsgränsen. Sedan har jag gått igenom hela garderoben och fyllt tre påsar med kläder jag tänkte skänka och en plastpåse med kläder jag tänkte slänga. Det är konstigt, hur mycket det än känns som om jag packar ner eller slänger, så syns det knappt i rummet. Man samlar verkligen på sig ohyggligt mycket grejer på 3 år!

Ska ut och springa senare i eftermiddag tänkte jag, men först ska jag till ålidhemskyrkan och rösta. Måste ju göra min plikt :)

Ha en fortsatt trevlig dag!

Baka, baka, liten kaka...

Igår när jag kom hem efter skolan och tittade igenom mitt kylskåp såg jag att äggen höll på att gå ut, så då bestämde jag mig för att göra en sockerkaka. Inte nog med det, jag ville exprimentera så jag la i jordgubbar också. Det blev faktiskt väldigt gott!

Vanilj och jordgubbssockerkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 2 ägg och 2 dl socker tills det blir vitt och fluffigt. I en annan skål, blanda ihop 3 dl mjöl, 1.5 tsk bakpulver och 0.5 tsk vaniljsocker. Smält 50 gr smör och blanda i 1 dl mjölk.

Ta nu och blanda smörmixen med sockermixen. Därefter mixar du i mjölmixen. Häll i en del av smeten i en smord och ströbrödad sockerkaksform. Sprid ut ett antal jordgubbar (antal efter smak) och häll därefter över resten av smeten.

Ställ in kakan i ugnen. Efter ca 30 minuter lägg över folie och låt kakan stå inne i ca 15 minuter till.


Annars igår var jag på salsa. Det var faktiskt väldigt kul! Ska försöka dra med mig Björn på en nybörjarkurs! Det är ju jättekul att dansa, har ju dansat bugg tidigare, men det är inte så kul om man inte har någon att dansa med - därav Björn! :) Väldigt bra!

Annars idag har jag först varit i skolan och haft seminarium. Sedan var jag och Danielle ute och gick. Tog bland annat en sväng förbi Stadium för att kolla lite på Nike-kläder.

Nu sitter jag och gör en seminariefråga där jag faktiskt, tro det eller ej, ska granska ett uttalande Björns farbror gjort! Är inte livet allt bra märkligt ibland? Till råga på allt har de stavat hans namn fel! Jaja... vi får se hur det går!

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Ytterligare grymt!

I eftermiddags var jag ute och sprang igen. Började med 15 minuter powerwalk som uppvärmning. Sedan joggade jag hela sträckan utan att stanna en enda gång! Det tog ungefär 30 minuter! Kändes jättebra!

Annars idag har jag cyklat ner på stan en sväng och köpt två naglack, ett typ ceriserosa och ett glitter. Jag har läst lite också och städat.

Gårdagskvällen var väldigt trevlig faktiskt! Vi började med att äta tacos och sedan kollade vi på filmen Min kusin Vinny. Sara har även övertalat mig, och jag har övertalat Johan i min tur, att vi ska testa på en salsa-nybörjarkurs på måndag. Ska bli spännande! Jag kommer garanterat vara den stelaste krattan i rummet!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Fredag

Har suttit i skolan under förmiddagen och fått läst alla artiklar som ska vara lästa tills nästa seminarium. Ikväll blir det tacos och film med några vänner hemma hos Maria. Ska bli trevligt!

Hämtade idag ut min integrationsuppgift jag gjorde i våras som handlade om invasionen i Irak 2003 var laglig eller inte. Full pott! Kändes väldigt bra! :)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Grymt!

Känner mig otroligt nöjd med mig själv just nu! Har precis kommit hem från en joggingrunda, trots att jag inte har joggat på i princip hela sommaren behövde jag bara gå ett par gånger! Imponerande för att vara mig!

Annars idag har jag varit i skolan och haft ett seminarium. Gårdagens sångövning med intagningar gick förvånansvärt bra! Vi hade jättemånga nya där som ville vara med! Synd bara att det inte finns så många platser!

Nu ska jag ta och diska lite innan jag ska göra mig en god fruktsmoothie, ta några vindruvor och en nektarin och sätta mig framför tvn.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Söndag och stipendier

Har varit duktig och suttit i bibblan idag och läst om familj och arv enligt romersk rätt. Idag i övrigt hade jag tänkt att ägna mig en stund åt att söka stipendier inför Englandresan. Jag har lite problem, för man ska göra upp en budgetplan när man söker stipendier och än sålänge har jag ingen aning om vad allting kan tänkas kosta i England. Allt jag vet är att det är dyrt att leva och bo där. Vad kan hyran tänkas kosta? (jag har ju inte ens ett boende ännu!) Elen? Hur mycket kostar maten och den litteratur jag kommer behöva? Resorna? m.m. m.m.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Mycket på en gång

Det blev inte så mycket läst igår. Jag fick huvudvärk igen och den höll i sig hela natten och morgonen. Klarade inte av att gå upp först för jag mådde så illa. Det är gräsligt med denna huvudvärk som kommer och går!

Annars idag har jag varit nere på stan och köpt bubbelplast inför min peu om peu flyttning. Jag köpte även ny impregnering till min jacka. Fick även flera gratisprover av Avril Lavinges nya parfym.

På tal om peu om peu flyttningen sitter jag just nu och sorterar papper. Sätter in i pärmar det som ska sparas, resten slängs. Jag ska, för er som inte redan vet, flytta ifrån Umeå i december och för att göra flytten så lätt som möjligt utan hjälp av flyttbuss ska jag flytta lite peu om peu. Jag åker ner till Alingsås i början av oktober med lite grejer, sedan kommer mina föräldrar hit en helg med bilen som vi proppar full med grejer. Förhoppningsvis kan även Björn komma hit i slutet av november/början av december och ta med lite grejer hem. Sedan ska jag och Björn ta tåget ner till jul och få med oss det mesta som är kvar. Troligen åker jag och mamma upp i mellandagarna och gör det sista med städning och så! Det ska bli spännande men även lite vemodigt att flytta härifrån!

Ha en fortsatt trevlig helg så ska jag fortsätta med papperssorterandet!


Fredag

Morgonen började med ett seminarium klockan 8. Det var helt okej! Det är spännande med historia men, som sagt, jag kan väldigt lite om det!

Annars idag har jag varit och tränat på gymmet. Det blev mest kondition men även lite styrka. Dagens mat blev tomatsoppa med soltorkade tomater och basilika tillsammans med chiabatabröd i ugn med pesto, mozzarella och tomat. Riktigt mumsigt!

Nu ska jag fortsätta läsandet i böckerna!

Ha en fortsatt trevlig dag!


Torsdag

Gårdagens körövning gick bra. Även om det inte blev mycket sjungit alls fick vi börja lära känna den nya körledaren. Förutom att berätta lite om sig själv gick hon även igenom olika sångtekniker och la stor vikt vid att alla skulle förstå varför vi gjorde en viss övning och så. Det kändes väldigt bra! Det blev en bra repetition från tiden då jag gick och tog sånglektioner. Vi har ingen pianist i kören så det enda stycket vi körde igår (Music of the night - från Fantomen på Operan) fick jag istället för att sjunga hoppa in och kompa. Men det gick bra - om inte pianot varit så knäppt bara. Ibland när man tog ettstrukna D och E blev volymen 3 ggr så stark i jämförelse med de andra tonerna. Därför fick jag försöka undvika att slå ner de tangenterna (väldigt lätt när stycket går i D-dur).

Idag gick jag till skolan och satte mig och läste i biblioteket klockan 8. Stor credit till mig själv! Sedan satt vi och gjorde seminariet med basgruppen vilket gick relativt fort vilket var väldigt skönt! Just nu sitter jag och läser om den romerska rätten - europeisk medeltid.

När jag kom upp till Umeå efter sommaren märkte jag att halva displayen på mitt piano (har ett el) lyste helt blått. Ibland varierade det dock och blev blåvitrandigt. Därför fick jag ringa musikaffären där jag köpt pianot för att höra vad jag skulle göra. Tydligen kommer hela displayen behöva bytas ut. Ojoj, det kommer bli dyrt! Tidigare idag ringde killen från musikaffären upp mig och sa att det inte var någon brådska att lämna in pianot för den display som behövs finns endast i utlandet och det kommer ta ett tag innan de kan få hem den. Tills dess får jag använda ett trasigt piano.

Ikväll ska jag iväg på möte inför Amigos (den barngrupp jag är med och leder). Ska bli trevligt! Vi har en nygammal ledare med oss. Jag har inte träffat henne förut, hon slutade när jag började för att åka till USA och jobba.

Nu tillbaka till Romersk rätt och europeisk rättsutveckling och fortsätta läsa om ius commune m.m. Ha en fortsatt trevlig dag!

Onsdag

Har varit på en tvåtimmarsföreläsning om komparativ rätt. Ska sätta igång och läsa lite inför seminariet vi ska ha på fredag. Vi har några frågor vi ska fundera över i basgruppen tills dess.

Ikväll ska jag iväg och sjunga för första gången denna termin. Ska bli kul med ny körledare och så. Bor du i Umeå och skulle vara intresserad av att sjunga i kör, gå in på www.umevok.se. Det är insjungning nästa och nästnästa onsdag.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Tisdag

Första föreläsningen i allmän rättshistoria var inte helt dum! Jag tycker historia är väldigt intressant, även om jag inte kan mycket om det! Annars har dagen mest bestått i att ta det lugnt.

Jag ska iväg och träna Aerobic Dance nu tillsammans med Monika och eventuellt Sara.

Hoppas Björn haft en underbar första dag på det nya jobbet!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Höstens skolstart

Så var det dags igen. Denna gång är det termin 7 av 9 som är påbörjad. Gårdagen bestod av en enkel introduktion till Allmän rättslära och rättshistoria. Dagen kommer bestå av en föreläsning.

Jag åkte upp hit till Umeå igen i fredags. Kändes lite sorgligt att behöva lämna Björn och lägenheten så kort efter inflyttningen, men desto fortare kan jag ju komma tillbaka igen!

Jag ska verkligen försöka bli bättre på att skriva här!

Ha en fortsatt trevlig dag!


RSS 2.0